Следваща станция: "Медицински университет". Вече е готова!

Очаква се влаковете по третия лъч на метрото да тръгнат до лятото
17 яну 2020 14:30, Красимир Ангелов
60

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Метростанция "Медицински университет" е напълно готова да посрещне своите пътници, видя фоторепортер на Dnes.bg.

Още по темата
Очаква се влаковете по третия лъч на софийското метро да тръгнат до началото на лятото.

В момента се изграждат два етапа от третия лъч на столичното метро. Единият етап е от "Красно село" през НДК и Орлов мост до ж.к. "Хаджи Димитър" - 8 километра с 8 метростанции. Вторият етап е участъкът от "Овча купел" до Околовръстно шосе и "Горна баня“.

Първият етап като строителство вече е приключил, но все още се извършват изпитания. Те ще продължат още няколко месеца, тъй като третата линия е с различна система на управление спрямо останалите и това изисква повече време.

Очаква се до 3-4 месеца пътниците вече да могат да пътуват по тази част от третия лъч, а през есента – и до "Овча купел".

След това има очаквания, след като минат необходимите процедури, да се започне и реалната работа по друга част от третия метродиаметър - от Военна академия през "Гео Милев", "Слатина" до зала "Арена Армеец" и "Цариградско шосе".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Браво. От 60 години го чакаме метрото. Най-после е факт. Браво, браво!
52
6
 
7
 
! Отговори
Метро преди 4 години
Как са Ви се обясни че метро в нормалните държави има от 1960 год а сега се хвалят с 3 лъч Това трябваше да е готово много много отдавна
51
6
 
17
 
! Отговори
ERICH преди 4 години
Спокойно може да се каже,че ГЕРБ не са се провалили и не са крали само там,където не са се захванали за нещо.Всяко тяхно начинание свършва с фиаско.Още не довършили даден обект,като правило магистрала,а тя вече се продънила.Но какво може да се очаква от хора без произход или по точно с аграрен такъв
50
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ERICHУмнико, докато не дойдоха"днешните" колко години в бездънната яма метрото на София се изливаше бетон и нищо. По времето на Софиянски познат ми казва, че от 5 бетоновоза,един е отивал в метрото. Накрая и той реши да се впише в картинката и гепи за плочата на бащаната си къща. До ББ от там се крадеше като за световно. За съжаление винаги се краде. И не само в България. Но сега очевидно се и изгражда. Да ти напомня,че само Ст.Тодоров върна вилата си, направена със средства за печатницата.
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До минувачКак да те светне човек, че метрото трябва да осигурява достъп до Националния стадион, най-голямата спортна зала/ в случая Армеец/, летището, гарата и автогарата? Предвидили са и Симеоновския лифт. Първо обхванаха най-големите потоците Младост и Дружба, от една страна и Люлин и Надежда от друга. Тези проекти са още от Живково време! Еййй, мрънкала и многознайковци! Ако може да ми е от мазето на блока и да е безплатно.
48
2
 
11
 
! Отговори
ERICH преди 4 години
Метрото в София се изгражда на принципа,ние нека днес да откраднем парите,пък утре ще видим какво ще стане.Като всичко в държавата,така и в София в частност всичко се прави на парче,без визия за утрешния ден.Както се казва,да грабнем парите на момента,а после все нещо ще измислим.Както се вижда голяма част от ремонтите се правят не по необходимост,а по възможност за усвояване на повече пари.А като доп
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 50Ох на бати умничето! *** си много умен! Обясниха като за малооооумни, че имаше проблем при Военна академия. Бе наводен тунела от подпочвени води и се наложи допълнително укрепване. Това не даде възможност на специалистите от Сименс да започнат по-рано работа. Те си искат 5 месеца проби за техните 6 системи, ако не се лъжа. Пазариха се, но германеца компромиси не прави и не отстъпва. И по Коледа не работи!
46
0
 
7
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Нали последното отлагане беше до март? Сега изведнъж началото на лятото. Това ще рече юни или юли. Сигурно през май ще четем, че пускането ще е за другата Коледа...
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За другото лято дали ще стане, че трябваше да я пуснат още август миналата година (2018)?
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОще си спомям Икарусите как пушеха!
43
2
 
2
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До ERICH 30 А какво е естествен завой ?
42
2
 
10
 
! Отговори
Фръц преди 4 години
Не отложихте ли пуска прекалено много / води, скали, проби на влакчетата?!?! / , а ние от Х.Димитър, Суха река и Левски ще чакаме, чакаме, чакамеее.....
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София расте , но не старее.
40
5
 
11
 
! Отговори
До 38 преди 4 години
Ти си от село и метро никога не си виждал. А Москва съвсем не е най-големия град в света, но със сигурност е един от най-подтискащите. Селянин!
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше вече да е пусната в движение. Отново лъжи!
38
5
 
10
 
! Отговори
Счети преди 4 години
А бе нали Данчето ГрафИгнатиева и ГРОБ бяха обещали, че третия лъч щял да тръгне края на 2019 година ? Какво стана ? На сайта на метрополитен също е публикувана подобна информаця.
37
16
 
7
 
! Отговори
Данчо Калиграфа от С преди 4 години
ехххххх мъка мъкаааа. 20 години правят метро с тези европеиски пари. а в Москва, наи големия град на света и наи натоварен има метро от поне 70 години и то много красиви. а ние се радваме на две три счупени станции които за нищо не става. ето ви демокрация деца. яжте и пиите, но няма толкова колкто ние.... защото няма
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още със съветските влакове ли сме?
35
1
 
5
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Безусловно Метрото е хубаво нещо! Ама там където трябва. Учудва ме този 'лъч' - Военна академия - Армеец? В момента има трамвай който на практика покрива този 'лъч' и който се движи полупразен?
34
6
 
12
 
! Отговори
trafalgar преди 4 години
софия има метро и това е благодарение на ЕС! в белград няма, но там руска губерня.