Кой кой е в новия СОС? Съветниците се заклеват

Най-много са икономистите и юристите
Обновена: 12 ное 2019 08:24 | 12 ное 2019 08:21, Веселина Йорданова
71
Кой кой е в новия СОС? Съветниците се заклеват
Герджиков и Фандъкова - сред старите-нови лица. Снимка: архив, БулФото

Икономист и юрист - това са най-често срещаните професии сред новите общински съветници в София. Избраните 61 души ще положат клетва днес заедно със спечелилата четвърти кметски мандат Йорданка Фандъкова, районните кметове и кметовете на кметства.

В новия СОС жените са само 13, с 10 по-малко от предишния. Има четирима лекари и всички те са от групата на ГЕРБ - националните консултанти проф. Иво Петров и проф. Асен Николов, хирургът Антон Койчев и д-р Веселин Милев, пише "24 часа".

Иначе в най-голямата група - тази на ГЕРБ, ще има 27 души. В нея са архитектът от “Група град” Ивайло Петков, адвокатът и преподавател в СУ Георги Георгиев, икономистът Радослав Влахов, който бе шеф на общинското дружество “Пазари Изток” и в ръководството на АПИ, и шефът на ЦГМ Христиан Петров. Радиоводещият Симеон Колев и Димитър Вучев от тв “Европа” пък са двамата журналисти в групата. В нея са още: мениджърът Борис Петров и директорът на 119-о училище Диян Стаматов, който е и бивш зам.-образователен министър.

От ГЕРБ вече обявиха, че ще номинират за трети мандат като председател на СОС политолога Елен Герджиков. Начело на групата отново ще е биологът Малина Едрева, която отговаря и за комисията по култура и образование. Част от групата на ГЕРБ са досегашният зам.-председател на СОС - икономистът Николай Стойнев, транспортният експерт Зафир Зарков и председателката на транспортния синдикат на КНСБ Екатерина Йорданова, досегашните шефки на екокомисията Лорита Радева и на тази по архитектура Силвия Христова.

В групата на ГЕРБ ще са съветниците Стефан Марков и Прошко Прошков, които досега бяха представители на Реформаторския блок.

В нея са и трима от СДС, които и досега бяха в СОС - археологът Борислав Бориславов, д-р Койчев и филологът Радослав Абрашев. Нов мандат с ГЕРБ получиха и педагожката Татяна Георгиева, химичката Анна Стойкова, икономистката Ваня Тагарева и юристът Ботьо Ботев. В групата на ГЕРБ има и най-много жени - 7.

Борис Бонев ще е първият независим член на СОС. Преди месеци той обяви, че се посвещава изцяло на каузата "Спаси София". Той е завършил Сорбоната и 5 г. е работил в Париж за международни компании. Откакто е в София, 3 г. е в екипа на най-големия български производител и дистрибутор на биопродукти.

Във втората по големина група - на БСП от 15 души само 3 са жени. В нея са управителят на “Дума” Иван Пешев, адвокатът Васко Тодоров, експертът по сигурност Иван Виделов, специалистът по строителен надзор Николай Велчев, кредитният анализатор Петко Димитров, който оглавява софийските млади социалисти, и бившата областна на София-град Диана Тонова. При БСП има четирима юристи и трима експерти по сигурност.

Начело на групата е лидерът на градската организация на БСП Калоян Паргов. В нея е и досегашният зам.-шеф на СОС Милка Христова, която е юрист. Групата допълват: досегашните съветници Иван Таков, Альоша Даков и Николай Николов. Таков е син на Янчо Таков и внук на члена на ЦК на БКП Пеко Таков. Даков е син на партизанина и виден политик от БКП Мако Даков. Представители на БСП са и юристът Владимир Данев, експертът по публична администрация Михаил Ставрев, ген. Иван Мечков и психологът Албена Кръстева.

Актьорът Веселин Калановски ще съчетава театъра с ангажиментите си в СОС. Той е част от 12-членната група на “Демократична България”. В нея са бившият съдия Методи Лалов, финансистът Владислав Панев, програмистът Михаил Паргов, докторът по математика от Минно-геоложкия университет Любомир Георгиев, политологът Яна Тодоранова и Симеон Ставрев - собственик на IT компания. Останалият 3-и кандидат-кмет арх. Борислав Игнатов също влиза в СОС, както и Тома Белев. Мандат в СОС повтарят досегашните съветници Марта Георгиева и Иво Божков.

Там след един мандат прекъсване се завръща Грети Стефанова, която ще води първото заседание днес като най-възрастния съветник.

Лидерът на ВМРО за Софийска област Владимир Митов е сред 4-мата съветници на партията. Нов мандат получават Карлос Контрера и каменоделецът Димитър Антов, които и досега бяха в СОС. Четвъртият е шефът на Националния младежки комитет на ВМРО Михаил Петров, който е адвокат.

