Студентски общежития: Без противопожарна сигнализация

От спешен ремонт се нуждаят поне 16 блока
Обновена: 10 дек 2019 08:27 | 10 дек 2019 08:20, Петя Славова
7

След пожара в студентско общежитие в събота, при който изгоря помещение от приземния етаж, наш екип установи, че в сградата липсва противопожарна система за сигнализация при възникнал огън. А живеещите в бл. 61 разказват, че от по-сериозен инцидент ги е спасил единствено късметът.

Пламъците в навечерието на студентския празник в едно от общежитията на НСА са тръгнали от стая в приземния етаж на блока. Помещението е отдадено под наем на Светлен Генчев, който го ползвал за склад.

В сградата трябва да има пожароизвестителна система и аларми, които да се задействат при дим. Според живущи в блока обаче те не работят, предаде Bulgaria ON AIR.

Освен, че липсва работеща противопожарна система, в блока има и други липси. От представителството на студентските съвети неведнъж са сигнализирали министерството за нуждата от ремонт на общежитията. По техни изчесления от спешно подобрение се нуждаят още 16 блока за учащите в университетите.

Националната спортна академия, която стопанисва пострадалото общежитие е теглила кредит, за да ремонтира няколко блока в окаяно състояние. В плановете им е включен и 61 блок, на който предстои да бъде поставена и противопожарна система. Дотогава обаче студентите ще разчитат на бързата реакция на огнеборците, които в събота са се отзовали мигновено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 4 години
Когато се запали кухнята на 2 етаж в общежитието Димитър Благоев в Пловдив се отказах да се обадя на пожарната. Отворих вратата, прозорците на кухнята и коридора. Сложих една тениска на устата и носа, изключих печката и изритах горящата тенджера. Половината колеги излязоха и пак се прибраха да спят. Подпалвачите свършиха секса след час и станаха да проверят забравената манджа. Келлеши.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Това зависи от волята на стопанина. В частното си жилище сам решаваш какво да инсталираш.Но тук става въпрос за общежитие. Във всяка такава сграда са настанени стотици чужди деца, не твоите. Затова ти е смешно.У дома, ако пламне нещо, само няколко човека трябва да успеят да излязат извън горящото жилище, ако се наложи да се вика пожарната, ще спасява само двама-трима. В общежитието, ако стане пожар, стотици могат да се окажат блокирани.
5
0
 
7
 
! Отговори
пешо Секса преди 4 години
Дайте малко инфо за *** и плъховете в общежитията! Вечер да те е страх да включиш лампата. Леш навсякъде!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идва студентчето от Горна Махала на Долно ***.Там - 80 годишна къща с външен нужник. Кокошки и *** се разхождат в стаите.Влиза в Студентското общежитие и какво да види?О БОЖЕ, ама то няма противопожарна инсталация.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Ти у вас имаш ли противопожарна инсталация?
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали у нас действа БХК? Грижи се да не бъдат засегнати правата на онези, които ни учат, ни работят, а за безбройните им деца хазната изсипва в техните джобове по 2 милиарда годишно! Ако такъв си направи барака на чужд терен, БХК скача и настоява да му дадат общинско жилище.Друг работи, плаща данъци, но за единственото му дете я има място в студентско общежитие, я не. Сега се оказва, че дори противопожарна безопасност няма там. Кой се нуждае от защита в нашата родина?!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То там истински студенти и без това няма. Тече денонощен купон сред звуците на чалга и сред миризмата на алкохол, цигари и нещо по-силно... Всички знаят, че накрая пак ще вземат дипломи, които ще могат да сложат на рамка в тоалетната, преди да почнат да работят нещо друго или да се регистрират на бюрото за безработни. Най добре да го съборят това общежитие