Наглост в кадър: Такси гази новопосадени дръвчета заради задръстване

И още сигнали от Helpbook - пътни проблеми, сметоизвозване рано сутрин
10 дек 2019 12:30, Анисия Иванова
83
Наглост в кадър: Такси гази новопосадени дръвчета заради задръстване
Снимка: Helpbook

Сред постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info се откроява един, в който надеждите за щастлива развръзка остават попарени поне до този момент.

Преди повече от година наш потребител е изпратил сигнал за повредени ограничители на скоростта в участък от локалното платно на Околовръстен път. След около два месеца по-късно му е върнат отговор от Столична община, че решението на проблема е възложено на фирма, отговаряща за отстраняване на нередностити.

Месеци по-късно решение на проблема няма, което кара гражданина да изпрати жалба до зам.-кмета по транспорт и транспортни комуникации, в която описва, че липсващите елементи не са възстановени, а междувременно са премахнати и други. Към днешна дата положението е без промяна. Нашият потребител пита кога и кой ще осигури възстановяването им.

Изпратиха ни кадър, заснет пред столичен МОЛ. На него се вижда водач на таксиметров автомобил необезпокоявано, за да избегне задръстването, гази новопосадените дръвчета на тротоара. Според автора на сигнала това е извън всякакви морални и законови правила.

В друг сигнал наш потребител описва пътни проблеми, с които се сблъсква всеки ден: "В село Герман, по асфалтираната ул. "Божур" - в отсечката между ул. "Шипка" и ул. "Хан Аспарух", често стават автомобилни и личностни конфликти поради факта, че е много тясна, а се използва в двете посоки, дори от най-отдалечените къщи на селото. По нея не могат да се разминат две коли. Моля, направете я еднопосочна. Това е възможно, защото съседната ул. "Вела Пеева" е двойно по-широка, асфалтирана и извежда без криволичене /каквото се налага по "Божур"/ - право на главната "Патриарх Герман". Това ще доведе и до по-малко изгорели газове. Моля, нека специалисти решат и поставят знаци - едната улица да е затворена в едната посока, другата в обратната“, пише потърпевшият.

Завършваме днешния обзор със сигнал към район "Студентски" относно нерегламентирано поставяне на няколко контейнера за смет точно пред входа на общежитие. Според нашия потребител вече два месеца обслужват частния интерес на заведенията в близост, като всяка сутрин сметоизвозващите камиони будят живущите още в 6:30 сутринта. Гражданинът твърди, че е подал десетки сигнали за тоталното неспазване на законовите разпоредби за тихите часове в градовете, но до този момент ефект няма.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
3
 
! Отговори
Панов преди 4 години
Искахте фандък? На ви сега фандък. Една от многото причини, поради които избягах и аз от България.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ още нещо,вашата злоба по някакъв си никога не съществувал "комунизъм" е маска,зад която криете отмъщения и убийства,мъчения,така че хич не ни занимавай с глупости!Комунисти са алчните 1%,които командват хората,държавите,политиците,те си живеят в комунизъм,а останалите хора в див капитализъми и в борба за оцеляване.
51
0
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До До да допълня -51-54 Малък съм бате. Само на 69 годинки. Хи,хи..!
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗа 30 години фашизъм България само губи хората си и пропада към дъното,тъй,че не ни обяснявай колко ти е бил хубав фашизма и колко нехубав социализма!Ние си познаваме историята.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
54 - как можа да напишеш този коментар... :) Подсети ме колко съм дърт. Верно имехме зелени паспорти...
48
2
 
3
 
! Отговори
До да допълня -51. преди 4 години
Дете невинно ,още в началото на 90те се смениха хиляди имена на градове и улици на ,,фалшиви герои" и окупаториОтдавна си сменихме паспортите с лични карти и новите имена..Явно си малък и не помниш Градовете- Сталин,Димитрово,Коларовград,СтанкеДимитров,Поляновград,Михайловград ,Толбухин и т.н. за улици площади и булеварди да не говорим. И бъркотия и анархия нямаше Дечурлигаааа,дечурлига не говорете неща за които ,,не сте в час"
47
3
 
1
 
! Отговори
Стар софиянец преди 4 години
Ами помидоре,огледай се -градинки,пейки детски площадки,спирки,контейнери ,нашарените жилищни сгради,хвърлените ***,пластмаси и опаковки,всичко ново на третиият ден се кърти и чупи или краде И това не го прави общината,а точно от такива като теб ,,умници"Закони и наредби има но в материала,материала има много,, развалени помидори"
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги е сгазил бе. Само минава до тях. Не е толкова луд да си огъне бронята заради едно задръсване.
45
2
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 44 Прав си, но я си представи със смяна на имената на всички "комунистически "улици колко милиона българи трябва да сменят личните си карти и адресната регистрация.Ща паднат парички ама и голяма анархия.
44
2
 
4
 
! Отговори
помидор преди 4 години
В ГЕРБеристан е така!
43
2
 
10
 
! Отговори
дгд преди 4 години
името е най-малкия проблем.бездействието и беззаконието. са проблемите
42
0
 
8
 
! Отговори
докога..... преди 4 години
държавата защо дреме още! ? санкции за такива няма ли да има! ?????
41
4
 
6
 
! Отговори
До анонимен 44 преди 4 години
Пич, то в Бегету има цял град Велинград, че и градове Димитровград и Благоевград, ти за една улица си седнал да плачеш. Явно българина уважава болшевишките касапи, клали го така, както турчин не го клал! А това с номерата ТХ е просто върха - носят инициал на командира на вражеска армия, окупирала, териториално разпокъсала и разпарчетосала Отечеството ни и наложила терористичен комунистически режим! Ходи го разбери.....
40
1
 
4
 
! Отговори
Додо преди 4 години
До ееее....е: Нямам отговор. Много пъти съм се питал и аз и не мога да си го обЕсня..., но е факт. Има нещо, което се обърква в главите на зъболекарите и стават абсолютно непоносими като поведение! Може би това обяснява и защо са професията с най-висок процент самоубийства в САЩ.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема си е в самите нас. Това ни е заложено в гена и възпитанието. Защо българина е по нисък от тревата когато излезе примерно в чужбина, спазва законите и е примерен? Защото е страхлив ***, да не му вземат паричките като го глобят. А у нас си прави каквото иска и му дреме на оная работа, защото или ще му се размине, или ще намери връзки или ще избяга. В БГ има закони но никой не ги спазва. Защо? Защото така сме научени, а и не искаме да се променим.
38
2
 
4
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Не знам по София,как е,но във Варна,таксита карат само новопристигнали от село!!!
37
0
 
5
 
! Отговори
eeeeeeeeeeeeeeeee преди 4 години
До ДодоЗащо зъболекарите пък сега
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
когато адекватния контрол и глоби са само мечта, така ще е
35
2
 
11
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Едва ли има по-противно племе от таксиметровите шофьори! Може би, само зъболекарите и агентите на недвижими имоти могат да им се мерят по наглост, дебелоочие, нахалство и цинизъм!
34
2
 
14
 
! Отговори
Гошето преди 4 години
България е пълна със социопати и психопати. Надежда няма.