В София 160 машини обработваха срещу заледяване

Очаква се леден дъжд, ниски температури, за заледявания
Обновена: 7 дек 2019 10:08 | 7 дек 2019 09:52, Елка Василева
18
В София 160 машини обработваха срещу заледяване
Снимка: архив, Булфото

В София 160 снегопочистващи машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване. Извършено е разпръсване на смеси срещу заледяване поради ниските температури и леден дъжд през нощта.

В момента се извършват обработки срещу заледяване на трасетата на градския транспорт, стръмни и опасни участъци от уличната мрежа във всички 24 райони на София. В момента 128 снегопочистващи машини на терен обработват със смеси срещу заледяване, съобщи пресцентърът на Столичната община.

През деня се очакват валежи, леден дъжд, ниски температури и възможност от образуване на заледявания. Затова шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и автомобили оборудвани за движение при зимни условия.

Работи се по почистването и на тротоари, подходи към подлези, спирки на градския транспорт и пасарелки. Пешеходците да бъдат внимателни при своето придвижване.

Собствениците на търговски обекти и обществени заведения е нужно да почистят тротоарите пред съответните си обекти.

В момента градският транспорт се движи по всичките си маршрути. Възстановено е движението по линия 59 Владая - Мърчаево.

Отворени за движение са планинските пътища във Витоша: "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове". За извършване на обработка от 11 ч. до 13 ч. се предвижда двата планински пътя да бъдат временно затворени за движение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: софиязаледяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София затъна от автомобили и много смотани шофьори, много. Безумие е да се задръстват булеварди с автомобили. Вече е абсолютен дискомфорт да ползваш автомобил из София. В световен мащаб масовата простотия настъпва безмилостно. Пушеците ще унищожат това кълбо, задължително. Хората и автомобилите се увеличават с всяка изминала година. Продължаваме напред - както казва Кобрата, кой докъдето издържи, защото разум няма да има.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи бандата на Фандъка усвои още някое и друго милионче от 2-милиардния бюджет на Столицата.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Stiga fikni be
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А малките улички кога?Когато дойдат извънземни може би.По кметската логика хората прелитат с парашути,за да стигнат до булевардите.Освен това препоръката към собствениците на магазинчета,че е добре да се погрижат за тротоарните площи пред тях,направо ме изумява.Не правят проверки,не ги глобяват,а само им казват,че би било добре.Не държава,а блато.
11
0
 
4
 
! Отговори
Платена цензура преди 4 години
Пак София пак снегорини пак е зима пак идиотщини , да не са пуснали пенсиите по ранно ......
10
0
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
Единственото хубаво в случая е че не е делничен ден, тогава вече щеше да е страшно, а Юрдечка щеше да хлипа в интервю за "обработените" улици.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората катастрофираха заради заледените пътища , а те тръгнаха да ръсят като омекна и се стопи леда.Фандъкова е за затвора не за кмет, но и цялото правителство и идеолозите в сянка.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а по кварталите ?споко, скоро ще се стопли :)
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дааа и пак стоят под надлезите или най вдясно на некой булевард да си почиват
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ пак лъжат - нищо не беше обработено към 09:00 сутринта.
5
1
 
22
 
! Отговори
Йййй преди 4 години
И най *** е, че не са си свършили работата и ще изкарат шофьорите които са се ударили виновни "несъобразена скорост" "неспазване на дистанция" и т.н., а реално всичко беше поледица.До кога с *** оправдания
4
1
 
17
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
На леда и с 2 см. грайфер да си, и с чисто нови скъпи зимни гуми пързалката не прощава!
3
1
 
16
 
! Отговори
Баровеца-"СФ преди 4 години
Незнам, но за мен това е поредната ненадеждна институция. Към 6,30ч.безуспешни три опита да се свържа на националния тел. и две спрени коли на почистването бяхме зарязани долно и подло да се пързаляме на улица Беловодски път в жк Бояна гр. София! Оправихме се, но мъката причинена ще рефлектира върху държавата ни и болните и институций! Шофьор от пътното да умира, ръка не ще му подам, макар че съм дженталмен!
2
1
 
28
 
! Отговори
Фандъка преди 4 години
За това ли рано, рано имаше 10 катастрофи, повечето от които верижни.... Пълни смешници
1
1
 
16
 
! Отговори
Курчо преди 4 години
Ахааа..............обработват ми Янковия!