За по-чист въздух: ГЕРБ със закон срещу горене на боклук

Фандъкова и инициативен комитет са поискали промяна на закона
Обновена: 9 дек 2019 16:44 | 9 дек 2019 16:15,
28
За по-чист въздух: ГЕРБ със закон срещу горене на боклук
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Група депутати от ГЕРБ ще внесат утре предложение за закон, който ще предвижда санкции срещу горене на отпадъци, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Целта на мерките е намаляването на концентрацията на фини прахови частици във въздуха и по-малко замърсяване.

"В последните дни има значителни превишения, а най-големите превишенията бяха вчера вечерта. Ясно е, че не трафикът е виновен за тях, а отоплението с твърдо битово гориво и горенето на отпадъците", посочи Фандъкова, цитирана от Фокус.

Още по темата
Тя припомни, че Столичната община е стартирала проект за безплатна подмяна на отоплението с твърдо гориво с по-екологично такова. Фандъкова аперила хората, които се отопляват с дърва и въглища, да се включат в проектите.

"В същото време горенето на отпадъци е също голям проблем в някои райони като "Красна поляна". Това е голям бич за хората там, затова поисках и в последните месеци се работеше в Народното събрание да приемат инкриминирането на горенето на отпадъци, защото само за последната седмица са направени над 60 проверки за горене на отпадъци на открито, съставени са над 20 акта, но сами по себе си те не вършат никаква работа", посочи Фандъкова.

Заедно с инициативния комитет в "Красна поляна" поискахме тази промяна и утре група народни представители от ГЕРБ ще внесат искането ми за промяна на закона, за да може да има по-сериозни, по-строги санкции, така че да не може да се горят отпадъци и това да стане престъпление", коментира още Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Атанасов преди 4 години
Спрете вноса на палмово масло.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ясно е, че не трафикът е виновен за тях"Ами не е много ясно, мен ако питате. Автомобилният транспорт, най-вече дизеловият, е един от основните източници на фините прахови частици в атмосферата. Като се добави и температурната инверсия, характерна за в котловинните полета, и се получава сегашната картинка, поне в София.
21
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 4 години
тиквите хубаво ще направят закон , ама ще влезнат ли в махалите ? и ако случайно вземат да глобят босия - цървулите му ли ще вземат.Истински мерки трябват , не изплакване на очите на народа
20
0
 
11
 
! Отговори
ПП Герб ООД преди 4 години
Другари, да не ударим Тецовете с италианския ***? Дайте да направим обществено обсъждане, да качим законопроекта на сайта и да чакаме реакциите. Бизнесът май ще изреве. Ако се покаже някой от Асоциацията на енергозорите работоподарители, ще станем за смях пак пред бизнеса. Кметицата май ни насади на пачи яйца.
19
0
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
Само да ви кажа - Закона не включва ТЕЦ-вете .
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инкриминиране на безветрието и инверсията през зимата. Инкриминиране на строенето на градове в котловини. И още гениални глупости от герберските гении градоначалници и държавоначалници.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Частните тецове горят италиански отппадъци. Май няма да приемат този закон.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закон срещу незаконната сеч няма ли да приемете,и програма за залесяване? Дърветата ще чистят въздуха,те обичат въглерода.
15
1
 
11
 
! Отговори
Кътю преди 4 години
Най хубаво гори една настилка от смелени гуми, дет я слагат по дедските площатки на квадрати черни и зелени. Туй даржи огъня цяла нош и кара кюнците да стават чарвени. Направо става като саулна
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли че ром-о кошче за *** няма. Всичко се събира в чували през годината и в зимата завършва у печката!
13
0
 
27
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А брутчедите продължават да горят гуми ! Ама БХК и ,, Козяк,, ги бранят от закона !!!
12
0
 
26
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
И този закон ще е като онзи за тутюнопушенето.
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия в парламента дават ли си сметка, че те и тяхните близки също дишат тия отрови?
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сомангерасс бе ще си горим кот си исками.
9
2
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Ще има жестоки санкции за всеки който гори листата в градината.Това(естествено) не се отнася за гербаджийските фирми внасящи *** и за електората на Фандъкова от гетата...
8
4
 
19
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Един такъв комин пуши колкото 8000 от тези автомобили.
7
13
 
10
 
! Отговори
Бг работа преди 4 години
А кога ще предприемете мерки с/у автомобилите и камионите които пушат като ромски комин? За съжаление в българия всички приети закони остават на хартия.Хубава работа,ама българска.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Ковачки и ромеите никой е може да им забрани и глоби първия е мафиот другите си имат пазители българския народ кучета го яли
5
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще санкционират ром, който гори отпадъци? Сигурно ще му вземат незаконната колиба или ще му спрат социалните.
4
0
 
38
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Ако си ги внеса от Италия с влак може ли?