Тормоз: 82-годишна баба плаща сметките на 32-годишния си внук

Той често я обиждал, дори стигал и по-далеч
Обновена: 20 окт 2019 19:38 | 20 окт 2019 18:00, Нели Христова
202

На системен тормоз била подложена 82-годишната Тодорка Йовева. Тя живеела в апартамента си в София с 32-годишния си внук, който често я обиждал. Сметките плащала само тя, а един ден почти се стигнало и до физически сблъсък.

Заедно с внука й Наско, в апартамента живеела и неговата приятелка. Те обаче не давали и стотинка за сметки, а аргументът на Наско бил, че направил ремонт със свои пари. Баба Тодорка обаче казва, че са нямали уговорка за това. През по-голямата част от времето жената не живее в апартамента, а на село.

"Година и половина не са плащали парно! 1702 лева съм платила! 711 лева вода! Също година и половина не е плащана! Аз ги платих, защото дойде писмо, че ще ме съдят!", разказа 82-годишната Тодорка пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Внукът често обиждал баба си. Последният път стигнал дори по-далеч.

"Той ми хвана ръцете, но не посегна да ме удари. Ходих два пъти до полицията, те ми казват нямаме право да се месим в семейните ви работи!", сподели възрастната жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: домашен тормозBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ясно кой е крив и кой е прав в случая. Решението е просто и е само за в бъдеще - в жилището остава собственика му, а който не собственик се изнася другаде и всеки си плаща харчовете.
160
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Леле колко коментариа дали са изискани тези подобрения от собственика?!? На бабата едва ли и се искало нова плазма...пр. лигавщини в дома и...Внукът й искал да живее комфортно и добре и затова направил тези подобрения. Ако бабката не е искала внукът й да прави основен ремонт на апартамента й и той да го обзавежда с нови електроуреди - тя щеше го му каже това още от самото начало. Ама и бабката е тарикатка - пред камерите едно, но след като го изгони, тя ще ползва обзаведеното от внука й.
159
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Леле колко коментариИ толкова ли голямо престъпление е направил внукът й,само за това, че той ползва скапаният й апартамент, та бабичката да повиква репортери и да го унижава по такъв долен начин?Щом тя не ги иска вече в апартамента си, те да уважат това нейно искане и да напуснат дома й, да обърнат гръб на злобната и алчна дъртофелница , да си намерят квартира. Знам, трудно е понякога, но някакси ще се справят. А като са квартира, да преустановят всякакви отношения с дъртата сви.ня.
158
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"И, да! 18 години е много добра възраст, един млад човек да вземе живота си в ръце!"И успял ли си, без помощта на родителите ти и близките ти да се вземеш в ръце? Едва ли! Едва ли си напуснал бащиният си дом, когато си навършил 18 години! Мразя такива тарикати като теб, отдавна сте завършили 18 години, казвате на другите си приятели да живеят на квартира и да са самостоятелни от мама и тате (при нашия случай се справяме много добре и без никаква помощ), а вие още живеете при мама
157
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Леле колко коментариКакво означава " приютила"? Внукът й да е не чужд човек или бездомник, идващ от улицата, че да го приютява? Бабката е негова баба и сродница, а не му е благодетелка, че да го " приютява"! Вие така ли ще казвате на вашите деца и внуци - " ами аз ви приютявам в дома ми от благородство към вас? "И защо не погледнете и другата страна на медала? Бабката не поема и не издържа тези млади хора! И все пак, тези хора не са отишли в нейният дом насилствено, а с нейното съгласие!
156
4
 
5
 
! Отговори
Леле колко коментари преди 4 години
Всеки собственик на имот или др. собственост може да разполага и разпорежда с него, както сметне за добре. Бабата като собственик е проявила добрина и е приютила внук си в имота си, а той като благодарност и вменява чужди задължения... направил бил ремонти и подобрения, за негов си личен комфорт, а дали са изискани тези подобрения от собственика?!? На бабата едва ли и се искало нова плазма, нов холов к-кт, нова сушилня и пр. лигавщини в дома и, а наглеца баба да плаща мес. консумативи...
155
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 165 и 166Не нападам никого, просто споделям моето мнение, четейки коментарите!И, да! 18 години е много добра възраст, един млад човек да вземе живота си в ръце!
154
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванНе чакам нищо от родителите си, още по- малко от бабите и дядовците си!Иване, Иване, като чета твоите " благородни" мисли в подкрепа на злобната бабичка, си мисля, че ако имаш дете и то едва ( а може и да не навърши пълнолетие) навърши 18 години, ти НЕТЪРПЕНИЕ и с голям кеф ще го изриташ от дома си, защото то ти тежи на скапаният ти бюджет.
153
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванИване, Иване, по твоите разсъждения, твоите родители едва ли са те изгонили от дома си , когато си навършил едва 18 години...Ако са те изучили ( както казваш), вероятно си напуснал дома им след като си навършил университет ( предполагам са те " изучили" до бакалавърска степен, а не са ти помагали и за магистърска степен) - около 22- 23 годишна възраст ( така предполагам и ако това е действително в твоя случай). И недей да нападаш другите. Отношението на бабката към внука й е грозно.
152
5
 
