Затворени подстъпите към Витоша, без достъп и до парк "Врана"

Вчера в планината е имало струпване на много хора
Обновена: 22 мар 2020 16:49 | 22 мар 2020 16:43,
32
Затворени подстъпите към Витоша, без достъп и до парк "Врана"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която се затварят подстъпите към планината Витоша. За изпълнението и контрола на забраната за достъп на граждани ще следи СДВР, става ясно от заповедта.

По-рано днес националният оперативен щаб настоя Фандъкова да забрани достъпа до планината, след като вчера там е имало струпване на много хора.

Иначе още в петък общината спря автобусните линии, които возят до планината.

Затворен за посещение е и парк “Врана”.

Преустановяват се посещенията във всички столични паркове и градини, както и на детски и спортни площадки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо бе, ***! Най- важното е спорт сред природа, особено при слънчево време. измислят се най-неправилните решения. Ето ви още няколко:- по заповед на министъра, всички на 60 и нагоре задължителни ще се хоспитализират. Това е гаранция за претоварване на легловата база таке че в един момент тези в критично състояние остават навън- контакти и болни ще се настаняват в Армеец. Контактни ще се смесват с болни! Генерал, ***- вижте дюшеците - от плат, без възможност за дезинфекция!
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, дистанцията е много важна, но не я спазват навън.................
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, явно Меркел е много по-умна от Мутафчийски и Бойко по отношение на имунитет, придобит чрез връзката с природата!
24
4
 
10
 
! Отговори
А преди 4 години
да, наистина нужно е да се разхожда човек всред природа на цлънце, че да се убиват вирусите! Те може би искат да ни убият нарочно, като забраняват връзката с прородата на човека. Ама лекарство да измислят и не помислят!Как така ще си размърдат мързеливите мозъци да инаправят лескарството!!!!!!!!!!!!!!!!!Камо ли да качат имунитета на хората!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23
3
 
12
 
! Отговори
анономно преди 4 години
Лошото, че мерките, колото и да са строги или необходими , не помагат! Въпреки тях случаите непрекъснато растат. От министерството на здравеопазването и началниците на ВМА и тям подобни, не работят по засилването на имунитета на българите. Най-важното за покачването му са разходките в планината на чист въздух например, което го знае и всеки ***. И че сденето вкъщи понижава имунитета итака още повече се заразяват.Виоша например е голяма и всеки може да се скрие на дистанция от 3 метра.
22
4
 
8
 
! Отговори
Българин от Германия преди 4 години
Меркел токущо съобщи, че не само е необходимо, но и се разрешават разходки на чист въздух и слънце в паркове, градини и гори. Семействата с деца, живеещи в един дом, могат да излизат заедно, стари самотни хора с един само придружител. Затварянето по домовете ще доведе до АГРЕСИЯ И НАСИЛИЕ-виж Китай с 3 пъти ръст на насилието по време на карантината (цитат Меркел). Бойко нали слуша Меркел, да действа и той като нея (по този въпрос, не по всички, да не бъда разбран грешно).
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
невероятно грамотно решение на партия герб, еманация на управлението им - подкрепям, дано дойдат избори, опашки от мишоци през веригите...драйфа ми се
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19Те последователите на ГЕРБ си стоят в хралупите, защото са уплашени от вируса!И се облъчват от телевизиите!
19
5
 
18
 
! Отговори
антиКорона-19 преди 4 години
Таман се връщам от Витоша, никакви полицаи не видях, няма и последователи на малоумната партия ГЕРБ горе която явно ще затрие България.
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавируса убива , простотията не; Кое е по опасно?
17
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, пичаги и вие жени останали без фризьор...имаме кофти примера на Италия която в името на бизнеса,на туризма и в името на начина си на живот пренебрегваше цялата заплаха. И сега има хора които умират защото лекарите им недостигат. Как ще стигнат нашите лекари ако няма строги мерки и изведнъж имаме например 30 000 заразени????и седмица по-късно 50 000 примерно?????
16
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случайно някой да не подиша чист въздух и да му се засили имунната система. Забелязвате ли че никой не говори как да засилим иминната си система, а постепенно затягат ограниченията. Човек ще си помисли че има конспирация за заробване на населението !?!?
15
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не е случайна тази забрана. всеки иска да иде в парка или на витоша или някъде на зеленина, по-добре че го забраняват, защото ще стане масов бой! хора има болни и вместо да стоят вкъщи под карантина, те правят каквото си искат и застрашават всички, затова НЕка всички да страдаме еднакво. и на никой не му е ок така. аман от мрънк а лници
14
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слабата бг връзка е, че след и най-смислени и похвални разпореждания, никой не следи, нито проверява изпълнява ли ги някой. Всичко е спорадичност и маразъм.Тояга си требе, тоягаааа. *** е без м. о. рал. Какво чакаш от него.
13
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези са луди, опитват се да поставят хората под масов домашен арест, вместо да се фокусират върху рисковите групи, които са малка част от населението.
12
3
 
28
 
! Отговори
Do 9 преди 4 години
Заповедта на кметицата е базирана на факта, че "обоготеният "софийски въздух мори вируса.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рдно е догурно: партизански упражнения на Еитоша и в парковете няма да се състоят.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Магазиите за парцали втора употреба работят спокойно с клиенти, защото никой не ги проверява. Вирусите много обичат да се гушкат трайно в парцалки, даже и в перални.
9
8
 
37
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Съвсем правилно! Разходките сред природата засилват имунната система и фармафиотите няма как да продават живачни ваксини на народонаселението.
8
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Витоша е само по статус национален парк. Аз бих я нарекъл планина с много гори. Все едно да забраниш посещението на Рила или Пирин. Ами че то гъстотата по улиците в София е 1000 пъти по-голяма