Столичната община отваря безплатни буферни паркинги

Изчакват за въвеждането на безплатен транспорт
10 дек 2019 09:49,
15

Kато мярка в борбата със замърсяването на въздуха oт Столичната община отварят безплатни буферни паркинги, за да се ползва повече градският транспорт. Оттам съобщават също, че имат готовност при среднодневни превишения над 200 микрограма на кубичен метър да въведат "зелен билет".
Още по темата

Вчера почти всички измервателни станции отчетоха завишение на фините прахови частици в пъти над нормата, но въпреки замърсяването, "зелен билет" в София нямаше.

"Използването на подземния градски транспорт освен това е и по-бърз начин за придвижване, имайки предвид задръстванията в София. Ако метрото го нямаше, в атмосферата на столицата щеше да има около 79 хил. тона повече вредни емисии", коментира пред Bulgaria ON AIR директорът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Днес група народни представители от ГЕРБ ще внесат предложение за инкриминиране на горенето на отпадъци на открито. А общината продължава с проверките.

Пo дaнни на caйтa нa Столичната община, нaй-тeжкo e пoлoжeниeтo в "Пaвлoвo", "Хипoдрумa", "Нaдeждa" и "Млaдocт". Грaждaнcкaтa плaтфoрмa аir.bg oтчитa в пъти пo-cилнo зaмърcявaнe.

Оcвeн в Coфия, виcoки нивa нa фини прaхoви чacтици имa oщe в Пaзaрджик, Кюcтeндил, Блaгoeвгрaд, Врaцa и Ямбoл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези *** така и не разбраха, че не ни трябват толкова безплатни буферни паркинки, колкото безплатни паркинги в града.Разреши им се да правят зони, за да съберат пари за тези паркинги и нито един не построиха. Услади им се да "усвояват" парите от незаконния данък зона.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тва метро, ве... то сутрин е на 2 мин и пак не може да откара сичкия ***...но пък какво разнообразие от диалекти... нещо като "Мой малък Лондон", както се пееше...
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нaй-тeжкo e пoлoжeниeтo в "Пaвлoвo", "Хипoдрумa", "Нaдeждa" и "Млaдocт"Интересно, със сигурност там не горят боклллллуЦИ и не се топлят с твърдо гориво...Издиша теорията господа, ама италианския *** го горим вече официално, нали?!
8
1
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Тези лица от Ромски етнос който избраха кмета на София са най големите замърсители но никой не ги закача!?
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чакат утре да валне дъжд да падне мръсотията и да кажат "ааа всичко е наред, ние бяхме готови, ама то времето се оправи"
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не върви един през друг да говорятгл,упо,сти.Чакат краварското муле да сидойде и да решава благосклонно.Принорма 30 някакви частици,чакат 200.Ако са над 200 но фалшивицират.Има линезависима станция.Защо да чакаме200,тогава ли ще колабираме?
5
1
 
6
 
! Отговори
Печкин преди 4 години
За бога, братя , не си карайте колите, не си палете печките, не яжте, ......само ОБАЧЕ да не забравяте да си плащате . Мдаа.... между другото доказан медицински факт е че полупразен стомах, движение пеша и леко облечени повишават целшя здравен статус на човешкия организъм. Безплатен градски транспорт? Ааа, няма такъв филм , бецален здраво, какво сте се разглезили. В К......д не може да влезе чонек от тълпи, сега рев за 1,60..Кво и туй нещу ?
4
2
 
3
 
! Отговори
завиждам преди 4 години
До До 2,3На теб главата ти е пълна с мускули,и за това си силен в мисленето,така ли!?
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Столична община прави какви ли не безумни неща само и само да не изпълни обещанието от преди с въвеждането на зелен билет.Утре ще кажат, че замърсяването трябва да не е 200, а 2000, че да се въведе, пък и дългосрочната прогноза е за намаляване на замърсяването. Лятото малко ще е оправи, защото много софиянци ще са отпуска и ще запрашат за морето. Така автомобилите в София ще намалеят, замърсяването също.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова оставка!
1
1
 
18
 
! Отговори
Митко 21 см преди 4 години
То има 3 буферни паркинга с общо 300 места и са безплатни всеки ден за тези, които пътуват с карта за гр. транспорт. И всеки ден са си пълни паркингите на дж. Баучер и Цариградско шосе. Тия кого лъжат, то и сега си е безплатно ако набараш свободно място. Смешници