Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!

Едното дете почина, другото е настанено в "Пирогов"
14 дек 2019 07:45, Петя Славова
171
Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!
Снимка: Булфото


В рамките само на два дни в София станаха две тежки катастрофи, при които пострадалите са деца. След като служител на НСО блъсна 14-годишно дете на 12-и декември, ден по-късно друг шофьор удари две момичета на 13 и 14 години. Вторият инцидент стана на столичния бул. "Н. Вапцаров". Едното дете почина, а другото е ранено, с фрактура на крайник и е прието в болница "Пирогов".

Още по темата

Шофьорът, който е шофирал джипа, сподели, че е минавал на зелено, а децата са изскочили на пътното платно от процеп до мантинелата и не е успял да избегне удара.

"Следствие се води... не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112, като видях, че децата паднаха.", разказва шофьорът пред БНТ. По думите му, е карал с около 50-60 км/ч.

"Нямаше задръстване, идвах от съседния светофар, завих надясно и оттам до тук не може да се вдигне някаква висока скорост.", обясни още мъжът. Той е останал на мястото на произшествието след инцидента. А там са се събрали екип от криминалисти, които извършиха проверка по случая.

Детето, което бе ударено ден по-рано от служител на НСО се лекува в болница "Света Анна". Състоянието му е тежко, но стабилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: шофьордецакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
2
 
! Отговори
Селяндур преди 4 години
До Анонимен 159Петгодишен е мозъка в главата ти.
150
4
 
7
 
! Отговори
Racer преди 4 години
Вижте щетите по колата товае скорост която е смляла горките деца, както и да са пресичали, тоя е карал бясно.
149
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е 15 годишен, а петгодишен джип, който като нов е на 100000 лв. И шофьорът е ром.
148
3
 
8
 
! Отговори
Селяндур преди 4 години
До АнонименОт къде имал пари за 15 годишен джип... Абе хора, вие от небето ли падате?
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
умрелите няма какво да ги броим. дайте му книжката да се докаже с още такива попадения.
146
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не попитате църния пъпчив швед, шофьорът на лендкруйзъра, какво образование има, къде е взел книжка и откъде има пари за такъв джип? Защото на мене ми прилича на обикновен дилър или свод ник.
145
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Охо, едно еленче се засегна. Сега още десет ще напраскат минуси.
144
4
 
6
 
! Отговори
До 153 преди 4 години
Остави ги, това са същите дето си мислят, че ще им отвлекат децата и ще ги пратят в Норвегия. Това са "мъжете", които се прекланят пред други "мъже", защото карат джипове и се държат просташки. Какво да обясняваш на шимпанзе.
143
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тигъра Как разбрахте, че децата са виновни? От приказките на шофьора? Същият, който излъга, че е карал с 50? И Вие му вярвате? Вярвате на лъжец?...
142
5
 
4
 
! Отговори
тигъра преди 4 години
Като гледам как е смачкана ламарината на тоя джип,не е карал с 50-60.Не че децата не са виновни,ама ако беше карал с 50 нямаше едното да е мъртво.С 50 ако се удари в стена по-малко ще се смачка.
141
3
 
6
 
! Отговори
Селяндур преди 4 години
До Анонимен 148Ами какво да караш в БГ-то с тия кратери по пътищата? Моите съграждани всеки ден реват за спукани гуми и криви джанти. За това карам джипка- само тампоните на мостовете ми се разбиват, да чукна на дърво. Пък и не всички прекарват свободното си време в тъпия бетон. Някои ходят на лов, някои ходят по Дунав за риба. Да плащам данъци и застраховки за две коли ли? Да храня Тиквун Банкянски. Няма пък!
140
2
 
6
 
! Отговори
Натопорчев преди 4 години
Слагайте камери на колите си, че м...... та си е таковало!!! Освен, ако не сте чалгаджии, които минават редовно на червено и не дават мигачи....
139
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КаринаСкъпа Карина, "невероятно съвестният вярващ човек", когото познавате, излъга без да му мигне окото за две неща:1. С каква скорост е карал;2. Защо е карал в крайна лява лента.Сега Ви оставям да продължите с легендите за този неземен сладур. А детенцето нека почива в мир!
138
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въобще не ме интересува ТЛК или МЛК, само комплексар кара камион из града. Видях колко е смачкан Лендкруйзъра, видях сипаничавата църнилка, дето го е карала и повече не ми требва. Дано роднините го окачат на ченгел, да не свърши много бързо.
137
3
 
4
 
! Отговори
До Карина преди 4 години
Платена ***. Какво пишеш само с главни букви? Лекуваш ли си нервите, истеричке?
136
4
 
6
 
! Отговори
До Карина преди 4 години
Брех, невероятен човек, вярващ. Някаква друга простотия ще кажеш ли? Плати ти 5 лева за поста ли? *** такава, има очевидци, които казват съвсем друго, както и че по това време е имало спрели коли на пешеходната. Това *** може и да е вярващо, но е немислещо. Защо го защитаваш? Там ли беше?
135
4
 
3
 
! Отговори
Селяндур преди 4 години
До Сата НАТОТи не правиш разлика м/у ТЛК 100 и 120, тръгнал си да даваш акъл.Да ти кажа само, че собствениците на който и да е модел ТЛК не са с толкова празни глави като комплексарчетата с немски тенекии. Факт е, че човекът е съвестен и е останал на мястото, а не е избягал.
134
3
 
11
 
! Отговори
Бистра преди 4 години
А защо смятате, че децата пресичат на червено и неправилно? Ние чухме ли друго мнение, освен на водача? Инцидентът се е случил пред очите на сина ми, който учи в същото училище и пред още много други ученици, които твърдят обратното. Защо се тиражира от медиите само мнението на шофьора-убиец? Вие какво очаквате той да каже? До Гражданин
133
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КаринаХайде не намесвай Стависки, ако обичаш - случаят е съвсем различен - той беше пиян с джип в насрещното на извънградски път и блъсна кола, а не пресичащи малолетни деца. Да не говорим, че си плаща всичко, на което го осъдиха, а бащата на едната от жертвите проигра събраните от дарения пари на комар.Тук случаят е съвсем различен - блъснати пресичащи деца в София вътре в града.Много обичате да правите паралели, ама "земете се сопрете" ако обичате.
132
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джипът е смачкан, като че ли е ударил бизон, а не 14-годишно дете. Това са минимум 90 км/ч. При разрешени 50 и обизначена пешеходна пътека.