Борис Бонев: Метене на столицата с метли в XXI век е абсурдно!

София може да получи архитектура на световно ниво
9 дек 2019 10:45,
162

"Темата за гласуването ми за председател в Столичния общински съвет отдавна се преекспонира. Това беше един отдавна предизвестен вот. Да видим дали аз колаборирам с ГЕРБ или остро ги критикувам - това е по-важното. Няма да съм безпринципна опозиция", каза независимият общински съветник Борис Бонев в студиото на "България сутрин".
Още по темата

Той обясни, че Елен Герджиков и председателите на политическите групи в СОС определят дневния ред на заседанията.

"Не става въпрос дали му имам доверие. Ако той не вкара в дневния ред на СОС неща, които мислим за важни, ще стане ясно. Първата стъпка, която е нужна, е промяна на правилника - къде се публикуват документи и кой има достъп до тях", заяви Бонев.

Фандъкова и новата местна власт се заклеха, СОС - за благото на столичани

Той смята, че има много какво да се работи по градския транспорт в София.

"Когато говорим за данък МПС, няма как да бъдем лицемерни. Това е нещо, което сме записали и в предизборната ни програма. Въвеждането на принципа "замърсителят плаща" е изключително важно. Много е важно вносителите - Фандъкова и Барбалов - да ме убедят, че събраните пари ще отидат в мерки за борбата с мръсния въздух", заяви независимият общински съветник в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него основните усилия при борбата с мръсния въздух трябва да се концентрират върху битовото отопление.

"До този момент - обособени коридори, синхронизация на светофарни аларми за градския транспорт в София не се правят. Това са малки и евтини мерки, а не се изпълняват. Трябва да си даваме сметка, че единственият начин градският транспорт да стане предпочитан е да е бърз и удобен", посочи Бонев.

Той бе категоричен, че ситуацията с мерките за мръсния въздух става пародийна.

"Ние сме против "зеления билет" в този му вид. Това е начинът да се покаже, че ни интересува чистотата на въздуха. Абсурдно изказване е това на Нено Димов, че Париж е по-мръсен град от София", коментира още Бонев.

Той цитира данни, според които 13 000 българи годишно умират като пряко следствие от замърсяването на въздуха.

"Привърженик съм на международните конкурси. Договорът между общината и изпълнителя за пл. "Св. Неделя" е най-важен. Умерен оптимист съм, надявам се да се получи по един добър начин и София ще има архитектура на световно ниво", обясни независимият общински съветник.

Той сподели, че в проекта на Максимилиано Фуксас му е харесало това, че църквата изпъква и е център на площада.

"Трябва да се чуе мнението на столичани за "Св. Неделя". Местните референдуми са добър инструмент, те биха могли да се използват. Трябва да внимаваме много, за да не залитнем в популизъм", смята Борис Бонев.

И увери, че с екипа си в "Спаси София" продължават да работят активно и сега фокусът им е към бюджета.

"Абсурдно е с метли да се мете в 21 век. Могат да се почистят много повече улици, ако процесите бъдат автоматизирани. Това не означава, че хората ще останат без работа. София може да бъде перла в Европа. Не съм се отчаял, много по-мотивиран съм", каза още Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Касиране на съмнителните резултати на Фандъкова в ромските гета и Манолова кмет на София, кривоустата Самоковка да се маха. Щом я искат нека е районен кмет на ромските анклави. Останалото население убедително избра Манолова и ГЕРБ почти нямат районен кмет а опозицията взе всички райони без рамската сиганиийска районизация
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей тоя двуличен патеричок на ГЕРБ се оказа с медийно време, без да има право на това, незаконно фаворизиран, а Сидеров и Иванчева въпреки големите им резултати на евроизборите бяха отрязани от изборна кампания. Заради това че отиде с листа от един съветник на изборите даде тая ухилена алчна персона 7 общински съветници на ГЕРБ и мнозинство в общинския съвет. Ето тава е гербавата патерица по медийното и отразяване ще я познаете.
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пореден път да ви дам пример от едно градче от 10-тина хиляди , има си един дето по график обикаля улиците с една "прахосмукачка" като тротоарите са така проектирани, за да му позволяват да я шофира по голяма част от тях и така за 2 часа сутрин преди да отворят повечето магазини и офиси , вече е измел. Но това е в някаква испанска провинция от 450хил д. , не е в 2 милионна софия
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам за къщите във Виена, но къщите в Лондон използват газ, ако видят че комина ти пуши, ти скъсват газа от глоби.
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иска джендери да управляват роботи с изкуствен интелект захранвани с ток от вятърни перки по проект на Непеота финансирани от БХК
134
4
 
