Защо пуснаха парното в София на фона на рекордни температури?

И през следващите дни студено време не се очаква
6 ное 2019 21:58, Екип на Bulgaria On Air
189

На фона на температурни рекорди в страната "Топлофикация"-София пусна парното. Въпреки обещанието за поетапно пускане - първо в детски градини, училища и болници, часове след съобщението - в много блокове в София хората вече имат парно. А това породи сериозно недоволство сред клиентите, съобщава Bulgaria ON AIR.
От дружеството са категорични - условия за пускане има.
Още по темата

Формално погледнато "Топлофикация" е спазила условието за три последователни дни със среднодневна температура под 12 градуса. През следващите дни обаче студено време не се очаква.

Едва след 18 ноември се очакват отрицателни сутрешни температури.

Дружеството дава възможност на клиентите, които желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат заявление, подкрепено с решение от общото събрание на етажната собственост.Пускат парното в София на фона на рекордни температури

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
7
 
! Отговори
студено преди 4 години
Повечето коментиращи не са в час с темата. Не става въпрос за евтино/скъпо парно, за кражби, и т.н. Става въпрос за това, че парното беше пуснато в нарушение на законовите разпоредби и ТЕЦ-а като един монополист, прави каквото си иска, защото няма кой да го контролир. Имаше 2-3 дни със средноденонощни тем-ри под 12 град. До тук добре,но за да се пусне парното, има още едно изискване-дългосрочна прогноза за застудяване. Такава няма - първите 10 дни на ноември, ще са с температури над обичайните.
173
1
 
12
 
! Отговори
до 174 преди 4 години
Напълно си прав. Един се отказал, друг краде. 3 години живея в тристайна панелка, като нито веднъж не съм използвал радиаторите. Всички топлинни уреди си стоят на 0, но всеки месец плащам 40-50 лева за сградна инсталация и накрая ми идва 150 лева изравнителна сметка.... кой, как защо, ходи разбери и се оплачи на Арменския Омбудсман.
172
1
 
12
 
! Отговори
Манолова преди 4 години
Не ходихте да гласувате за Манолова, която в качеството си на омбудсман беше против сградна.Сега ще се топлити със сините, червените и ГЕРМ - ВМРО.Защото парното е общинско дружество.На парламентарните пак не гласувайте.Негласувалите нямате право на глас.
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно става дума за щранг минаващ през банята ти, за който се начислява потребление, както за лира, според диаметъра на щранга. Имах такъв в една баня.
170
0
 
3
 
! Отговори
скромния преди 4 години
някой би ли дефинирал понятието щранг лирапреди това трябва да знае що е щранг и що е лираП.П.според мен двете думи не могат да стоят една до друга
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При мен още не са пуснали парното. От 4 октомври съм на климатици, т.е повече от месец.
168
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
174 Вертикална панелка. Е абсолютно прав.
167
3
 
14
 
! Отговори
ВЕРТИКАЛНА ПАНЕЛНА преди 4 години
Поради отказали се от парно над 50 % от апартаментите - плащаме по около 300 лева.на отопл.сезон само за Сградна Инсталация+ щранг лири /тръби под 1 цол/ Отделно топлата вода. ФДР наглася сметките както намери за добре.Цялата система е опорочена от корупция, а съдилищата са затрупани с Искове-над 30 процента от Софиянци са осъдени от Топлофикация
166
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ина. И да го спре ще плаща сградна инсталация. Ако тя е открита в помещенията
165
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смее ли дружеството да излезе на печалба. Не разходите се така изчисляват, че печалбата не се показва. И не се казва къде отива.
164
5
 
2
 
! Отговори
Ина преди 4 години
До Анонимен 163Много точно казано! На същото мнение съм. Който не иска парно, може да си го спре. За това са тези винтили.
163
4
 
3
 
! Отговори
Ина преди 4 години
До АнонименМного точно казано! На същото мнение съм. Който не иска парно, може да си го спре. За това са тези винтили.
162
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никои не реве против отоплението, а против монопола и методиката на ЦЕНТРАЛНОТО ОТОПЛЕНИЕ.В ЕС има и други възможности на клиентите да избират този вид У С Л У Г А. И се казват клиенти не абонати.
161
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия дава много. Но накрая прибира всичко. Затова дружеството е перманентно на загуба. Дори всички да си затворят ВИНТИЛИТЕ. Ноплофикация да прибере парите само от сградната инсталация. На края на сезона ще отчете загуба.
160
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според дружеството съседите се крадат. Нещо като синджир марко. Но НАКРАЯ ТОПЛОФИКАЦИЯ ПРИБИРА ВСИЧКО. Това е положението .А *** на ужким. Защото Централното ни отопление получава енергията от ТЕЦ.А ВСЕКИ ТЕЦ е вързан за Русия - Газпром. И така той ОБИРА ВСИЧКО. БАЛШАЯ И МАГУЧАЯ.
159
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атанасов, не си случил на съседи. Плащаш техните сметки за парно. Ако никой в един блок не краде, в най-студения месец на зимата, парното е до 1 лев на квадрат. При обичайният процент съседи крадци, цената е 1,50-2 лева на квадрат.
158
1
 
21
 
! Отговори
Не се прави така преди 4 години
Хубаво е да си на топло, но с високите цени на парното, с кражбите на топлоенергия от някои потребители, със загубите на топлофикация и сградна инсталация излиза най-добре човек да си няма взимане даване с тях. Това не е фирма за комунални услуги, а за рекет и грабеж.
157
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябваше ли да се пуска при среднодневна под 15 градуса.... Кога градусите станаха 12? Вероятно и около Коледа се очаква на места температурите да стигнат 20 градуса! Означава ли това, че цяла година не следва да се пуска парното? Това, че през деня за един час температурата става 20 гр., не означава че през цялото останало време е толкова! Дори през нощта спада под 0! Нямам намерение да купувам лекарства за децата си заради стиснати стари моми и ергени,, на които не им се плаща парно!
156
9
 
5
 
! Отговори
Е преди 4 години
Парното не е скъпо. Вие просто сте супер бедни.
155
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам какъв е тоя рев против парното. За цялата минала година сметката ни е 500 лева, 250 за топла вода и 250 за отопление. Разпределено по месеци е нищо.