Заради трафик и катастрофи: В "Княжево" готови за протест

Те настояват за камери на пътя и ограничаване на скоростта
17 фев 2020 11:44, Красимир Ангелов
14

Опасна отсечка в посока Перник дебне шофьори и пешеходци в столичния квартал "Княжево". Местните жители настояват за камери на пътя и за ограничаване на скоростта на преминаващите автомобили. В противен случай са готови да излязат на протест.

Притеснява ни гъстотата на трафика в тези часове. Получават се огромни тапи, увеличава се средната скорост през квартала, което повишава риска от ПТП. Броят на смъртните случаи след въвеждане на реверсивното движение се е увеличил двойно. Голяма част от шофьорите влизат в кварталните улици, става невъзможно за живеене, оплакаха се част от недоволните граждани пред Bulgaria ON AIR.

Категорични са, че катастрофите са всекидневни и смятат за фрапиращо нарушение на закона въведеното от АПИ реверсивно движение в тъмната част на деня. Хората от "Княжево" са на мнение, че в резултат тапата се е преместила от дефилето в квартала им.

Пешеходците се придвижват много трудно и трябва да вървят по заледеното платно, за да стигнат до автобусната спирка. Недоволните граждани сигнализираха и за проблем с отводняването на шахтите в района.

"Завихрят ни, вървим на късмет. Настояваме да има камера, за да се ограничи скоростта. Абсолютно ще помогне, стига да е камера за налагане на глоби. Предложихме и камера за средна скорост - една в началото на участъка и една в края", настояха жителите на квартала в ефира на "България сутрин".

Към недоволството им се присъедини Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. По негови думи доста неща не са наред и е въпрос на време на мястото да стане тежка катастрофа.

"Почти всеки ден става катастрофа тук. Трафикът е изключително интензивен, минават повече коли, отколкото по магистрала "Люлин". Лентите са изключително тесни, тук минават камиони, автобуси, маршрутки с много хора. Тротоарите са изключително тесни за такъв трафик. Пътят често е хлъзгав и дори заледен, плюс наклона, който има... Всички тези неща водят до нашите притеснения, че тук ще стане тежка катастрофа", коментира Тодоров.

Жителите на квартала са подали огромен брой сигнали до институциите, но по думите им те си прехвърлят отговорността и мерки не се взимат. Търпението на хората е изчерпано, те са готови на протестни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
парите ограничават преди 4 години
За перникачин тол-такса вход за София. Иначе няма начин.
12
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Естакади и разширяване на пътя. Няма как да не се минава през там защото това е входа на града.По тази логика и аз да протестирам ,че на бул.Борис III,където живея ми е много трафика,шумно и запрашено е и чакам на светофара много.Да се изнесе трафика по бул.България.Това е несериозно,просто трябва да се работи за облекчаване на трафика и за безопасни условия за пешеходците.
11
2
 
8
 
! Отговори
Има начин преди 4 години
Трябва да се направи естакада с още едно платно, което да има пътен възел чак на околвръстното. Или платно над Владайска река.Така всички транзити ще минават отгоре/ отстрани. А ограничението 40км/ч всички го нарушават. Без изключение.
10
4
 
8
 
! Отговори
Генчо преди 4 години
При ГЕРБ е така. Това е ключов столичен квартал. Правете си сметка в друг град колко по-зле е.
9
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Катастрофите там са повече, защото са сложили ограничение до 40 км/час. Ако го махнат и ограничението е до 50 км/час, катастрофите ще са по-малко. Ако сложат ограничение до 30 км/час, още повече ще увеличат катастрофите. Има си теория по въпроса за скоростите и ограниченията, която в България е напълни неизвестна и се шири погрешната представа, че колкото по-ниска е разрешената скорост, толкова по-малко катастрофи има, а то не е така.
8
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Проблемът е, че докато стигнат до магистралата по Околовръстното, те за същото време ще са в Драгичево. Решението е втори вход за магистралата между Бояна и Суходол, което е отсечка малко над 2 км.
7
2
 
6
 
! Отговори
Товарищ преди 4 години
До 2Що не си завреш един банан там , дето слънцето не огрява !
6
0
 
9
 
! Отговори
Я преди 4 години
Ми то там ограничението е 40км/ч. Има знак.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да свикват, или както те обичат да дават съвет на другите - продавайте и се местете на по-тихо и спокийно. 10 безработни лелки търсят известност. Поне за сега, на този път алтернативен за идващите и отиващите от/към Перник няма. На който му е удобна ползва т.н. магистрала. Освен един тунел или мост, или направо да се телепортираме!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спешно трябва да се изгради северната дъга на околовръстното, това е единственото спасение за Княжево.
3
1
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Аз няма такъв проблем, поне за сега
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какво ви пука, яжте банани нали сега има.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
докато не се направи околовръстното от разклона за Банкя до бул.Бъкстон трафика през Владая винаги ще е по-голям отколкото този през магистралата.