Ремонт разгневи родители, децата им спели на матраци в салона

Властите предлагат: Да затворим градината, да преместите малчуганите...
Обновена: 14 окт 2019 13:30 | 14 окт 2019 11:53, Камелия Цветанова
26

Родители от София се оплакват, че децата им са принудени да спят на матраци на пода във физкултурен салон в забавачката. Оказва се, че заради ремонтни дейности в 124 ДГ "Бърборино" децата са принудени да делят 3 тоалетни. В детската градина има смесена група за диабетно болни деца.

"172 деца от 6 групи учат в първа, втора и трета група смесени заедно. Писали сме на всички компетентни институции, те си прехвърлят проблема. Има деца, които спят на матраци на земята. Децата имат неколкократен прием на инсулин. Трябва да могат да спят, за има компенсиране на кръвна захар. Едните спят, другите им
пречат", сподели една от протестиращите жени в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Хората са категорични, че няма достатъчно легла в детската градина и се мислят алтернативни варианти. Родителите са съгласни на диалог, но по думите им от септември 2018 г. компетентните институции не намират решение на проблема.

"Няма такова нещо, за всяко дете има легло. Не съм видяла някой да спи на пода или на матрак. Големите деца просто не обичат да спят. Ние решаваме как да организираме почивката на децата", заяви директорът на детската градина - Теменужка Димитрова.

Пред екип на Bulgaria ON AIR кметът на район "Красно село" Христо Апостолов също взе отношение по скандала и даде обещание ситуацията да се нормализира през януари.

"Писани са жалби, хората имаха притеснения, че ремонтът на градината няма да приключи в срок. Срокът за приключване е февруари 2020 г. Тази ситуация е временна. Наистина е неприятно, че много деца са на едно място. Готов съм да приема всичко, което родителите предложат. Хората от четвърта група бяха категорични, че не искат да местят децата си. Другият вариант е да затворим градината и 160 деца да не идват", заяви той.

Според протестиращите обаче, родителите никога няма да могат да се разберат помежду си и решението трябва да се вземе от високо ниво и от специалисти. Те се опасяват също, че ремонтът на детската градина няма да приключи в срок.

Христо Апостолов настоя, че децата ще влязат в ремонтираната градината през януари. Той заяви, че е готов да носи наказателна отговорност, ако срокът 25 декември не бъде спазен. По думите му забавянето на ремонтните дейности е било по вина на ЧЕЗ.

"На който не му харесва дадената ситуация, нека да задържи детето си вкъщи. Има такива моменти", посочи районният кмет на "Красно село".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
7
 
! Отговори
Малиии преди 4 години
От къдя на къдя ще изкарват милото ми отроче от златния кафез бре?! Да спи на матраче? Утре ще вземат и сред природата да го изкарат, въздух да ми дишал.Сасипаха я таа държава
21
1
 
16
 
! Отговори
Joko преди 4 години
От какво сте недоволни та протестирате ? Какво от това като спят на шалтета в салона ? Хайде малко се стегнете. Забравихте га тичахте с опинците на село. Това е положението. Като не ви харесва София,кой от където е !
20
0
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
РОДИТЕЛИ ,ЗАТВОРЕТЕ ОЧИ И СЕ ВЪРНЕТЕ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА !!!!! УСЕЩАТЕ ЛИ - ВЕЛИЧИЕТО НА УДОВОЛСТВИЕТО -ВСИЧКИ ДА СТЕ "НАТРЪШКАНИ" НА МАТРАЦИ -НА ПОДА НА САЛОН И МЕЖДУ НАС ДА НЯМА РАЗДЕЛИТЕЛНАТА ЛИНИЯ НА КРЕВАТЧЕТАТА !!!!! АЗ СЪМ СТАР , НО НЯМАМ ВАШИЯ ГРЯХ КЪМ ПОКОЛЕНИЯТА ...АЗ ГИ СТИМУЛИРАХ ДА "ДИВЕЯТ" КАТО ЛИЧНОСТИ И ДА СЕ РАЗВИВАТ КАТО ДУХ / ЗАЩОТО СИСТЕМАТА НЕ УСПЯ ДА МЕ ЧЕТВЪРТОСА -В КУБЧЕ ПО ПРОГРАМА -УДОБНО ЗА ВЛАСТТА !!! БЯХ И УЧИТЕЛ И ТРЕНЬОР И ПОЛИЦАЙ !!!!!!!!!!!!!!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общината не може да предвиди нито един ремонт да е във време, почнаха се хиляди проекти на куп, предизборно и няма хора да се завърши.в нашият квартал започна изграждането на детска площадка, период за правене 2 месеца по табела. Започна Април вместо Февруари и още е на изкоп и ограда за 6 месеца.
18
0
 
