Да оставим колите в мъглата. А по-бързо ли е с метрото?

Bulgaria ON AIR с експеримент: Струва ли си да се движим с градски транспорт?
10 дек 2019 09:08,
86


Възможно ли е да се придвижим по-бързо с градския транспорт в София, отколкото с личните си автомобили?

В последните дни, заедно с мъглата, дойдоха и призиви от страна на Столичната община гражданите да оставят колите си и да използват обществения транспорт.

Дали обаче е по-бързо - Bulgaria ON AIR направи експеримент.

В обедните часове, макар и да не е час пик, по столичните улици автомобилите са много, затова придвижването под земята изглежда като по-бързия вариант. Така пътуването от станция "Младост 1" до Централна ЖП Гара отнема малко над 30 минути.

Същият маршрут обаче с кола отнема 10 минути повече.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите разбирам , защо тази нация загива.
79
1
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Софиянец 60 Защо не помоли Фандъкова метростанцията да бъде пред блока ти ?Сега и теб ли да мислим че ти е далеко?.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДоДо 44,Знам, знам, че не е задължително. Измислиха ИМ го, нали. И данъкът за МПС-то къде отива? Като гледам плюсовете и минусите на #44, човекът май наистина е прав в статистиките
77
2
 
3
 
! Отговори
Комунист преди 4 години
Неадекватното разписание си казва думата. фъндъдкова за нищо Не става. И тя е била в чужбина и нищо не е научила. Няма да плащам.............
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оправете линиите на градския транспорт. Върнете старите трамвайни трасета. Пуснете удобни линии до метростанциите. Намалете цената на билетите, деца и ученици да се возят безплатно.
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не е по-бързо с метрото, особено ако трябва да сменяш линиите. При преход между 2те линии от м/у 5 и 10 минути, и чакане на влак от около 10 минути общо (по 5 мин. на линия) само от това имаш 20 минути придвижване. Плюс влизане и излизане от метрото още 10 минути, плюс самото придвижване което в зависимост от линиите може да е над 30 минути. Т.е. си се движиш с метрото около 40мин. до час. След това трябва и да ходиш до където искаш. С кола, трудно е повече от 40минути, до час.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може ли с градския транспорт да ми идва два пъти по-скъпо за мен и детето?Пуснете зелен билет и ще оставим колата.
73
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки изкуствените задръствания съзадени от Фандъкова с безобразната организация на движението и паркирането в София, с кола е пак по-бързо, отколкото с метрото. В примера към 30 минути с метро, трябва да се добавят още 5-10 минути чакане на метрото и 10-20 минути отиване до метрото. В общият случай и още 10-20 минути от метрото до целта на пътуването.
72
2
 
20
 
! Отговори
Ицоъ преди 4 години
Истината е че електората на Герб гори каквото им падне БЕЗНАКАЗАНО. МИНЕТЕ ПРЕЗ ХРИСТО БОТЕВ вечер да видите и помиришете за каква смрад на пластмаса иде реч. Никой не смее да им каже копче, но фандъка ще вдига данъците на всички останали.
71
6
 
24
 
! Отговори
пепе преди 4 години
"Селяните, придошли в София, не стига че изместиха децата ни от училищата," - Селяните прииждат в София откакто комунистите започнаха да ги докарват с камиони. Така наречените "2-ро и 3-то поколение Софиянци" реално са отрочета на скапани червени ченгета и на бачкатори в Кремиковци - тоест, най-долната пасминя, която съсипва държавата от 100 години. Но няма лошо, хвалете се, че сте "Софиянци" - да е ясно на всички от къде сте дошли.
70
0
 
14
 
! Отговори
док преди 4 години
До 681Точно така - мръсотията, отоплението от ***, ТЕЦ, горящ *** на Европа - това са причините. Другото е популизъм, политиканстване и лъжите на управляващите, подкрепени от *** на властта.
69
1
 
23
 
! Отговори
до 59 преди 4 години
Точно казано! Мога да дам за пример Виена. Тя е проектирана на рингове и трафикът върви от външните към вътрешните. Задръствания има и там, разбира се. Но е направено така, че да можеш да си оставиш колата и да ползваш метрото. Ако в центъра си с кола... плащаш яко зверски за паркинг. Даже милиардери като шефът на Била си ходеха с метрото. А в София... мацай къде какво ти падне. Вижте картата - все едно 3годишно хлапе е драскало с моливи.
68
6
 
27
 
! Отговори
пепе преди 4 години
Метрото е идеално за хора, които работят и живеят в близост до спирка. Тоест, за около 1% от населеноето :-Д.
67
1
 
17
 
! Отговори
Кучкар преди 4 години
Не е лошо метрото нито останалия транспорт, въпроса да ползвам кола е че работя в индустриалната зона на Казичене. А до там транспортът е трагедия. Иначе почивни дни ползвам градски транспорт. Защото да караш в този трафик си е предизвикателство.
66
0
 
13
 
! Отговори
Пластмаса на сметище преди 4 години
в България не остава, от там я прибира електората от махалата пред широко затворените очи на управниците. Забраната за изгаряне на твърдо гориво и всякакви отпадъци е решението, но правителството ще падне веднага в този случай, т.е. няма да стане никога. Който иска по-чист въздух и слънце, да се изнася, защото електората е най-важен!
65
5
 
22
 
! Отговори
хм преди 4 години
Как ще си струва 1.60 да плащаме?? пуснете безплатно това метро, ако искате изобщо нещо да се промени!!
64
0
 
22
 
! Отговори
аз преди 4 години
По-*** репортаж не можаха да направят.Сравняват метро В ЕДНАТА посока и КОЛА в другата...Изобщо кокошки с ябълки сравняват..Като искат да сравняват нещо, да хване да тръгне един с кола и един с метро от една и съща точка до една и съща точка.Да не говорим че АКО си ДО метрото ОК.Ама ако се прикачваш вече отиде половин ден.Заключението накрая е под всякаква критика...щяло да БЪДЕ двойно...на базата на какво реши това?!?!
63
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Метрото.Народ.бутане,парфюми,гласовапоща,врати,излизане,влизане.Ни да седнеш ,ни да станеш.Образи,образи до безкрай.Идва ти ред,пазиш тълпата ,стълби,народ и... въздух.Въздух и то какъв.Избягвам този кръговрат на психичен тормоз.
62
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще дам нагледен пример. Използвам 305, сутрин за да стигна до работното си място трябва да използвам трамвай, който чакам поне 10 мин и е претъпкан, след това 15мин чакане за 305, който идва претъпкан отново. След това въпреки бус лентата на Цариградско автобуса се движи изключително бавно. Няма да коментирам състоянието на дори новите автобуси и неприятните миризми вътре. Като вземем предвид и прекрасното време на вън, ами извинете ме но аз с кола стигам по-бързо, удобно, топло и чисто.
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз докато стигна в полето до метростанцията с колата съм в работата. Виждали ли сте метростанция до която се ходи половин час пеша. Е такава има в Люлин в полето. На Фандупкова изобретението.