София отново чиста, започва миене на булеварди

Отделят се 2 млн. лева за допълнително миене през 2020 година
13 дек 2019 12:25,
21
София отново чиста, започва миене на булеварди
Снимка: Булфото архив

Във връзка с повишението на температурите кметът на София Йорданка Фандъкова възложи да започне миене на булеварди, съобщиха от Столична община.

Още по темата


Миенето на пътната инфраструктура се изпълнява при подходящо време и е част от мерките за подобряване качеството на въздуха. Дейностите ще се изпълняват с автоцистерна. Ще бъде създадена временна организация на движението с цел минимални затруднения на трафика.

Екипи на "Столичен инспекторат" извършват контрол и създават организация за изпълнение на дейностите в града и през следващите дни."

Йорданка Фандъкова ще предложи на Столичен общински съвет спестените ‎2 210 000 лв. от решението на МОСВ да намали размера на отчисленията за депониране, които се заплащат от общините, да бъдат пренасочени за допълнително миене и метене в план-сметката за почистване на София през 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Жител преди 4 години
Миене или пак мокрене? Мокрене и то много скъпо!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те се сетиха да измият улиците....Главният виновник въздухът в София да е толкова мръсен!В Германия чистят улиците и тротоарите всяка седмица....вали не вали хората си вършат работата за която им се плаща....
18
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 4 години
1/4 от колите сая паркирани в градинките и от там ще извадят камъни дърве и едри и фини частици НО общината тях не ги закача нищо че има забрани.Общината ще се юрне да мие улици. Миенето заедно с чистенето на сняг е любимото нещо на общината - на другия ден никой не може да каже колко и какво е било изчистено обаче фактурата на нашата фирма се плаща. най хубаво се краде от това дето на другия ден изчезва.
17
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 4 години
Дъжда беше пратен от съдбата и въздуха се пречисти.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на места не е препоръчително да се мият улиците, защото асфалта изтънява, някак си се разтваря от водата... :D
15
0
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Еми със стари машини и римляни толкоз. "Джас" та пляс. Така бачкат малцинствата.
14
1
 
15
 
! Отговори
софиянец преди 4 години
от Младост до ИСУП е страшна кал и мръсотия. Това, като изсъхне се вдига във въздуха и го дишаме. Мръсен е въздуха не само от колите и комините, а и от мръсните улици. Сутринта през 2-3 минути миех предното стъкло от кални пръски. А като няма тротоари, като коли паркират в зелени площи и после изнасят кал, като няма кой да мие улиците, а само говори за мръсния въздух. Що не мият, както преди години, да видим дали ще е толкова мръсно. Парите от данъци и такси трябва да включват и миене на улици!
13
0
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 4 години
До Анонимен 10А на теория е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО миенето на гумите на всички камиони, преди да излязат на улицата от строителните обекти! Но, както навсякъде, и за това няма контрол. Само бла-бла!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че ще се мият в подходящо време. Като е мокро не могат да ги хванат кое са мили и кое не. Няма смисъл да се мие през лятото, когато е прашно и сухо?! 😀
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А малките улички? Нашата (няма име), пред бл. 15, 16, и 17 в ж.к. "Младост 1" не е мита и почиствана най-малко от 20 години...
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да иде да види какво е в Овча купел.Камарите строежи изнасят тиня нон стоп по Монтевидео и Президент Линкълн, после става прахоляк. Ама нали трябва да се пазят интересите на строителите,като нейния приятел Веждито, а народа...знаем къде им е.!
9
1
 
12
 
! Отговори
Ganjo преди 4 години
Идете в Япония...Улиците като изчистени с прахосмикачка.Индустрия бол...въздуха чист.Отводняване на всеки 10м решетка.Почистени канали и решетки вързани с верижка отдолу. Никакви бокл,,.уци и кал по улиците.Перфектни зелени площи,паркове,градинки,улични настилки.Пушене на улица е 20 долара глоба и т.н
8
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Колите, които паркират по тревните площи изнасят кал по пътните платна. Не се ли спре това паркиране, миенето на улиците няма никаъв смисъл.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Допреди 30 години това на нашата улица се случваше ВСЯКА неделя сутрин.С какво точно се хвали ромската кралица?
6
1
 
17
 
! Отговори
enterfornone преди 4 години
Снимката показва чудесн качеството на фандъкското "миене".Чичакът мокри улицата с питейна вода, а където вече е отминал (вляво) е пълна мизерия.Толкова за качеството. А че като количество ще "измият" части от две-три улици и ще трябва новина за международния обмен за това епохално съботие.Работа, работа, работа...
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вода от къде? От Перник ли?
4
1
 
25
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Интересно ми е като в повечето случаи няма ни читави бордюри, ни работещи шахти, дали миенето не е просто едно мокрене?
3
1
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Не може да бъде това си е събитието на годината и ще бъде отразено в целиО свят.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя да каже как фирмата за почистване на сняг е зела къде 4 бонки ... па то снек немаше
1
0
 
28
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ЦИСТЕРНИТЕ трябва да се зареждат с вода от сондажни източници, оа не от градския водопровод.Често, обаче, ги виждаме "вързани" да се пълнят с вода от пожарните хидранти, които са от софийския водопровод.