Пет бебета проплакаха в "Софиямед" в режим на карантина

Три от тях са момчета, а две - момичета
23 мар 2020 19:08, Анисия Иванова
11
Пет бебета проплакаха в "Софиямед" в режим на карантина
Снимка: Софиямед

Пет бебета проплакаха за първи път в България в условията на пълна карантина в АГ отделението на УМБАЛ "Софиямед". От 17-ти до 22-ри март, цели 6 дни лечебното заведение и неговия БЛОК 1 бе поставен под карантина заради потвърдени проби на пациент и лекар за наличие на коронавирус. Три от тях са момчета, а 2 - момичета, съобщиха от болницата
 
Първото нормално раждане в отделението стимулира и вдъхновява работата на екипа. Бебето Христиана се ражда с мерки от 3,750 кг.
 
"Благодарим на всички колеги, че независимо от всичко се погрижиха по най-професионалния начин за здравето и комфорта на всички пациентки, майки и бебета, така че да се чувстат максимално спокойни”, казаха началниците  на екипите на АГ и неонатологично отделение д-р Валери Нецов и д-р Жана Станева.

Две от родените в карантина бебета са се появили на бял свят чрез нормално раждане, а три чрез цезерово сечение.
 
Цели 6 дни над 120 медика - лекари, медицински сестри и специалисти, работиха в условията на карантина, без право да бъдат сменени. Те осигуряваха най-добрите условия за лечение на над 160 пациенти на територията на болничния комплекс.
 
Майката на едно от първите изписани след вдигането на карантина бебе Деян коментира, че в лицето на специалистите от болницата е срещнала изключително професионално отношение.
 
"Не спряха да се грижат за нас, да показват своята всеотдайност, да ни помагат, да ни дават съвети. Те се справиха перфектно, искам много да им благодаря, положиха много усилия и труд. Това е първо раждане за мен, и много ми помогнаха. Изключителни професионалисти“, коментира майка му Радостина. Момченцето се ражда чрез цезерово сечение и е с мерки от 2,760 кг и 48см.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
?? преди 4 години
А защо 6 дни са били под карантина, без право на смяна?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее България!
6
0
 
3
 
! Отговори
ff преди 4 години
Гела 100% участва в правенето и израждането .
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато с IC-темата си отиде, жените няма да раждат в болници. Болниците са за болни те, особено за гло+болните, дето им се привиждат глобуси и карти...
4
0
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Живи и здрави! А #гелисания сам се шири в болницата!!!
3
6
 
6
 
! Отговори
Няма как преди 4 години
Трябва и да се ражда от време на време. Е сега като не ходите на работа поне правете повече секс че да се родят деца догодина. Да има поне някаква полза от това извънредно положение.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много са ви малки банерите за реклама, може още по-големи да ги направите. Ден година храни, нали лешояди. Вие сте копърките на медиите, никой себеуважаващ си не се възползва по толкова грозен начин.
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майтапчийски да ги нахока публично. Кви са тея тъпотии, ше ми раждат. Утре ше ги изпишат, майката и бебето са със слаб имунитет все още ше дадат фира до две седмици. Лекомислени, недисциплинирани, несъобразителни женки, осъзнайте се що вършите!!!