3
 
! Отговори
До Мариана преди 4 години
Мариана, това в Танзания ли е, където си? Че там нямат чорапи...
17
1
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Много капризни станахме.А едно време си мълчахме , че ще има : А де ! А де..!
16
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Родители от София се оплакват, че децата им са принудени да спят на матраци на пода във физкултурен салон в забавачката. В България няма забавачки. Ерго, новината е фалшива.
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗащо към частна детска градина? Защото мизерията е по-голяма, а таксата фантастична. А видиш ли собственика на "частната" е близък роднина на директорката?Ти май нямаш деца, и затова така говориш.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За вечно недоволните,докато тече ремонта имат "право" да пренасочат децата си към частни детски градини!
13
7
 
3
 
! Отговори
Мислещ преди 4 години
А старата СОЦ директорка колко пари е прибрала за ремонта. И защо се бави, предполагам защото неможе да намери майстори за мизерните 5лв. на ден надница, или далаверата с материалите свърши. На всички е ясно ще покрай ремонтите на училища, и детски градини е лапачка и половина. Калкулират се едни цени, минават през наши фирми, които вместо 50лв. надница взимат за 5 лв. и понеже вече е *** не се ловят на 5лв. ремонтите се проточват, защото 10 човека ги въртят от обект на обект.
12
10
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
В днешно време, хората все повече си знаят правата и си ги търсят. А на старите СОЦ кадри, не им харесва това. Те са свикнали хората да са овце и да ги мачкат. Но овцете вече свършват. Времената в които мислещите и изразяващи мнение хора бяха изпращани в Белене, отдавна отмина, което е и добре. Скоро, и старите СОЦ директори ще го разберат това, и ще спрат да ги третират като мърморковци.
11
0
 
3
 
! Отговори
anon преди 4 години
и салон имат. в кварталната детска градина нямаме салон. тия да не са със заслуги към партията.
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко плащат тези родители за градината,че и претенции да имат.
9
1
 
18
 
! Отговори
Мариана преди 4 години
Живея в чужбина и тук децата спят на земята върху матрачета..Събуват ги боси да играят на двора...
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биг-брадърщината до това води. - вечно изкривени претенции. май наистина на тия им трябва соца на Тато. абе хора, нека София да стане 5 милиона и пак се оплаквайте. Е, сега Мая ще ви осигури за всяка дете - легло, храна, възпитание, цели, авторитет, култура, и интелект най-вече.
7
0
 
21
 
! Отговори
мак преди 4 години
Всеки ремонт причинява неудобства. Съветвам родителите да имат малко повече търпение и ремонтът все някога ще свърши. Освен това, ако не бяха ремонтирали, нямаше ли да се оплакват, че нищо не се прави?
6
4
 
0
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Номер 7 е ***.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от вечно недоволни,казаха ви го ясно градината е в ремонт условията не са от най добрите, на който не му харесва може да си спре детето от градина и да си го гледа в къщи!
4
2
 
19
 
! Отговори
Мая Мазолова преди 4 години
Типична акция на протестъри, кресльовци, които политизират един текущ ремонт в детска градина по време на местни избори.Навярно трябваше да оставят децата са спят в мухъла.
3
7
 
5
 
! Отговори
111 преди 4 години
До 1Коментарът е меко казано глупав. Това лято в София е някакъв ад с тези ремонти. Командироваха деца и персонал по различни обекти от началото на юли, а ремонтът започва едва в края на август. И никой не го интересува, че родителите редовно закъсняват за работа. Разбира се, няма кой друг да е отговорен освен общините. Но иначе кампанията за местни избори тече с пълна сила. С какви очи?!?!