Волен Сидеров сменя парламента с “Московска” 33. Освен лидера на “Атака” в СОС влиза и Борислав Иванов, който бе кандидат за кмет на “Люлин”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Todor R преди 4 години
Да не забравяме бижуто на съветниците - Тома Белев, човекът съсипал Витоша, а от скоро и виден антисемит.
36
0
 
2
 
! Отговори
РОМСКАТА КРАЛИЦА преди 4 години
другарката ФАНДЪКОВА е обещала на Ц. безплатен танспорт следващите 4г . Много детски и други помощи... за "социално слаби". И никой да не им проверява фалшивите ТЕЛКове.. В резултат Ц.то вземат повече от пенсионеите, дето цял живот са работили
35
2
 
4
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До НаблюдателНе харесвам София като град, защото е пълна анархия там.Иначе имам познати софиянци които са големи пичове.Също ме кефи че имат голямо самочувствие.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По притеснително е не какво ще стане с мая,а какво ще стане с нас,след като ухилената физиономия на корупцията остава...
33
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
За какво са ни толкова много *** като София е заприличала на сметище ?Няма инфраструктура има презастрояване и единствения град в Европа където не се мият уличите тротоарите са отдадени под наем на заведенията където са приближени до властта или СОС Синя Зелена зона и ужасни пътища и тротоари и РЕМОНТИ !!!Служители на СОС 1200 човека лапаница е това го няма никъде Сега разбрахте ли Мили хора защо си дават парите за купуване на гласове ?Да се налапат още 4 години едни и същи УЖАС
32
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Мале мале само като ги прочетох повечето за нищо не стават кой внук на Милко Балев кой се пробоядисал от реформатор в Герб Прошко прошко кой син на баща си набутан в общинския съвет кой по партиина линия кой хванал микрофона и лансирал зял живот за власта сега е награден да вдига ръчичка на общинския съвет за партията Срам и позор!!!А Герджиков да не говорим младо гадже апартамент в ценъра сигурно общински че с тази мижава заплата в ощината тези додре дипломирани пора и на пазара няма да ги взем
31
2
 
3
 
! Отговори
ДО НЕЧУЛ преди 4 години
НЕ Е НИКЪВ АДВОКАТ, ЗАВЪРШИЛА Е ПАРТИЙНА ШКОЛА В МАСКВА И ЛЪЖЕ! МНОГО ХОРА СИ МИСЛЯТ,Ч Е Е ЮРИСТ!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се кълнат да дават кълнове,като санабутани с преса там(гербавите).Поменавам ги на глас в църква 3 пътии квото стане.Това са правилата.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А КОСТИНБРОДСКА ПОДАДЕ ЛИ МОЛБА В СЪДА ЗА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ, НАЛИ НА 10.11 ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ КАСИРА ИЗБОРИТЕ.....ВИЕ ДА ЧУХТЕ НЕЩО...НЕЩО НЕ ИМ СЕ УДАДЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ДА РАЗИГРАЯТ ПОРЕДНИЯ ЦИРК!?
28
0
 
5
 
! Отговори
НЕЧУЛ преди 4 години
До НЕРАЗБРАЛНе съ притеснявай.Тя по професия е адвукат.А и не е глупава,та да не се възползва до сега от властовите ресурси и да си осигури светло бъдеще.Виж,учителката по руски не знам къде ще работи,ако остане на сухо.
27
3
 
5
 
! Отговори
хумор преди 4 години
СЕГА бОЛЕН НЕ Е ТОЛКОВА СМЕШЕН.СМЯХ СЕ ОТ СЪРЦЕ НА ОНЯ,КОЙТО НАГРАБИ ПОСЛАНИЧКАТА КАТО МЕЧКА.
26
3
 
4
 
! Отговори
НЕРАЗБРАЛ преди 4 години
А МАЙЧЕТО СЕГА КВО ША ПРАИ?ДА СЕ УРЕДИ НЯКЪДЕ, ЧЕ С ИЗБОРИ ЯВНО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРЕДИ - ЗА НИЩО НЕ СТАВА!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦИРКЪТ ОТ ПАРЛАМАТА СЕ ПРЕНАСЯ В ОБЩИНАТА! ГОЛЕМО ШОУ ЩЕ БЪДЕ , СТАРИНГ ВОЛЕН РУБЛАТА!
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е6аси глупустите, защо занимавате хората с тях
23
4
 
10
 
! Отговори
мед. тест на халката преди 4 години
Много весело ще бъде с Болен и гeя от Спаси София, ще има драми и истории за джyрналята
22
0
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
И кои точно кандидати на ДБ са тотална щета?Да беше отишъл ти да се предложиш.
21
7
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Другарю Даков, ако имах за баща отявлен престъпник, щях да се скрия възможно най-добре, а не да демонстрирам този позор!
20
3
 
3
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
До МИЛКО БАЛЕВ БКП 9 Милко, как стигна до извода, че взима 40000 евро на месец?
19
2
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
На трибуната Картоффка,обяснява как се садят картофите...гнездово,за високи добиви...без посадъчен материал.
18
6
 
17
 
! Отговори
джендар комсомолец преди 4 години
Грешно ги броите жените, Борис Бонев е към жените, на Прайда е на първите редици