10 столични училища с пилотна система по физическо

Това ще става чрез мобилно приложение и платформа
15 окт 2019 23:30, Анисия Иванова
5
10 столични училища с пилотна система по физическо
Снимка: pixabay

В десет столични училища започва пилотен проект за иновативна система за физическо възпитание на учениците, съобщиха на Министерството на образованието и науката.

Системата "Интерактивна спортна Арена" ще осигури информация за физическото развитие и дееспособността на учениците. Това ще става чрез мобилно приложение и платформа.

Инициативата е на Българския съюз за физическа култура и спорт, и се реализира с подкрепата на МОН.

В проекта ще се включат десет средни училища в София - 17-то, 26-то, 18-то, 113-то, 15-то, 19-то, 21-во, 118-то, 1-во и 88-мо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
До4 преди 4 години
А случайно да си чул,че има доста заболявания,които не позволяват на децата да имат спортни постижения.Все едно ,аз да ти се подиграват,че не си световен шампион на висок скок например.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До А ,виеНека му се смеят, пък дано да се усети да ну плюска толкова и да се занимава повече със спорт, вместо да виси на телефона и компютъра с часове.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пилотна програма по физкултура? Тоест пилоти физкултурници? Нищо не разбрах ама явно на автора да използва чуждици в езика му е хоби. Да вземе да стане преводач а не драскач
2
1
 
4
 
! Отговори
А ,вие преди 4 години
Нормални ли сте?Как ще качвате данни за физическо развитие на децата?Защо направо не им качите здравните картони?Вместо да им осигурят условия за физическо развитие ,пак безмислени програми.Нали ,ако някое дете не се справя добре,ще стане обект на подигравки.
1
4
 
7
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
В училището,което съм завършил по време на "тъмният и човеконенавистен" социализъм часовете по физическо бяха пълноценно развити и задължително се провеждаха в спортен екип.Момичетата черни шорти,бели тениски,бели чорапи,бели кецове,момчетата с бели спортни гащета,а останалата част от екипа също.При лошо време в салона момичетата,упражнения на греда,смесена успоредка,на земна гимнастика,катерене по въже и върлина,момчета катерене по въже и върлина,земна гимнастика,успоредка,висилка,халки