Цветя пред паметника на Съветската армия за жертвите на Холокоста

Граждани поднесоха венци пред паметника
Обновена: 27 яну 2020 13:17 | 27 яну 2020 13:13,
93

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В деня, в който през 1945 г. Съветската армия освобождава останалите затворници в концлагера Аушвиц, десетки граждани положиха цветя на паметника на Съветската армия в памет на жертвите на Холокоста и Втората световна война.

Там присъстваха и посланиците на Куба и Сърбия и секретарите на посолствата на Беларус и Русия. На събитието присъстваха и представители на други организации и военни.

Преди 75 г. Червената армия влиза в лагера Аушвиц-Биркенау и освобождава останалите там лагеристи. Това е най-големият концлагер (1940 - 1945 г.), създаден от германските нацисти около гр. Освиенцим (немско име: Аушвиц) до Краков. В концлагера са умъртвени или са загинали от глад и болести около няколко милиона души, предимно евреи и поляци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
CcC преди 4 години
Този холокост напоследък взе да ми идва в повече. Добре де, да почетат жертвите ден, два, ама то това от месец горе долу всеки ден. Давайте да почнем за турското робство, идва 3 март след месец и малко. И не е като да нямаме и основание
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ВИНАГИ СЕ ВРЪЩАТ НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО!
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези от снимката помнели.Но и ние помним.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 68Напротив, патриотизмът ни вдъхновява през 4 от войните, които водим след 1878 г. По времето на Втората св.война позициите ни също са патриотични. Народът изпитва топли чувства към руснаците, но отстоява националните си интереси и подкрепя позициите на Царя. Участието ни с жива сила през последните месеци на тази война е насилствено, не по наше желание."Нашият" антинационализъм няма място в душата на народа ни, той е тактика на коминтерновците и нашенските им слуги.
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 67 съгласен с теб ,защото Б-я унищожава интелегенцията -едните са избити в първата световна война -другите са жертва на втората -тук остават само селските тарикати като Б.Б
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите са тези които си отстояват интересите -Сърбите са патриоти за разлика от нас ние ще продадем всичко само да си запазим собствено благополучие тъй казано
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България над всичкоЗащо не тачим нашите свидни жертви по време на съветската окупация?Да не би да сме по-нисша раса от евреите?Извъшеното преди 75 години в България е престъпление срещу човечеството, геноцид и заколение на народа ни
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видях доста разведки около паметника на окупаторите, нашите служби защо не използват това сборище на шпиони и предатели и да ги прибере на топло
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ БОЛШЕВИКИТЕ ДАЛИ СЛАГАТ ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНИК НА НАПРИМЕР ИЗБИТИТЕ ОТ СТАЛИНСКИЯ РЕЖИМ!!или АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД като се имат предвид сегашните търско-руски отношения!Много ама много се съмнявам.Уважавайте всички жертви червени гов..еда...
61
2
 
4
 
! Отговори
сталин преди 4 години
той ги изби половината евреи и той самия е евреин - джугашвили на грузински
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цинизъм,болшевики слагат цветя пред паметник на окупатор избил десетки милиони и много повече от националСОЦИАЛИСТИТЕ!
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много масово поднасяне на цветя, дипломати, пенсионери, охрана - 30тина нечовека
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Празнуват 75г от касапницата наречена Народен съд
57
4
 
6
 
! Отговори
Жан-Клод Юнкер преди 4 години
Не разбирате, че сподобни провокативни статии и откровени измислици настройвате хората срещу евреите. На никой не му я приятно 24/7 да му навират в лицето едно и също до втръсване. Защо не харесвам обратните? Нищо против сексуалната им ориентация, която си е тяхна работа, но защо трябва да правят паради в центъра на столицата и да пречат на нормалните хора? Как да обясним на децата си извратеното поведение на тия хора? Та и с евреите така.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До не може да бъде!СССР са имали над 25.000 бройки бронетехника към 01.06.1941 преди Германия да нападне. Всеки сам да си прави изводите дали една държава ще има такова въоръжение за отбрана или за инвазия.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нахлуването в Финландия през ВСВ?
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалки лъжливи човечета
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До не може да бъде!Факт е, че СССР нахлува в Полша през септември 1939-та година. Така, че няма как СССР да мине за кроткото добро невинно агънце. Германия напада СССР. НО! СССР са били произвели абсурдно количество бойна техника, така че СССР със сигурност са се готвели за война и сега ние само можем да гадаем как щеше да се развие историята, ако Германия не беше нападнала.
52
5
 
4
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Значи,вече исторически е доказано,че СССС/Русия се е самонападнала и е обявила война на Германия.И в хода на войната напълно незаконно Червената армия е нахлула на територията на лагера Аушвиц -на полска територия,при това много от надзирателите в лагера са поляци!?...Това е безспорно,прочетох го в един документ на М-вото на истината-само не мога да си спомня на коя държава -Полша ли ,Украйна ,Литва ,Англия.а може би САЩ!?Струва ми се че май М-вото на истината е колективен орган на НАТО!?
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БОГАТ КРАСИВ РЕПТИЛБългарите просто не могат да се научат, че никой не обича България и че за абсолютно всички велики сили ние сме колония. И Русия и Турция и Германия и САЩ. Всички ни мразят и за всички сме колония. Русия обаче много сериозно е промила мозъците на няколко поколения с това освобождение което тя прави от собствена изгода (защото Германия и Англия никога нямаше да позволят на Русия да вземе Босфора и са искали да го контролират чрез прокси).