Официално: Къщата на Яворов е собственост на Столична община

Въводът във владение на собствеността ще се извърши на 24 октомври
21 окт 2019 17:05, Нели Христова
4
Официално: Къщата на Яворов е собственост на Столична община
Снимка: Facebook

Столична община е откупила къщата, в която е живял в София големият поет и революционер Пейо К. Яворов, заедно със съпругата си Лора Каравелова, съобщиха от Литературен музей.

Въводът във владение на собствеността ще се извърши в къща музей "Пейо К. Яворов", в присъствието на заместник-кмета на София Тодор Чобанов на 24 октомври от 11.00 часа.

По повод събитието, директорът на Националния литературен музей Атанас Капралов ще открие музикално-поетична програма с участието на вокална формация "Светоглас", заедно е актьора Мирослав Стоилов, племенницата на Пейо К. Яворов - Явора Стоилова, председателя на Фондация "Яворов" - Тодор Иванов, както и поетите Недялко Йорданов, Георги Константинов, Бойко Ламбовски, Иван Есенски, Димитър Милов, Виолета Христова и др. в двора на музея от 12.00 часа.

Националният литературен музей ще продължи да стопанисва къщата и да се грижи за съхранението на паметта за големия поет, казват от Литературен музей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да е така! Яворов е история!!!
3
1
 
0
 
! Отговори
Не е верно преди 4 години
Къщата на Смирненски е изцяло реновирана. Минете да видите- ул. Овчо поле.
2
3
 
4
 
! Отговори
памет преди 4 години
За къщата на Христо Смирненски да не говорим-пълна разруха.А ремонтът ще струва колкото една тераса с барбекю.Фандък,ко ша каиш?
1
1
 
6
 
! Отговори
продължение преди 4 години
А къщата на Алеко Констатнтинов ,най-голямия интелектуалец на Дондуков кога? Или не ви харесва портретът който ви е изтипосал за вечни времена.За повече от век не сте мръднали,даже по-лошо.Констентуция ли? На-а-а констентуция1-хили се бай ***.