След Перник и Радомир на ръба на водната криза

В предаварийна ситуация е един от основните водоизточници
20
След Перник и Радомир на ръба на водната криза
Снимка: Pixabay

Община Радомир предупреди за опасност от водна криза.

В предаварийна ситуация е един от основните водоизточници, снабдяващи с питейна вода града, съобщи БНР.

В последните 15 дни се наблюдава тревожна тенденция на постоянно изключване на помпите в помпена станция “Опалово“ поради сериозно намаляване на водата във водоизточника.

От този водоизточник се снабдява ниска зона на Радомир, в това число квартал "Върба", както и селата Борнарево и Николаево.

Според инженерни проучвания загубите в довеждащия водопровод от помпена станция Опалово до резервоар "Ниска зона" в Радомир възлизат на 40%. През последните шест месеца на същия водопровод са отстранени 50 аварии.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев е уведомил с писма министрите на околната среда и на регионалното развитие, областната управа и ВиК - Перник затова, че съществува сериозен риск за цялата водоснабдителна система на града и настоява за спешни мерки за авариен ремонт на довеждащия водопровод.

С писмо от управителя на ВиК - Перник от 4-и февруари община Радомир е уведомена за намаления дебит на водоподаване за "Ниска зона" на град Радомир, като се препоръчва въвеждане на режимно водоподаване на части от квартал "Върба". Със същото писмо общината е информирана и за тежкото състояние на водопроводната мрежа в селата Жедна, Негованци и Касилаг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: водакризарадомир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
преди няколко години направих един малък ремонт и "хванах" улуците на къщата и плевника и ги събрах в един един резервоар от 7-8 куб. , резултата е че поне за спешни случаи имам вода, а лятото и за поливане остава.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бяхме тоалетната чиния на ЕU.Благодарение на Великия Бойко сега сме сметището и батака на EU
15
0
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
Видими резултати!
14
1
 
12
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Цялата страна я чака това. 30г без превенция, подръжка и т.нат. и съоръженията строени от омразният социализъм се амортизират. Гласувайте за ГЕРБ отново.
13
1
 
9
 
! Отговори
Шайката на Лойко преди 4 години
да се готвят Ботевград и Сливен, а след тях и останалите градове и села. Срещу няколко стотин милиона ще оправим водната криза, едни пари ще заминат в офшорни сметки в чужбина и те така...
12
7
 
5
 
! Отговори
мандраджия преди 4 години
по времето на бсп немаше никакви кризи, нали другаре!
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Анонимен 8Ами ако са толкова п ро с ти, колкото във вицовете за тях и не се питат 70години защо над 80%от вода им се губи. Кой е бил през тези години управител. Защо Стомана при тройната е започнала за черпи питейна вода в пъти по евтино от продаваната на перничани. И ще изкарат само последните 4 години виновни, да си стоят там. Да си дишат мръсния въздух, да им спрем тръбата от София, да им спрем парите от бюджета на страната и да се оправят. Па да хвърлят камъни, ще носят винкели....
10
2
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 4 години
До Анонимен 8 - ходи ги разправяй тези лакърдии на Перничани - може да ти повярват? Ама вземи за всеки случай каската на Шкембе войвода - че може и да си припомнят как точно са били неяата.За 32та милиона на Дебелото Лиле нещо да споменеш? Къде 'попиха'?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знам ли? Тези дето работят във В и К са от българския народ. Тези дето ни управляват са от българския народ. Тези дето ги избира са от българския народ. Е.... Южна Корея след войните не са раздавали помощи.И никаква социална политика. Па не знам да е имало мор. Строели са пътища, летища, пристанища като роби, макар, че "асфалта не се яде". Явно глупав народ. Нямали са Мая Манолова и Кутев, но са имали в годините трима диктатори. И корупция по-голяма от нашата. Ами вижте ги къде са сега. Та....
8
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Ами има пари. Защото БСП и АБВ ореваха стуята за Перник. Само пропуснаха, че тяхната кметица предаде на гербаджийте фалирала община, дължаща 15милиона и със запорирани сметки. И е една от малкото кметове, дето не са защитили проекта за воден цикъл с европари. Гербаджийте оправиха сметките на Перник и оставят обрен проект за воден цикъл.
7
12
 
6
 
! Отговори
Сдф преди 4 години
До Анонимен 6БСП имаха достатъчно време не само да подменят водопровода , но и да изградят голяма част от автомагистралите. Не направиха и двете. За фалита на банките , инфлацията, спрените евро пари и криминалната приватизация пък да не говорим.
6
2
 
12
 
! Отговори
вижда се преди 4 години
Ако, някой си мисли ,че имаме държава , за вземе да се гръмне !
5
1
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 4 години
аз си мислех че тия само вино пият, ама изглежда че демокрацията ги е научила и на Вода...
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е че наляхме една камара пари за Ф 16, блок нанайсе. Засега са само на скица с молив, ама шъ додат...
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешниците не получават дъжд. Покайте се, изповядайте се, помолете Него за дъжд.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще чакат пролетните дъждове. Пари нема, действайте с молебени за дъжжд, кукерски танци, сурвакуване и врачуване.
1
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме интересувате! Цяло лято гледате какво става как капка дъжд няма нито лятото, нито есента, нито зимата и никакви, ама никакви ремонти не предприехте по разпадащите ви се водопроводи. В това число слагам отговорни и етажните собствености, пълни с течове. Все някъде другаде се търси вината, все честният и беден българин не бил виновен, а виновни били крадците от парламента. Да, ама не. Вие сте отговорни за водната криза. Айде марш.