Започва миенето на улици в 9 столични квартала

При благоприятни условия то ще продължи няколко дни
14 яну 2020 12:26,
23
Започва миенето на улици в 9 столични квартала
Снимка: БГНЕС

За подобряване качеството на въздуха във връзка с повишаване на дневните температури днес ще започне миене на улици и булеварди, съобщават от Столичната община.

Още по темата


Дейностите по миене ще се извършат с автоцистерна с маркуч при благоприятни метеорологични условия в районите: „Люлин“, „Възраждане“, „Кремиковци“, „Триадица“, „Сердика“, „Илинден“, „Надежда“, „Подуяне“, „Слатина“.

Ще се мият улици като бул. “Царица Йоана“, бул. “Ботевградско шосе“, бул. “Владимир Вазов“, ул. “Железопътна“, ул. “Божурище“ и др.

Контролът на дейностите се извършва от Столичния инспекторат. При благоприятни метеорологични условия миенето ще продължи и утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Владислав преди 4 години
Ама това трябва да се прави непрекъснато! А не да е новина! Голямото събитие - ще мием улиците!!! Няма що!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най -после им светна , че ако не се мие прахолякът о движението на превозните средства се върти и хората които са на улиците си го вдишват и си го нося по дрехите където и да отидат . Останалият прахоляк се върти в пространството многократно . Сега остава да се погрижат и за домашните любимци осиращи тротоари и паркове , което е също огромен проблем . Чипираните и пуснати на свободно скитане също представлява омърсяване и огромна опасност за хората . Да се помисли какво ни чака после .
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На фона на бедствието с липсата на вода в голям град, някак си изглежда неразбираемо миенето на улиците през зимата. Мръсната вода, която се избутва на тротоарите и полянките се стича отново на платното.
17
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ще мием улиците през зимата????????????!!!!!!!!!!!!!!!А през лятото????????????????какво ще правим - ще ги чистим с прахосмукачки
16
0
 
3
 
! Отговори
Антоним преди 4 години
До УЖАС!!!Не само, че се миеха редовно улиците, дори и малките квартални улички и то нощем. Освен това снегът се изриваше и изхвърляше в Перловската река. Не се хвърляха такива гнусотии, от които София изглежда по-зле от ***. Колкото и да мият мърсотията си остава целогодишно. Едно време нямаше М-во на екологията, но природата се пазеше. В Павлово имаше само къщи, отоплявани на твърдо гориво и въздухът беше чист. Сега почти няма къщи, а въздухът е ужасен.
15
0
 
13
 
! Отговори
УЖАС!!! преди 4 години
Че такава безумна новина не помня да съм чел и във вестник "Работническо дело"!Мразя комунизма, някой да не си помисли, че съм от тия дето изпитват носталгия, но тогава улиците ги миеха всеки ден и тю, как не са се сетили от Политбюро да се похвалят!А в цивилизованите държави използват пожарни кранове, живеем в 21-ви век, а не по времето на дядо Йоцо...
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да ди видял някой да контролира положението, та да не е отвратно.Все едно кажи на затворниците да не излизат и ги оставиш без охрана. Не че сме затворници, но времето е екстремно, меко хазано и масово на никого не му пука за нищо. Затова -- повече КОНТРОЛ! Не наказания - те дсамо натягат атмосфетата -а контрол. Ама са го съкратили да може да си "актуализират"заплатите. А в ъранспорта контролът също е "актуализиран" в троен и петворен размер.Що тска бе?!
13
6
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Мизерници - вместо да хабят водата за глупости, да я изпратят в Перник! Там без това имат недостиг.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се престрашат ли да мият по-редовно и ул. Пиротска, която нощем разцъфтява вукраса от човешки наторявания по тротоарите.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига вече, бе... Колко е трудно да се забрани достъпа до центъра на града на всякакви лица, каращи бракми от рода на BMW Е60 и подобни замърсяващи ковчези?! По цял свят е така. Между 7:00 и 20:00 подобни коли не влизат в града. Толкова. Като искат да се дондуркат в бракмата, ще ходят рано на работа. Да не даваме примери в колко града по света е така. Отделно- забранява се продажбата на дърва и използването им в София и се дава субсидия за екобрикети. Лесно, просто- в цяла Европа приложено...
10
0
 
4
 
! Отговори
Val преди 4 години
Добре, че пишете кои са улиците. КАТ да тръгват, че верижните катастрофи почват като паднат температурите. Аз отивам за кънките.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пестете водата!
8
0
 
17
 
! Отговори
еди кой си преди 4 години
Е то ако ги мият ще е добре, не само да поливат.п.п. само да не се разчуе в Перник...
7
0
 
9
 
! Отговори
Като преди 4 години
не харчат пари за снега,поне улиците да измият да го е.а.Браво на кратуната дето го е измислила.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Започва миенето на улици в 9 столични квартала"И метенето в по-малките улички.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суперлукс е столицата да е чиста, нали? Да се мият улиците ѝ шък е върхут на лукса! При милиони кубици нестопираеми минерални води, дето залудо потъват в канализацията, София е от в р а тно м р ъ с на. Чудо на чудесата:Вода гази, в он ящ ходи. Постановка с повишена трудност.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде хаирлия да е!Дано и другата година пак да се измият улиците,че София е заприличала на ***.
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водещите световни медии да пратят екипи да отразят това невероятно събитие.
2
17
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
И вие от позитано също!!!
1
2
 
29
 
! Отговори
Пълен преди 4 години
смях сте столична община