Шаранът измести скумрията, превзе Женския пазар

Опашки се извиха пред най-популярното тържище в София
19

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Опашки се извика още от сутринта на Женския пазар в София заради Никулден. Десетки столичани търпеливо чакаха реда си, за да си закупят традиционната за трапезата на днешния ден риба.

Очаквано най-голям интерес имаше към шарана, но освен него не липсваше и разнообразие от друга риба.

Още за празничния пазар на Никулден вижте в следващата галерия на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Пъстърва преди 4 години
Само пъстърва и сьомга - от определени райони, и черен хайвер от есетра - това е истината.
15
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 години
Никога не съм разбирал защо шаранът е толкова популярен в България, само сомът е по-гаден.
14
2
 
7
 
! Отговори
Сенсей Ага преди 4 години
Шаран и скумрия вече са на еднаква цена ! В Великобритания з скумрии по 800-900гр са 1евро! Тая сомова глава я подарявам на нашия велик премиер ББ да си направи рибя *** и да я консумира с филийки овча лой !
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко щеш плащай ве. Ти ще казваш, кой какво си купува на Никул ден. Яж си там боба и недей коткодяка да се правиш на умен. Ако беше умен нямаше да са ти проблем 5лв отгоре.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шаран не пазарувам. Пълен е с кости.
11
1
 
12
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
Опашки се извика още от сутринта на Женския пазар в София заради Никулден ...Някой днес ходил ли е на робота?!Или се спазва поверието, че ако петък си на работа началникът ти ще почите, особено ако е Никулден?!Поздрави на именниците! Те може и да не работят днес :)
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шматкаЗащото всяка риба предварително се накисва в марината,преди да се приготви,бе умник!Някой го правят и с прясно мляко,но стандартното е с лимонов сок(или оцет) разреден с вода,има и други разни маринати.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честит имен ден на всички!Шаранът се приготвя със счукани орехи,много нарязан лук на лунички,нарязани домати,дафинов лист,малко бахар и зърна черен пипер.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сомчето е по добро от шарана ама е 25-30лв килото.
7
7
 
14
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Шарана мирише на жабуняк.Как го ядете
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шаранът и скумрията са герои от българския бит и действителност.
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИЗБИХТЕ РИБАТАА БРЕ!
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕ нали треат паре за билетчето бе...значи сме работиле да го купиме, що се нервиш па ти за нищо?
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявйте се една люспа от шарана да ви донесе пари.И търкайте билетчета.И няма нужда да работите.Така,де.Що ше се мъчите./Жаргона е умишлено употребен/.
2
3
 
7
 
! Отговори
ммм Рибка преди 4 години
Мляс!
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво МИТЬО