Борис Бонев с мераци за зам.-председател в столичния ОС

Той не разкри дали е дал своя глас за Елен Герджиков
19 ное 2019 09:05,
29
Борис Бонев с мераци за зам.-председател в столичния ОС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партията, която е спечелила най-много мандати е нормално да има председател на ОС. Да бъда обвиняван във форми на колаборация или подкрепа е абсурдно, ГЕРБ знаят, че не могат да разчитат на моята подкрепа, заяви Борис Бонев, независимият общински съветник в столичния ОС. Така той отговори на въпрос дали е подкрепил кандидатурата на Елен Герджиков за председател на Общинския съвет.

Още по темата

„Обвиненията, че съм дал гласа си за Елен Герджиков и че съм му осигурил подкрепа, не са верни, понеже ГЕРБ и ВМРО си имаха мнозинство, с или без моя глас, независимо за кого съм го дал”, каза още Борис Бонев пред bTV.

Новата власт в София официално встъпи в длъжност. Йорданка Фандъкова зае кметския пост за четвърти път. Клетва положиха и 61 общински съветници, 24-ма районни кметове и 32-ма кметове на кметства.

Досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков беше избран за нов мандат.

На въпроса защо не иска да казва за кого е дал гласа си, след като едно от предложенията на "Спаси София" беше вотът да е явен, Бонев обясни, че ще работи в новия правилник това да е именно така, но не разкри тайната на вота. И поясни, че когато се промени, ще поиска да заеме зам.-председателското място в Общинския съвет.

„Процедурен въпрос е гласуването за председател на Общинския съвет, свързан с конституирането и вършенето на работа на съвета", коментира Бонев.

"Партията, която е спечелила най-много мандати и е управляваща, е нормално да има председател”, добави още той.

Той допълни, че заедно с екипа на "Спаси София" са започнали работа с писане на доклади и внасяне на предложения и заяви готовност организацията да бъде много активна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
32
 
! Отговори
Гери преди 4 години
До АнонименНапълно заслужава да бъде отново на кметския пост.
20
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19След подаръка с гласовете от липсващата листа за съветници, все тая е за кого и какво е гласувал...
19
4
 
37
 
! Отговори
Римлянин. преди 4 години
Тоя е чист римлянин и хората ви подготвят за още мургавели във властта.
18
1
 
36
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Ами...като е събрал толкова гладове да си жеше вкарал и общински съветници, които да гласъват в ОС.Иначе, така, малко...самотния ездач, който, обаче трябва да му обръщаме специално внимание.Сега като заработи ОС и почнат герб да си гласуват проектите, ще го видя какво ще направи със своя ЕДИН глас.
17
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова се мисли за нещо .Наскоро се опълчи на Бойко който каза до три мандата.Фандъкова реално е в четвърти ,но айде да мине ...Това е за последно на тази уникално глуповата жена !!!
16
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йорданка Фандъкова ще си замине с позор . Изключително слаб управленици глуповата жена .Това е нивото на българските учителки в момента.Ужас.
15
1
 
39
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Никъде не е бръкнал на ГЕРБ.Даже им направи огромна услуга.Егоцентричен младеж...който се радва на 5мин слава.Хората му повярваха и дадоха гласовете си. А накрая...видяха само един представител в София за своите над 10% вот.
14
1
 
38
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
И да е гей...нещо лошо?Чикаго се управлява от гей и е невероятен град.Като имаме един мачо балканец на чело на държавата да не би да е по добър?Лошото е че това момчвнце...взе 11% избиратели а влезе само той в ОС.И сега ни разправя как сам щял да се бори.Глупости на търкалета.
13
4
 
38
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Изписано е на физиономията на това момченце лявата му ориентация . Също както е изписана на физиономията на ***. Напълно мутирали мъжки гени ! Какво да ги правиш , не са от мъжки пол такива момченца !
12
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четейки мнението на продажните гербаджийски ***, както и заглавието на продажната медия вярвам все повече, че Борис Бонев е на прав път. Много ийм бръкна в здравето и червата на гербаджийските овце :)
11
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са любимите на Баце опозиционери!Имаше една детска пиеса, май по Рада Москова - "Страшни смешки,смешни страшки - за герои със опашки".... Тя е точно за такива, като кандидатчето за слава!
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо нищо не е осъществил до момента?
9
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен пък този младеж ме кефи, защото има много конкретни идеи и план как да ги осъществи, за разлика от Данчето...да не говорим за Манолова.. За всеки излизал в чужбина е ясно на какво прилича София, дори и в сравнение с градовете от бивша Югославия, да не говорим за Западна Европа.Бонев има приоритет да промени клошарския изглед на града. Дано успее да пребори монолитната маса от нищоправещи словоблудци и да подкара града в правилна посока.
8
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симпатягата мамин!Да му мислят избралите поредния речовит сладкодумник!Много бързо започна да прозират амбициите му, а личи и че е започнал да хитрее..Нищо по-различно от Радан или Бареков - кариеристче,види се душа дава да реализира мераците си!
7
5
 
35
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АнонименУсмихната опозиция няма;))) Подобни усмихнати фотки са част от инженеринга и политическата заявка: да седна и аз на трапезата до Бойко;)))Проблемът е, че това е манталитет на повечето софиянци. Когато имаш различни и дори противоположни идеи, трябва да искаш блокиране на всяка цена и дори разруха! Разруха! Нема фючър за обезфуфелените тикваци!
6
3
 
35
 
! Отговори
aa преди 4 години
туй чудо тепърва ще влезе в месомелачката и ако оцелее, може и да стане нещо от него. Проблема е че е типична седесарска физиономия. Същия като десните. Така че нищо няма да стане, само интриганство на най-долно ниво.
5
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо ще му търсят сметка за кой е дал гласа си? Той не е обещавал като другите да свали ГЕРБ. Най-естественото е председателя да е от водещата група! Той иска подобрение на управлението на София, а не блокиране. Това на всяка цена опозиция, дори и за смислени неща едва ли ще им помогне да бутнат ГЕРБ. Точно обратното.
4
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този се продаде бързо бързо
3
6
 
41
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Дерзайте софиянци и тоя ще долази на ваш гръб до управлението на софрата където се разпределя баницата.
2
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спаси София от "Спаси София".