Поскъпването на водата в Софийска област - на съд

Областният управител атакува решението на КЕВР
5
Поскъпването на водата в Софийска област - на съд
Снимка: Reuters, архив

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров оспорва пред съда вдигането на цените на водата в Софийска област, съобщават от пресцентъра на областната управа.

В жалбата на Тодоров до Административен съд - София град се оспорва решение на Комисията по енергийно и водно регулиране, с което е одобрен бизнес план за развитието на дейността на "ВиК" ЕООД - гр. София. Изтъква се, че са нарушени основни принципи на административния процес, а именно - бизнес планът не е съгласуван с Асоциация по ВиК в обособена територия на "ВиК" ЕООД - София.

В съобщението на пресцентъра се уточнява, че на закрито заседание КЕВР е приел бизнес план на "ВиК" асоциацията, без да е поканен председателят на "ВиК" асоциацията и областен управител на Софийска област Илиан Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 4 години
Прав е областният управител, да оспорва решението на КЕВР,която иска усредняване на цените за цялата облат.Само че,средната заплата в софия е над 1200 лв,а в Самоков е приблизително половината от тази сума.И сега самоковци трябва да плащат колкото софиянци,независимо че софийската вода всъщност е самоковска.Това е несправедливо решение и връх на безсрамието.
3
0
 
3
 
! Отговори
Върл Левскар преди 4 години
ВиК ли ?И на тях съм им ... *** !
2
0
 
9
 
! Отговори
В наше село преди 4 години
Канализация няма - сами се оправяме, кой с яма, кой в дерето...Ама в сметката от ВиК (както казах при нас К-то го няма!) има и графа за отходната вода - която пак си плащаме нищо че "К"-то не е вложило нито стотинка!!!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО ИЛИЯНЕ! НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА СЕ КЕВРЯТ С НАРОДА. ПОМНИМ КАК СЕ ОПИТАХА ДА ТИ НАТРЕСАТ РЕМОНТА НА ЯЗОВИРА ЗА ДА ТИ НАПРАВЯТ МРЪСНО.