Две версии за инцидента с трамвая: Проблем със стрелката или скорост?

Пострадалата жена е в "Пирогов" със счупен крак
13 ное 2019 09:25,
40
Две версии за инцидента с трамвая: Проблем със стрелката или скорост?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жената, която вчера беше блъсната от трамвай в столицата е без опасност за живота. Тя е настанена в „Пирогов”  със счупен крак.

Малко преди 12:30 ч. мотриса, движеща се в посока ул. "Алабин” към Съдебната палата, дерайлира и удря жената.

Още по темата

Работи се по две версии за инцидента – повреда в стрелката, която определя посоката на движение и несъобразена скорост, която е 10 км/ч.

Инж. Иво Василев от Столичен електротранспорт обясни пред bTV, че стрелката, която е с автоматичен режим на отваряне, е в пълна изправност. Той обясни, че ватманката на трамвая не е успяла да задейства автоматично стрелката.

По думите на Василев жената е била в шоково състояние и не е могла да обясни какво точно се е случило. Експертът заяви, че се е наложило тя да слезе от трамвая и ръчно да манипулира стрелката.

Инженерът подчерта, че в стрелката е имало пясък, който се пуска от спирачните системи на мотрисите при буксуване.

"В стрелката е имало пясък, който е трябвало да бъде почистен, преди стрелката да бъде отворена. Жената най-вероятно е помислила, че стрелката е отворена. При тръгването механизмът се разцепва, което води до дерайлирането”, изтъкна той.

Тепърва предстоят експертизи, които ще покажат дали ватманката има вина за инцидента и дали съответната стрелка е работела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво? Сега ватманката ще го отнесе. Общината пак ще е невинна и не бил проблемът в инфраструктурата
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В много лошо състояние са всички стрелки.Няма никаква поддръжка Трябва Ивайло Василев и Фандъкова да спазват служебните си задължения
29
0
 
2
 
! Отговори
Мери преди 4 години
Абе хора ватманката да кара ли да мете стрелки ли :за което има хора на заплата назначени:билети ли да продава с пияни и нервни ли да се разправа и ватманката виновна за всичко има хора които отговарят за стрлки и получават заплати за това те нямат време до тоалетна да отидат и затова никои не иска да работи тази работа за 1000 лв
28
0
 
2
 
! Отговори
Ватманката не е преди 4 години
Ватманката не е виновна. щом е слязла и ръчно е преместила стелката, няма как за тия два - три метра от спрял трамвай да се засили толкова че да дерейлира. Такава ни е инфраструктурата и ремонтите и поддръжката. 30 години бананова република.Честито тиквеници
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯ ГРЯХ НА ФЪНДЪКА Е РЕМОНТА НА "ГАФА"! ОТ ТАМ БОРИСОВ Е ПОЛУЧИЛ ДИРЕКТНА ФИНАНСОВА ИНДЖЕКЦИЯ ПОНЕ НЯКОЛКО МИЛИОНА! НЯМА ПРОКУРАТУРА, НЯМА ДАНС, НЯМА КОНПИ, НЯМА СЛУЖБИ НЯМА ПРАВОСЪДИЕ!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масово и ватманите,и шофьорите на автобуси,не спират да говорят по телефона.Преди време една "ватман-ка" ми вдигна скандал,че й прекъсвам разговора,защото искам да си закупя билет.Бил съм свидетел как поради увличане в разговор изобщо не гледат кой пресича,кой минава,бримчат газ,особено,когато завиват.Масово слизат за цигари и закуски,оставайки машината спряла както им дойде.Веднъж направих забележка на шофьор на 84,който не спря да говори.Обърна се ядосан и ми каза да слизам,като не ми изнасяло
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гражданската организация Спаси София и независимият общински съветник Борис Бонев отправиха остри критики към дружеството Столичен електротранспорт и поискаха ново ръководство след вчерашния инцидент с трамвай, при който пострада жена.Крайно време е и Фандъкова да си ходи - не само заради Столичния електротранспорт, а и за Топлофикация, чиято шеф е въпросната семпла и мрънкаща женица от самоковските баири. Тя дори не е и от село - защото Белчин баня е махала.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в България може да има автоматична система която трябва да бъде почиствана ръчно и то постоянно
23
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ламбо от както е в болница, Корнелия кара и за това БСП са катастрофирали с трамвая!
22
1
 
7
 
! Отговори
Taшачко Путчев преди 4 години
какви пародиии се случват всеки ден в милата ни страна, да не повярва човек, то да се смееш ли, да плачеш ли, само трагедии, цялата работа е една трагикомедия. заради неразбории хората губят, крака, живот...
21
2
 
5
 
! Отговори
Bobi преди 4 години
До 23, Аки как, сменила стрелката, качила се, дала *** газ, фърчали искри от колелата даже!
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казват, ватманката сменила ръчно стрелката. Била слязла за да я смени и след това привишила скоростта на движение ?! КАК?
19
0
 
19
 
! Отговори
???? преди 4 години
Ама верно ли ватманката спира(!), слиза(!), мести стрелката с ръчен инструмент, и потегля? Това в края на 2019г. и 45 дни преди 2020 година в столица на страна от Европейския съюз???
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А първоначалната версия - телефон и неадекватно поведение по време на разговора как отпадна, при положение, че има свидетели?
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всяка нормална страна, Фандъкова отдавна щеше да е в затвора - за откраднатите милиони и за нанесените ПРЕКИ ЩЕТИ на граждани на София.Само от Перките на Графа пострадаха над 100 човека за 2 месеца, като 6-*** от тях починаха.
16
1
 
0
 
! Отговори
Хехе преди 4 години
Не разбирам минусите. Прав е НИК.
15
2
 
5
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До АнонименЕлементарно, Уотсън? Включила е реактивния двигател! :)
14
0
 
18
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Ватманката е "виновна" скороста е била поне 120 километра в час.Линията е най-новата версия на Джурасик парк.
13
1
 
20
 
! Отговори
... преди 4 години
Значи нека направим равносметка! При управлението на ГЕРБ когато влак катастрофира МАШИНИСТА Е ВИНОВЕН! Когато трамвай катастрофира ватмана е виновен! Когато се скъса язовирна стена, лалугери са виновни! Знаете ли защо? Защото БАШЦИТАТА хранителя на народа сърцето и ума на нацията бойко борисов НИКОГА ама НИКОГА не може да направи я път я железопътен път я трамвайна линия ГРЕШНО! При него сичко е перфектно и грешките са в другите! Та свиквайте телета драги! Така е и така ще бъде винаги!!!
12
11
 
0
 
! Отговори
Доказано преди 4 години
БСП са снимали пак предизборен клип и Корнелия е катастрофирала с трамвая!