Над 140 работодатели ще търсят стажанти в ТУ

Най-големият кариерен форум стартира в София
15 окт 2019 10:52,
24
Над 140 работодатели ще търсят стажанти в ТУ
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Най-големият кариерен форум започва в Техническия университет в София. Над 140 работодатели ще търсят стажанти сред студентите.

Още по темата

Директорът на Център "Кариера и възпитаници (алумни)" Силвия Янева-Стоянова обясни пред Bulgaria ON AIR, че е изключително важно, че във време на динамична промяна, в което комуникацията се провежда по-често онлайн, работодателите са на място, за да се срещнат със студентите в университета.

По думите ѝ има еднакво търсене и от страна на кадрите, и от страна на компаниите.

"На 17 октомври във филиала на Техническия университет в Пловдив и в град Сливен работодателите също ще очакват възпитаниците  на университета", обясни още Янева-Стоянова.

Ректорът на ТУ проф. Георги Михов коментира в "България сутрин", че интересът към кадрите, които произвежда Техническият университет, е голям и показател за това е големият брой работодатели, които идват да се срещнат с тях.

"Нашите студенти винаги са намирали добър прием на пазара. Инженери се търсят навсякъде. За тези 74 години, откакто съществува нашият университет, ние сме дали повече от 130 000 инженери - това е цяла армия, построила нашата съвременна държава", заяви Михов.

Той беше категоричен, че има глад за инженерни кадри и те са конкурентоспособни - както у нас, така и в цяла Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко се връща господа "работодатели".Границите са отворени,което е добре за бъдещите поколения.Най-важното е,че трудът им ще бъде оценен,а не както е в България!!!Аз не живея в България и моя труд е оценен подобаващо!!!
15
0
 
5
 
! Отговори
завършил преди 4 години
Интересно ми е дали ще има работа за всички кадри, които ниверситетите в БГ бълват всяка година... Или дипломата ще върши за продавач на дюнери, както досега е било...!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нема кинти за бентли.
13
1
 
3
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Тук много мирише на хора не илизали от село или такива завършили УНСС, НБУ, Свищов, ВИНС и някви други пародии дето реално не могат да свършат работа за 500 лв. 4 години по кафетата и с малко преписване станали висшисти. Или хванал и освободил всички изпити или останал с 1 макс мали мали избиват се за кадри като вас.
12
1
 
4
 
! Отговори
селянин преди 4 години
предпочитам да съм дърводелец и да си бачкам часно но не и инженер
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ет ти 600-ин лева и бачкай, ко ощи иСкъш.
10
1
 
13
 
! Отговори
До бизнеса отново преди 4 години
Ми тва е пазарна икономика бе, см*тльовци. Надлъгвайте се кой от кой с по-добри предложения за условия и заплати и хората сами ще се бият за вас. Докато сте картел, който само прибира и пере пари, а дава жълти стотинки на служителите си, ще ревете че нямало хора.
9
2
 
19
 
! Отговори
До Бизнесмените преди 4 години
То и в момента има, но когато отиде опитен човек на интервю му се обяснява как бил много квалифициран и нямали възможност да му дават голяма заплата. А шефа не е спрял да си купува нови коли. Или пък когато им работиш с години ти обясняват как фирмата постоянно била в трудно положение, шефа пак не слиза от скъпите коли.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За тези 74 години, откакто съществува нашият университет, ние сме дали повече от 130 000 инженери"Дали ... Аз ти давам такис, държавата дава 5 пъти по-толкова, да да ми дадеш знанията и аз да дам себе си. А е ти! Разба ли? На теб нищо не ти дължа! *** ... дал ме бил.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кога ги изгубиха,та ще ги търсят?
6
1
 
11
 
! Отговори
Пак преди 4 години
Трябват и роби!
5
1
 
17
 
! Отговори
Няма балами преди 4 години
Кажете за заплатите"работодателите"
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те па едни работодатели. Инженери не са необходими на никой. Трябват им майстори.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсят роби.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Техническия университет в София е най-елитния инженерен университет на Балканите.
1
3
 
2
 
! Отговори
!?! преди 4 години
Майко мила...