9
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Чета коментари тип "Разсъжденията на един готованко"!Не чакам нищо от родителите си, още по- малко от бабите и дядовците си!Стига ми, че са ме изучили! Благодарен съм и помагам, с каквото мога!
151
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Затова такива проклети бабички и дядовци НЕ заслужават уважение и почит от децата и внуците си. Внукът на тая бабишкерка, да й обърне гръб и повече да не се занимава с нея, с нейният имот и с нейните пари! Радвам се, че все пак има и човечни дядовци и баби, които не им е безразличнои все тая към децата и внуците им. И НЕ ме разбирайте погрешно, не съм казала, че старите хора трябва да се грижат за младите, а трябва да имат разбиране и човещина към тях. Малко взаимна подкрепа не вреди
150
17
 
12
 
! Отговори
42 преди 4 години
Дъртите прогониха от България над половината млади българи, защото въпреки имотното им състояния, парите им и пенсиите им не помагат на младите, въпреки тежкия геноцид срещу нас. Стискат си ги за Орландовци, а децата и внуците им изнемогват, както заради липса на работа, така и заради ниските заплати, и честа смяна на работа, заради нестабилния пазар на труда.
149
2
 
14
 
! Отговори
От 157 ( 146 и 149) преди 4 години
Съвети ( ПРОДЪЛЖЕНИЕ):Ако младите решат да живеят на квартира под наем:- Плащайте си съвестно всичко ОНЛАЙН и по банков път - наема, битовите сметки и други разходи , които сте направили. - Пазете апартамента на собственика, все пак вие сте го наели, длъжни сте, когато хазяинът иска да прекрати договора с вас и вие трябва да напускате и да си търсите нова квратира или да си купите чрез кредит ваше собствено жилище , да предоставите на хазяина ви почистен и добре поддържан неговия апартамент
148
0
 
10
 
! Отговори
От 157 ( 146 и 149) преди 4 години
Съвети ( ПРОДЪЛЖЕНИЕ):Ако младите решат да живеят на квартира под наем:- Сключвайте ДОГОВОР с наемодателя и задължително да е пред нотариус! - Изисквайте от наемодателя той да ви даде своята банкова сметка, в която вие да превеждате онлайн (чрез Е. pay) и по банков път наема - задължително пишете за основание на превода - че плащате наема на хазяин еди кой си за даден месец и година. - Искайте от наемодателя и елетронната му поща - по този начин ще му изпращате и файл , че сте платили наема
147
1
 
8
 
! Отговори
От 157(146 и 149) преди 4 години
Съвети към по- младите, които преди и сега са при мама,тате или баба и дядо- ПРОДЪЛЖЕНИЕ:Тези съвети са от нашия опит.- Ако младите решат да са под наем, трябва да имат следните изисквания: Хазаинът/ Собственика на апартамента да е млад човек, да НЕ е възрастна жена или бабичка. Ако наемодателят е млад мъж, млада двойка или възрастен мъж - наемателите НЯМА да имат проблеми и ще се разбират.- Квартирата да не е в луксозните квартали,а да е в спокоен квартал.- Важно е какви са съседите.
146
1
 
9
 
! Отговори
От 157(146 И 149) преди 4 години
Съвет към по- младите, които преди и сега са при мама,тате или баба и дядо- ПРОДЪЛЖЕНИЕ:- младите ВЕДНАГА да напуснат дома на техните родители, дядовци и баби и да отиодат на квартира! Трудно е първоначално, не е лесно, но когато младите се изнесат от апартаментите на дъртаците и отидат на квартира или си купят свой апартамент с кредит, младите ще вкусят свободата и независимостта от своите родители, дядовци и баби и роднини и така ще бъдат и по- спокойни.
145
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение от 146 и 149:От цялата рода и всички сродници на мъжа ми, само аз и моят мъж живеем от години под наем. Останалите са се уредили - единия е с апартамент, купен от родителите си, друг пък живее в апартамента на тате и мама, едната е при свекърите, етървата пък пък учтиво " изгонва" родителите си от апартамента (те си имат и друг хубав имотец) и със девера и детето си живее добре.Приятел ни съветва да сме под наем, но и той при мама живее.Кумовете ни са на кредит, а ние под наем.
144
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТук в квартала жена на 88 г. приписа апартамента си на своята племенницаАз ако съм на мястото на племеницата, ВЕДНАГА ще искам прекратяване на договора и да не фигуриам там като наследница на апартамента на леля й! И като стане тази промяна, племеницата да обръща гръб на лелята и на апартамента й и повече НЕ се занимава с такива непостоянни хора!
143
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТук в квартала жена на 88 г. приписа апартамента си на своята племенница .... мъж, с когото да живее на сем.началаЕ и? И племеницата й трябва да козирува на бабичката, че й е дала апартамент? Насила ли бабката й е дала партамента си? Такива хора " дарявам ти нещо, ама после си го искам" най - мразя. Добре, че покойният ми баща така НЕ е разсъжадавал. Раздавал се е за нас много, не ни е оставил без наследство, ама и ние от наследството правим нещо / дарение в негова памет.
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение от 146 и 149:Общо взето, от цялата и всичката рода и сродници на мъжа ми, само аз и моят мъж живеем от години под наем. Останалите са се уредили - единия с апартамент, купен от родителите, друг пък живее в апартамента на тате и мама, едната при свекърите, едната пък пък учтиво " изгонва" родителите си от апартамента ( те си имат и друг хубав имотец) и с зета и детето си живее добре.Приятел ни съветва да сме под наем, но и той при мама живееКумувете ни са с кредит, а ние под наем.