3
 
! Отговори
Шнапс преди 4 години
Метла за Бонев! Нищо не е работил. Не предлага решения!
133
0
 
5
 
! Отговори
От Берлин преди 4 години
Не съм много съгласен! Тук, в нашия квартал, ги виждам поне един път на месец да минава групата в оранжево--бутат количка с четки, рала, подобие на метли от пластмаса... По тротоарите не може да минават почистващи те коли( поне 3 вида съм виждал от тях)....
132
1
 
12
 
! Отговори
оператор на метла преди 4 години
Мете се с метли за да създаваме работни места на кафевите избиратели на ГЕРБ.
131
0
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До баба мара 130 Нали с тая тумба от махалата и контрольорите в сини и зелени зони намалихме безработицата.
130
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момчето иска да влезе в бизнеса по почистването, да експлоатира машинен парк, да превърта ДДС, нафта и т.н.
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Виена къде са къщите, патенце? А въздухът е сравнително чист.------Имаш ли поне бегла представа къде се намира София и къде е Виена?
128
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не е ли наясно защо се мете с метли?Да погледне кой избра Фандъкова като един!Все едно гледам резултати от преди 1989г.
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсуррдно колко да е абсурдно. Дали е по-абсурдно от това да бичат конски впрягове (да не кажа каруци), по Малинов и Южната дъга? Или това не е абсурдно? И може би трябва да се отчете, че все пак метенето е зелено и екологично чисто. Извхърля се само малко въглероден двуокис и тук таме метан. Не е като един хубав дизел да мие улиците и след него да има облак от сажди.
126
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Компетентен! 21-ви век, 22-ри век....... Всеки който е ходил е видял. Например в Париж си обикалят с едни щипки и пликове за *** и събират. Има ги навсякъде. Като останат без работа тези с метлите, за да вземе някой нещо от доставката на камиони с метли, първо у тях в мазето да отидат и после.?
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 111Не го оплюват ГЕРБ, а смешните "десни". Опозиция в България за тях означава на бялото да казваш черно и обратното. Когато критикуваш аргументирано и признаваш направеното ти не си технократ. Когато си принципен, а не подлизурко или екстремист ти си враг. Питайте после защо "не случихме" на политици и може да не си спомняте за Петър Дерлиев. Просто не го заслужавахме. Обвиниха го и от двете страни точно в това, което само той и още двама от СДС не правеха. Да разделят хората!
124
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
тумбата от махалата само размахва метлите и събира само по едрите боклуцислед това сядат под дървото кафе и цигари към обяд размахат още веднъж метлитеи краи на работното време така че те изобщо не замърсяват никакъв контролкак се уплътнява работното време
123
1
 
12
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Хелекторат, момче.Фъндъкова никога няма да направи нищо срещу хелектората, който я крепи на власт.
122
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Тук (в Англия) едни гора си управляват машини, но тротоарите да широки и го позволяват. Пък и има граждански патрули, които обикалят и никой не си хвърля *** на пътя. Евентуално пт силния вятър изхвърча на пътя.
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали ще се подпираш на метла за 5 лева и ще дремеш или ще дремеш в прахусмукачка за 100000, разлика за чистотата няма.Явно метящите/чистещите не са стимулирани достатъчно да работят по-добре.
120
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 4 години
До Анонимен Ха,хаЗа да го пиша ,явно съм бил роден и съм живял в къща ,та съм наясно как беше. Къща почти в центъра на София ,не в Младост или Люлин. Не знам защо сравняваш Виена със София ние сме светлинни години назад и няма място за сравнение. Бил съм във Виена и трябва да ти кажа ,че такова стълпотворение от коли няма. Метрото им е изключително удобно и хората си пътуват с него и не мрънкат.