"Пирогов" ще бъде саниран, финансовата помощ – от ЧЕЗ

Проектът стартира следващия месец
20 ное 2019 22:50,
7

ЧЕЗ България Инвестмънт ще осигури 6,72 млн. евро (около 13 млн. лева) на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" за реконструкция и модернизация на сградния фонд на болницата с цел подобряване на енергийната ефективност на отделенията.

Проектът предвижда реновиране на основния блок на болничния комплекс, както и на секцията "вътрешни болести", операционния блок и реанимация, административния блок и бившата болнична аптека.

Според зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов проектът се осъществява във връзка с меморандум, подписан от Министерството на икономиката, като целта е да се подобрят условията както за пациентите, така и за медицинския персонал.

По думите на Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, проектът за енергийна ефективност има за цел да постигне симбиоза между намаляването на разходите за енергия и увеличаване на ефективността на здравните услуги на болницата.

Крал отбеляза, че финансирането в размер на 13 млн. лв от ЧЕЗ покрива на 100% разходите по проекта, който трябва да бъде осъществен в рамките на година.

Изпълнителния директор на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов коментира, че "систематично финансовото състояние на държавните болници в България се подобрява".

Проектът стартира следващия месец като се очаква след неговото завършване болницата да пести по 600 хил. лева от енергийна ефективност на годишна база.

Балтов подчерта, че функционирането на болничните отделения по време на ремонтните дейности няма да бъде засегнато и информира, че има възможност, след завършване на проекта, да се изградят фотоволтаични панели по покривите на комплекса, както и батерии за съхранение на енергия.

За още новини четете сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
7 преди 4 години
До АнонименИ ги дадоха за ненужни самолети. И това може да го изтриете.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕЗ дават на инженер с 15 години опит заплата от 600 лева. Т.е. толкова му предлагат за да "го навият" да започне работа при тях. Знае се, че когато ножът опре до кокала, всички всичко правят за здраве. Та идеята ми е, че ЧЕЗ са въшкapска компания с отвратителен български мениждмънт (той я прави въшкapcка) и това нещо наистина се прави за извиване на ръце. Знае се, че докторите са яко връзкари, ще пробват да пробиват на няколко фронта едновременно с лобиране.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в нормалните страни това е практика ... частния бизнес подпомага здравеопазването , културата ... не само спорта дето се парат пари в българия ... Браво на ЧЕЗ - реално ПР акция без да правят пряка реклама в ТВ/вестници ..
3
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 4 години
И от какъв зор ЧЕЗ дава пари за това? Държавен рекет?
2
2
 
5
 
! Отговори
STOQN преди 4 години
Инвестиция 13 млн.лв , възвращаемост 600 хил.лв на година..това не давали срок на откупуване 21 години..доколкото знам всипко над 15 години е нерентабилна енергоспестввяща мярка
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на ЧЕЗ.А Тиквите откраднаха 2 милиарда за да санират 15 блока.