"Орландовци" на протест заради престъпността и мръсния въздух

Хората настояват за денонощни патрули в района
10 дек 2019 13:15, Ния Христова
25


Хората от квартал "Орландовци" излезнаха на протест срещу престъпността, лошата инфраструктура, липсващото осветление по улиците и настояват за премахването на незаконните гета, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Наболелите проблеми са много - престъпност, транспорт... Имаме такъв до началото на квартала, хората, няма как да си стигнат до вкъщи. Имаме над 50 разбити коли за няколко дни. Трудно се случват нещата, институциите не работят и извършителите нямат страх, защото ги пускат", разказаха жителите на квартала.

Също така липсвали места за спортуване за децата.

"Всяко семейство в квартала има по две-три коли, до Централна гара според ЦГМ можем да стигнем за 48 мин, а пеша - за 53", оплакаха ке хората.

Сериозен проблем е и мръсният въздух в района. Били са подадени сигнали, но отговор е имало чак след месец.

"Постоянно сме в страх при прибирането по малките улички на жените ни, обират ни колите, дворовете. Има много нелегални постройки, но от нашата община зависят малко неща, трябва да се задействат всички институции. Нещата отиват към по-зле", разказват още жителите на квартала.

"Запознат съм с проблемите, опитваме да ги остраним. Молбата ми е да бъдат подавани сигналите на тел. 112 при набези. Надявам се скоро хората да могат да подават по-бързо сигналите си", обяви кметът на "Орландовци" Тодор Кръстев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората настояват за денонощни патрули в района........защото от мръсен въздух стават зомби!
19
0
 
11
 
! Отговори
,.,., преди 4 години
Цялата столица е опасана от гета на питиетата,затова и престъпността е висока,политиците с широко затворени очи защото ходят с охрана и живеят в затворени комплекси.А ромския хелзински комитет толерира престъпниците.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха... А вие се оплаквате, че идвали бежанци. Те повечето бежанжи са по-хора от тези БЪЛГАРИ, които създават проблеми в Орландовци и от които са пропищели хората.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"да земат по една тоега и да млатат сичко питиета"Питиета... АХАХАХАХАХХААА!!! :))) Плача! :)))
16
2
 
5
 
! Отговори
Гацо преди 4 години
До АнонименУмник, за кой да гласуваш, бе? Че, то всичко е от несретник надолу и все по високите постове! Мисли,че като гласуваш за някой друг и той спечели, нещата ще тръгнат по мед и масло...ама друг път!
15
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 4 години
Като го слушам тоя.. и Фандъкова и тя - каква газификация за хора горящи въглища?? То да не го правят от хубаво? Аз се отоплявам на газ и знам колко е скъпо. Просто няма как да се газифицират. Не знам какво е решението, но с призиви няма да стане!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, няма ли мъже в Орландовци... да земат по една тоега и да млатат сичко питиета... след 2-3 такива вечеринки сами ше са уметат
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До #10Тихо... Мисля, че този се опитва да говори български.
12
0
 
4
 
! Отговори
#10 преди 4 години
БРАВО , кажи им каде се намират тез аборигени. Сега набират скорост тез бавно развиващи се иидиоти хахаха. Сега тез аборигенни да започнат да се образоват . Ама няма да имат тази възможност защото са бавно развиващи и мястото им е в психото !
11
0
 
12
 
! Отговори
Кметът бил чакал преди 4 години
да се задейства механизъм, чрез който "хората да могат по-бързо да подават сигналите си"!А бе, аланкоолу! Това ли ти пречи да събориш незаконните коптори на непрестанно прииждащите отвсякъде кандидати да се издържат чрез просия,грабежи и повреждане на надгробни паметници?Това ли ти пречи да сриташ самозабравилата се управа на Центр.гробища и да изискаш да прочисти гробищата от гастролиращи индийци и от онези лица-служители към Центр.гробища, които са информатори и помагачи на гробищната мафия?
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До орли и соколи2 милиона МЛАДИ и ТРУДОСПОСОБНИ българи се изнесоха. Сега те внасят в нашата икономика повече от всички "инвестиции" взети заедно. Тука останаха: пенсионерите, болните, неграмотните, обезверените,мутрите,глупавите.Сега остава да посочиш в коя категория влизаш ?
9
4
 
10
 
! Отговори
орли и соколи преди 4 години
Добре че дойде демокрацията за да се изметат вечно мрънкащите . Остават най коравите и способни. А мръсния въздух на софиянци е от печките и камините ви. Всички искат да живеят в къща с басейн ама трябва да се плаща.
8
1
 
15
 
! Отговори
Ицониъ преди 4 години
Там са хората на гроб, без тях фандъка щеше да е с 20%, какво очаквате. Никой нищо няма да направи.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7 В нормалните държави проблемите се решават. Тука се мацат, клепат, смитат и омесват.
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой нормален човек би отишъл да живее в Орландовци!!! Това и при соца си беше проблемен квартал.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мене като ме обраха по схемата евтин ремонт на покрива! За тия които не знаятТова е да ти предложат евтин ремонт а после да те рекетират с заплахи да им дадеш хиляди левове. Полицията написа преписка до Прокуратурата а те ми пратиха писмо, че няма престъпление те си искали аз съм давал.
4
2
 
21
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
София гласува за ГЕРБ ?Селата ги обират всеки ден ,не останаха пенсионери необрани,хора нема вече.Милицията е нема-Крие се от ромски банди.А улици нема по селото и лекари нема.Но ЦК на ГЕРБ купи самолети ф16 сега ще хаварчим с БДЖ ретро влакове.Парите свършиха чакаме инжекция от Брюксел.Браво Слави Трифонов идваш ли?
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов каза по време на Изборите цитирам - Единственото сигурно е, че всички ще отидем в Орландовци.
2
9
 
5
 
! Отговори
Ромале преди 4 години
Хавте каква престъпност ние работим казвам му правим покриви а той ми се пули и вика колко искаш аз го бъзикам да дава 120 лв. а той сериозно ми вика почвай!После му викам дай да пишем договор ама той не искал как не исаш бе не може без договор за гаранция!После му викам дай капаро бе 1500 лв. а той ми вика как така нали каза 120 лв.Абе ти на луд ли се правиш бе ! Абе добре бе всичко за 1500 лв. не искаш ли !Той искал ама брат ми не иска и да дава 2000 лв. и накрая дай още 2000 лв.
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който не му аресва - да беше излязъл да гласува. Сега е късно, вземайте си куфарите и на софийското летище или обратно на село