В центъра на София на тъмно и студено заради скъсан кабел

Багер на строителна фирма го повредил
13
В центъра на София на тъмно и студено заради скъсан кабел
Снимка: Pixabay

При несъобразени изкопни работи, извършвани от строителна фирма във вторник сутринта, бе скъсан кабел 10 киловолта, който е собственост на ЧЕЗ Разпределение, съобщиха от дружеството.

В резултат на това за 1 час и 40 минути без електрозахранване останаха над 1000 клиенти на дружеството в идеалния център на град София.

Това е втори скъсан кабел от началото на седмицата. Вчера скъсан от строителна фирма кабел остави без електрозахранване 3300 клиенти на ЧЕЗ в столичния кв. "Лозенец" в продължение на 40 минути.

ЧЕЗ Разпределение България призовава фирмите да координират с  компанията поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл кlienti@cez-rp.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: токЧЕЗкалер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската работа, трудна и мъчителна!
9
0
 
7
 
! Отговори
Веселяка преди 4 години
До До Нищо личноВ случая не е виновен ЧЕЗ, а столичната община, че не си изпълнява задълженията за контрол за извършване на ремонтни работи. За такива действия на строителната фирма трябва да се налагат такива глоби в които да е включена щетата на ЧЕЗ, компенсацията на останалите без ток и ремонта на уличното платно и отнемане правото да извършват ремонти в София.
8
4
 
3
 
! Отговори
Терсенето преди 4 години
Това е като някакъв виц. Във центъра на София някакъв багерист скъсал кабел, и нямало алтернативно електрозахранване по друг кабел, и софиянците стояли на тъмно и студено. Боже, боже.
7
3
 
4
 
! Отговори
До Нищо лично преди 4 години
И викаш понеже вие си траете и си понасяте стоически каквото и да ви сервират, дай и другите да не си търсят правата? С това робско мислене няма да си промениш положението.... Когато аз не си платя сметката към ЧЕЗ ми се налага лихва за всеки просрочен ден, никой не ме пита по каква причина съм закъснял. Редно е когато те не си изпълняват договорните отношения да има санкция и към тях....
6
0
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
До 123Не е известие. Нарича се "Съгласуване на проект". Преди да се започне да се копае, отговорника на обекта отива в Общината, там му казват - в района има комуникации, ток, вода на ето тези фирми. Отиваш при тях и те ще ти съгласуват проекта, т.е. ще ти нарисуват къде минават тръбите/кабелите и на каква дълбочина. Така се прави в белите държави и по закон - у нас. Само че у нас закона е нещо незадължително, според разбиранията на големите разбирачи и майстори.
5
0
 
4
 
! Отговори
2, ти си кретен! преди 4 години
До Анонимен
4
3
 
16
 
! Отговори
Нищо лично преди 4 години
Аау колко страшно 1ч. без ток в Лозенец и веднага пропищяха всички медии !?Що не казвате нищо за с. Лозен дето по няколко пъти на месец тока спира с часове !Сега ще кажете, че това е село. Да така е. Само, че е най-голямото в България и е към столична община а населението му е колкото на кв. Лозенец .И ние плащаме данъци на София !?
3
5
 
12
 
! Отговори
123 преди 4 години
И с какво известието, че ще копат, ще помогне на багериста да не скъса кабела?
2
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хак да ви е Промяната на нищоправеца румен радев ветото!Криза, мизерия, нищета, студ, тъмнина, безработица, беззаконие, страх, хесигурност, смутни времена!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези строителни фирми си правят каквото си искат, но това е заради липсата на контрол и глоби, улиците кални от тях, изсипват си мизериите по поляни... ето и късат кабели, пак от липса на контрол, строителите знаят на кого да си плащат! ание да дишаме прахоляка и да им слушаме шума постоянно, независимо от разпоредбите!