Улиците в София ще се мият едва 4 пъти годишно

24 пъти ще се мият на дюза, обясни общински съветник
21 ное 2019 22:45, Петя Славова
28

"Увеличаване на такса смет за София не е предвидено, а улиците ще се мият 4 пъти годишно и 24 пъти ще се мият на дюза. Поддръжката на междублоковите пространства също ще е приоритет", посочи в "Денят ON AIR" Лорита Радева, общински съветник от ГЕРБ в СОС.

Тя подчерта, че е предвидено и увеличаване на средствата за поддръжка на публичните пространства като площади и други.

"Предоставяме и услуга за събиране на едрогабаритен отпадък, на сайта на Столичния инспекторат има график кога точно се прибират тези отпадъци", каза още тя за  Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ информационните кампании за разделното сметосъбиране са на много добро ниво, когато става дума за деца от детските градини и училищата.

Отпадъкът от сивите контейнери също се разделял, след като бъде събран.

"Ще се борим и с мръсния въздух. За нерегламентирано горене на гуми може да се сигнализра на 24-часовия телефон на Столичния инспекторат. Освен глоби, има и обществено полезен труд при нарушения като това", каза още Радева.

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: РадеваBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
тигъра преди 4 години
Колкото по-рядко се мият улиците,толкова по-малко пари ще се крадът.
25
0
 
1
 
! Отговори
тигъра преди 4 години
До АнонименКога са се мили улиците всеки ден,че не се сещам.Рядко се миеха.Събуждаха ни нощно време камионите и виждах отражението на бурканите им в тавана.Хубавото беше ,че всяка година се режеха клоните на дърветата и те бяха малки и малко листа падаха на есен.А сега какво е?Газим в листа и се чудим защо има прах,а да не говорим ,че при всяка буря падат клони и смачкват коли и може и хора.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През лятото 96% от замърсяването с фини прахови частици е от неизмитите улици.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УЛИЦИТЕ СА ПРЕВЗЕТИ ОТ ЛЕКИ КОЛИ И КУЧЕТА- ПО УЛИЦИТЕ ИМА КАЛ ОТ КУЧЕШКИ ФЕКАЛИИ.
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години улиците в София се миеха всеки ден. Сега писаха, че има съдебно решение задължаващо Фандъкова да осигури миене на улиците по четири пъти месечно, а не годишно, както лъже, че ще го прави.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те софийските сeляндури са вашите братя и сестри. В нормалните държави всяко възможно за паркиране място, отдавна е направено на паркомясто, а това са същите места по тротоари и зелени площи, на които сме принудени да паркираме заради намаляващия брой места за паркиране в София.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се мие, а се полива.
19
2
 
2
 
! Отговори
Кмета на Венеция преди 4 години
Аз мойте улици често ги мия
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблем ве е, че не правела общината паркоместа по тревните площи, но ако ги направи, ще скокнете да протестирата защо ги прави.Хайде първо се разберете помежду си какво искате, софийски селяндypи!
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София живеят селяндypи, които цапат. Затова ви е мръсно. Не ви е виновна общината, че паркирате в тревните площи или че си хвърляте *** през балкона.
16
1
 
9
 
! Отговори
tf преди 4 години
Точният израз е ,че улиците ще се мокрят 4 пъти годишно.две седмици миеха алеите в ж.к.Яворов/тогава Ленин/,като тревните площи също биваха напоявани с пръскачки.Също толкова често биваха измивани и другите улици в квартала.Сега водоноската върви по улиците,а няколко малцинствени представители с тънка и слаба струйчица мокрят разбитият асфалт
15
0
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
То затова в нормалните държави тази кал отдавна са я направили на паркоместа асфалтирани на нивото на улицата.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 4 години
В цяла Европа има автономни камиони за сметосъбиране, които излизат хиляди пъти по евтино от работници да закачат кофите и малки почистващи коли с две четки от пред, които пускат струя вода и събират прахта по улиците. Толкова ли е трудно да се купят такива машини и ще се спестят милиарди в бъдеще или ромския електорат на ГЕРБ , ще остане без работа.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе продължавайте да паркирате в калта и после да карате по асфалта, пък накрая се жалвайте, че ви е мръсно и не ви мият често улиците!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И такса смет и данък сгради може да се вдигнат по решение на СОС , но от това полза няма да има - просто ГЕРБ ще откраднат повече. И разбира се такса смет не е част от данък сгради, а и двете не са фиксиран в закона процент от стойността на имота,както се е объркал един преди мен.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА КОЙ ДА ПРОЧЕТЕ ...И 24 ПЪТИ НА ДЮЗИ...ОБИКНОВЕНО УЛИЦИТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ МИЯТ ОТ 1 АПРИЛ ДО 31 ОКТОМВРИ- 3/4 ПЪТИ В МЕСЕЦА, НО ТИ ДЕТО ПСУВАШ ОБЯСНИ КАК ЩЕ ИЗМИЕШ УЛИЦИТЕ КОГАТО СА СЪС СНЯГ. ЕЙ *** НАРОД НЕЩЕ ДА ЧЕТЕ И МИСЛИ.
10
1
 
2
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Как е възможно да го казвате в публичното пространство. Не4истоплътна
9
0
 
10
 
! Отговори
Ето за това преди 4 години
Е силно запрашено. Ако ще и Евро 9 да е автомобила, щом мине и вдигне пясък, мръсотия и какво ли не във въздуха.А когато бях малък, миеха улиците по два пъти в седмицата, и нямаше прахоляк, пък всички караха руски автомобили.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахахах да, да как можаха да я изберат не знам. Направо гледам и се спуквам от смях. София е един от най-мръсните градове в света...и Данчето решава, че не е нужно да се мият улиците...вие може да си я осъдите, в който европейсси съд решите :)
7
2
 
15
 
! Отговори
ЦЖЕТА преди 4 години
ВИЕ СИ Я ИЗБРАХТЕ, НАЛИ. СЕГА МЪЛЧЕТЕ И ДИШАЙТЕ ОТРОВИ. ОВЦЕ.