1702 лв. за парно... Сметките – камъкът на раздора за баба Тодорка и внукът й

Внукът й Атанас си признава: Отношенията между тях са влошени
Обновена: 23 окт 2019 08:57 | 23 окт 2019 08:57,
250

В семейство Йовеви разбирателство от години няма. В техния дом от години живеят трима души - баба Тодорка, внукът й Атанас и приятелката му.

82-годишната жена обаче се оплаква, че младите не плащат сметки и настоява те да се изнесат час по-скоро.

Баба Тодорка дала 1702 лв. преди няколко месеца за последния отоплителен сезон. Платила и 700 лева за вода.

Още по темата

Внукът й Атанас казва, че многократно е плащал натрупани стари задължения. Направил го за последно през март тази година, когато конфликтът между двамата се засилил.

Баба Тодорка и внукът ѝ си говорят рядко, а когато го правят, се карат. Атанас признава пред Bulgaria ON AIR, че разбирателство между тях няма.

Все пак той посочва, че докато е живял в апартамента на баба си е направил ремонти - в кухнята и банята, за да има удобства за всички. За ремонтите е плащал само той.

Атанас и приятелката му вече се изнасят в ново жилище, а от яд той дори демонтира някои от уредите които е купил. Заканва се, че ако трябва, ще откърти и плочките от банята. 

А баба Тодорка остава сама в своя апартамент. Скарана със сина и внука си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБаба Тодорка може да продаде апартамента и да си живее царски докато й е писано. А внукът и синът й като много знаят да духат супата.Обикновените бабички като бабичката Тодорка нямат нищо общо с царския (начин) живот, така че недей да правиш такива сравнения. Самата бабичка по вид, поведение , отношение , живот не се различва от повечето обикновени нейни връстнички. Самата бабичка нито е жизнерадостна, тя не изглежда добре и поддържана. Но злобата, алчността прелива от нея.
171
3
 
11
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
"Ябълка на раздора" е изразът, не камък. За камък няма кой да се кара... От гръцката митология - ябълка с надпис "на най-красивата" е подхвърлена на три богини и те се изпокарали.
170
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30,Чистачка в София не знам да взима 1700 на месец, ама нейсе. 2-2500 взима директор на банков клон примерно, маса хора се радват на 1000-1500, има и купища на по 600-700(по банките, продавачи, общаци, в бюджета). 1700лв парно плюс 700лв вода за година са 2400 или 200лв на месец. При пенсия от примерно 300лв(височка е) това са си куп пари. Та бабата на 82 предлагаш да чисти офиси, за да плаща сметки на внучето, което е на скромните 32 години? Абе, нещо съвсем сме изперкали българите...
169
5
 
0
 
! Отговори
Lan преди 4 години
:)
168
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба Тодорка може да продаде апартамента и да си живее царски докато й е писано. А внукът и синът й като много знаят да духат супата.
167
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Lanот както съм навършила 19г. никога не съм живяла при мама/тате/баба/дядоОще , за да потвърдиш колко си самостоятелна, ще кажеш, че и преди да си навършила 19 години НИКОГА не си живяла при мама/тате/баба/дядо. Тогава къде си живяла? В детски пансион за изоставени дечица?
166
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОтвратително слаб мъж. Яд те е, като видиш такъв. Ама така е, каот не е ял шамарите, когато е трябвало.А ти какъв си? Правиш се на големия смелчага, обиждаш непознат за теб човек, но не си различен от него, защото също като него живееш си при мама и тате, нали? Злобарите, които се фукат, че са самостоятелни ( но има и такива, които ползват жилището на родителите си) явно искат всички българи да се откажат от наследството на родителите си и да живеят с дългове към банките.
165
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратително слаб мъж. Яд те е, като видиш такъв. Ама така е, каот не е ял шамарите, когато е трябвало.
164
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanМоже и да има такива култури и народи, които НЕ уважават човека, хората и възрастните хора , но белите народи, европейците, американците и ние, българите, НЕ сме от тях. И недей да демонизираш българите, ( включително и внукът на тази баба ), защото, ние не сме жестоки спрямо възрастните хора.
163
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanДобре, като си толкова културна, над моето ниво и над нивото на хората ( по такъв начин се изказваш)възпитана, можеща, всезнаеща, самостоятелна, независима, ( от 18 годишна възраст) и различна от всички останали хора и имаш какви ли не прекрасни отличия, тогава какво правиш тук в този форум?
162
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вуйчо ВаньоАко имаше жена като тая злобна баба Тодорка, нямаше да бъдеш жив и до ден днешен. Тая вероятно е уморила до смърт мъжа си, свекърите, родителите си! Тая определено е тормозила и снаха си - жената на сина си!Прочети още на: https://dnes.bg/sofia/2019/10/23/1702-lv-za-parno-smetkite-kamykyt-na-razdora-za-baba-todorka-i-vnukyt-i.427071,1#comment-newest
161
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вуйчо ВаньоАко имаш като тая злобна баба Тодорка, нямаше да бъдеш жив и до ден днешен. Тая вероятно е уморила до смърт мъжа си, свекърите, родителите си! Тая определено е тормозила и снаха си - жената на сина й!
160
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСмили се над авторката на тази статия, понякога даже и съфорумците от бързане правят правописни грешки.
159
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вуйчо ВаньоБабичката е платила 1700 лева и я изкарвате, че тя едва ли не издържа цялата рода! Още малко ще кажете, че бабичката Тодорка е издържала мъжа си, родителите си, свекърите си. Преувеличавате и прекалявате вече....
158
7
 
20
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 4 години
Значи до пичовете, които защитават таткото... Що татенцето не живее със синчето и младата девойка като толкова оправдава нещата и плюе по майка си в ефир? Или и той няма възможност. Бе вие полудяхте ли, още малко ще очаквате жената до 100 годишна възраст да хрантути тате, внуче, приятелката ами какво и две правнучета още малко да гледа, че да им плаща водата и на тях :D
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименХората не са плазмодий. А това, как ще живееш си е твой проблем и избор. Ще ти кажа, че безродните плазмодии не зачитат родители, роднини и родина....
156
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАз, за разлиак от теб не съм слаб и предпочитам да умра борейки се отколкото да бъда плазмодйчето на мама, баба и прабаба ...Това си е твой проблем и избор. Ще си живееш като самотно плазмодийче- само без родители, близки, роднини. Успех ти желая.
155
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 160Аз, за разлиак от теб не съм слаб и предпочитам да умра борейки се отколкото да бъда плазмодйчето на мама, баба и прабаба ...
154
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Lanи децата ти ще израстат с комплекси :)Колко си усмихната, а всъщност злобата те изяжда от вътре. Никъде не съм казала, че децата ми ще бъдат съвършенни, и те вероятно ще имат своите слабости,грешки и грехове.И разбира се, че те трябва да се борят със своите слабости и недостатъци. Заблуждавай се колкото си искаш, но аз не поощрявам и одобрявам лошото отношение на младите към старите хора (като цяло). И гледай си себе си и твоите деца ( ако имаш), лицемерна използвачке.
153
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Lanуважението към възрастните е в основата на българщината!Уважението към човека и възрастните в основно правило на човещината, а не на българщината, драга. Иначе искаш да кажеш, че другите народности НЕ уважават човека и възрастните, така ли? И още нещо - аз като пълнолетен човек съм си изградила мнение за възрастните - и аз ги почитам. А за уважението - ще уважавам само тези възрастни хора, които са човени, но не и тези, които от скука и бабешка болест тормозят/мразят роднините си.