Отрова за кучета в "Манастирски ливади", опасна е и за деца

Ще има ли последици?
Обновена: 15 ное 2019 10:53 | 15 ное 2019 08:57,
181

Опасна отрова, която убива кучета, е разпръсната в столичния квартал "Манастирски ливади". През изминалите седмици са засегнати все повече животни в района.

Светлина Маркович, която живее в квартала, е загубила домашния си любимец преди седмица. Ветеринарните лекари твърдят, че най-вероятно е било азотно отравяне.

"Този тип отрова е опасна за всички, ако попадне в устата на дете, резултатът би бил същия", казват пострадалите пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Те ще подадат сигнал в институции и съветват всеки човек, чието животно е станало жертва, да направи същото, за да бъдат предприети действия.

Последните данни показват, че бездомните кучета в София намаляват. От 11 хил. преди време, в момента са около 3600.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
Кучкар преди 4 години
Емиии и аз имам куче, ама си събирам след него. Обаче забелязвам че подобни собственици сме 20 процента. Нямам никакви проблеми да правят колкото искат строги санкциите. Спазвам всичко. Само се дразня на хора които ме гледат тъпо, само защото имам куче. Ще кажеш че точно моето му се е изакало пред вратата или му е направило нещо лошо. Въпрос на възпитание и предубеждение.
113
5
 
3
 
! Отговори
психолог преди 4 години
до F5съдейки по коментарите ти сигурно си гласувал за Мая. Познах ли?
112
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз и в люлин и младост съм ръсил стрихнин по парковете, не само в манастирските.. крайно време е да дадем отпор на кучкарите и техните кръвожадни чудовища!
111
0
 
0
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Може би танковете така искат да експлодират и засичат!
110
0
 
0
 
! Отговори
F5 преди 4 години
И понякога засичат тия танкове.
109
0
 
0
 
! Отговори
F5 преди 4 години
И от тези танкове да не ви е толкова бъз, с ръка или най-вече с глас като Нео, понякога експлодират, а и чрез топлина, за светлина не знам
108
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КУЧЕТАТА ПРЕВЗЕХА ГРАДОВЕТЕ- ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КОЛКО Е ОФЕКАЛЕНО НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО НАС. ПРИМЕР- МАЙКА С КОЛИЧКА И КУЧЕ НА КАИШКА ДО НЕЯ, АЗ С МАЛКОТО СИ ВНУЧЕ ВЪРВЯ СРЕЩУ ТЯХ, КУЧЕТО ПРЕКЛЯКА И ОФОРМЯ ОГРОМЕН КУП, МОЛЯ ЖЕНАТА ДА ПРИБЕРЕ ПРОИЗВЕДЕНИЕТО НА КУЧЕТО И ДОКАТО И ГОВОРЯ- ВНУЧЕТО МИ ЩАСТЛИВО ПРЕСТЪПВАШЕ И СИ ЦАМБУРКАШЕ В КУЧЕШКОТО АКО, ВРЪЩАМ СЕ , ПЕРА МИЯ И ПАК НА ВЪН, ВИДЯ ЛИ ПОДОБНО НЕЩО ЩЕ ЗАМЕРЯ С ПРОИЗВЕДЕНИЕТО СОБСТВЕНИКА НА ЛЮБИМЕЦА- ОБЕЩАНО ОТ БЯСНА БАБА НА 2 ГОД ВНУЧЕ.
107
1
 
4
 
! Отговори
F5 преди 4 години
И тая Ганка не е плащала наем на Марко, освен че е укривала данъци, недекларирайки жилището и други, направо в затвора!
106
3
 
2
 
! Отговори
F5 преди 4 години
В жилището на Ганка Илиева от МОН може да нараняват кучета, там понякога мирише на кръв, тая мъррша раздава тарикатски правни съвети в нов български, укривала данъци, то това жилище на Марко, който е заявявал в полицията, че иска да я изгони!
105
3
 
4
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Бездомните кучета намаляват заради програми за кастрация в последните години. Но, ако се съди по коментарите, *** се увеличават... С глобалното затопляне поне скоро ще имат да ядат банани.
104
5
 
0
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Тестисите попринцип не се режат , но го правят с вредни материи и енергии, които обаче могат да се премахват малко със силата на мисълта.
103
6
 
9
 
! Отговори
Нейсе преди 4 години
Точно заради такива *** от малко тренирам кучето ми да не пипа нищо от земята каквото и да било то.
102
9
 
18
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
До АнонименИмаш много умно дете, браво няма да се нагълта с отрова, но като порастне дали някой психопат, който доскоро е тровил кучета, няма да реши да го завлече в някое мазе? Призовавам хората да бъдат нормални и да не гледат само от собствената си камбанария, проявите на агресия и безчувственост в обществото ни не трябва да се толерират, въпреки че не ни засягат пряко.
101
9
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
До До 103Ако проблемите се решаваха с отрова, жена ти отдавна да те е нагостила със стрихнин всезнайко! Хубаво е хората, дошли отскоро в града, да се научат да общуват нормално с другите му обитатели. Всички добре знаем, че Манастирски ливади са квартал населен предимно с децата на земеделски производители от плодородните краища на родината ни, дошли тук да завършат НБУ. Точно тези парапитеци изпитват атавистичен ужас от кучетата, тъй като на село те са вързани и лаят, което плаши слабия мозък!
100
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАко някога се случи да сложи нещо в устата си което му прилича на плодче докато ти гледаш на другата страна и се окаже отрова дали ще напишеш същия коментар. Май не? Не защитавам никой, ама ми се иска хората да мислят логично, дори и с малкото акъл който имат повечето от тях.
99
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моето дете никога не е слагало нищо намерено на улицата/в парка в устата си. Кучкарите да си контролират домашните любимци и да почистват след тях.
98
6
 
0
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Скандинавците ли са мечоци, но и там много търци, половината Швеция сатанисти, испанцитте са телета.
97
11
 
10
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Искам кучкарите да кажат, какво мислят за отпадането на плащането на първият ден болничен, както и за вдигането на данъците от герб.
96
4
 
18
 
! Отговори
Константин преди 4 години
До Инж 117Да, и аз имам приятел в Канада, които ми разказа същото, имал болонка, но ходел по цял ден на работа и кучето лаело, събрали се кварталът и отговорникът на квартала му казал или да махне кучето, или да не му дава да лае и той го е махнал. А то е болонка. Дал го на някакви хора, че актовете са големички в Канада.
95
17
 
15
 
! Отговори
аз преди 4 години
Каква отрова бе? Присто *** пумиярите и после другите пумияри им ядат лайненцата. И пукват. Ако си прибираха лайненцата кучкарите, нямаше да се случват такива работа. Плюс някое дете не може ли да изяде лайненцето на кучето и да хване една тенийка, а?