От HelpBook: Кварталите ни приличат на гета заради боклуци

Ако видите проблем, подайте сигнал в платформата
3 апр 2020 07:10, Анисия Иванова
27
От HelpBook: Кварталите ни приличат на гета заради боклуци
Снимка: HelpBook

Снимка: HelpBook

В условията на карантина и нуждата от ежедневна дезинфекция в платформата Helpbook.info получихме няколко еднотипни сигнала за неизвозен боклук от столичните кватрали.

Първия е за район "Витоша“: "Регулярно неизвозване на боклук и допускане на натрупване на сериозни количества отпадъци около съдовете. Непочистване на отпадъка от фирмите за сметоизвозване както от разделното събиране на отпадъци, така и около сивите кофи. Не се предприемат никакви мерки за почистване на пространството и за създаване на благоприятни условия за събиране на целия отпадък от домакинствата (намира се във вътрешната част на квартала). Нехигиеничната обстановка е предпоставка не само за разпространяването на зарази, но е и сериозно нарушаване на законите (най-вече на Закона за управление на отпадъците). Моля да се предприемат действия за премахване на нерегламентирания отпадък и за мерки, допринасящи за приемливия вид на средата в която живеем, тъй като условията в квартала вече наподобяват на гетата. Описаното по-горе и приложените снимки са обичайна гледка за мястото и не разбирам защо не се предприемат действия за ограничаването на изхвърлянето на отпадъците. Все пак за битовия отпадък по закон е отговорен кметът на общината и е негова отговорност за управлението им“, пише възмутения потребител.

Не по-различно е положението в район "Надежда“- през уикенда сметосъбиращи коли не са минали през района и контейнерите преливат от боклук, като по този начин се струпало огромно количество отпадъци около тях. В понеделник кофите били изпразнени, но не било извършено почистване на разпиляното. Според нашия потребител това може да утежни положението в града, ако заедно с вируса плъзнат и плъхове, разнасяйки допълнително зарази.

По подобен повод ни писа и жител на кв. "Горна баня": "Имаме 2 кофи за боклук за две къщи, а живеем 5 семейства. Преди година имахме три, но прибраха третата, явно за ремонт. В момента едната от двете кофи е счупена. Моля, да се подмени с нова и да се възстанови третата кофа."

Сигнализираха ни за преливащи кофи и окупирана детската площадка и прилежащите и тревни площи от автомобили в район "Люлин“. Въпреки подаването на многократни сигнали в общината, липсва резултат. Както се вижда от снимката, в момента (30 Март 2020г) има 13 паркирани автомобила на детската площадка, тревата и тротоара. Авторът на сигнала моли да бъдат предприети адекватни мерки спрямо нарушителите, ограничаване на детската плщадка с колчета и възстановяване на унищожените от автомобили тревни площи.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
HUMANN преди 4 години
Ами тия ЕКО-пак ли са какви са, с ШАРЕНИТЕ КОФИ, не си ги събират редовно. Иначе ореваха света и дори забраниха на клошарите да ровят в техните кофи и сега какво!? Препълнени шарени кофи навсякъде... Да го глобяват!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе моля ви се!Всички си знаем проблемите!Тази ситуация не е от началото на извънредното положение, а е от години.Цяла България прилича на сирийски бежански лагер повече, отколкото на държава членка на ЕС.Освен нередовно извозваните отпадъци, бездомни кучета и котки се разхождат свободно, ровят и разнасят зарази. Може и да не се предава този вирус от животно на човек, но всичко полепено по отпадъците е заразно!!!
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея в центъра на София, мизерията каквато беше преди, такава е и сега. Жени с метли минават понякога, колко може да се дезинфекцира с една метла...
15
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Сигналите се разглеждат от протопрезвитер Кусан Хадавян в най-кратки срокове.
14
0
 
3
 
! Отговори
man преди 4 години
Кварталите ни са си гета, със и без ***. Може да изгледат хубави само на човек, който не е излизал в чужбина и не е виждал поредено и уредено кварталче.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само заради ***, графиня Картофелия де ла Белчин не е мила улиците от години! Сега в условията на пандемия не е ли редно не само да се чистят и да се мият улиците, но и да се дезинфекцират! А не да обикаля по телевизиите и да се прави на санитарен инспектор!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кварталите приличат на гета, но не заради ***, а заради презастрояването и липсата на инфраструктура (улици, тротоари, паркинги, ВиК, детски площадки и т.н.)
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подадох сигнал , но от 6 месеца няма отговор. :/
10
1
 
0
 
! Отговори
до ТТТ-специалиста преди 4 години
Не, гледам че сте мнозинство, при това "квалитетно".
9
1
 
6
 
! Отговори
ттт преди 4 години
До Анонимена тука да не би Учителите да са ни прости и да ги учат на Идиотизъм ?Бъркаш това е от родителите
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се превъзпитават хора с лоши хиенни навици?В Япония сме виждали по телевизията - как учителката обучава малките деца още в детската градина - упражнението е да занесат хартийка в кошчето!!!
7
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Борис Бонев ще ви оправи Вервайте му !!!В общиснкият съвет радиоводещи хирурзи търговци актьори и какви ли не още но не и ОБЩИ НАРИ КОЙТО ДА МИСЛЯТ ЗА НАРОДА !!!
6
2
 
11
 
! Отговори
Грую преди 4 години
Кварталите са ви гета заради всичките боклyци, които се събраха от цяла българия.
5
2
 
12
 
! Отговори
kiril преди 4 години
Пак ли държавата е виновна , че така се отнасяме към общото? Хората са сложили контейнери , защо по дяволите си изхвърляте отпадъците извън кофата?
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нарушителите вряскат някой да им оправи мазалото.
3
4
 
6
 
! Отговори
Ь преди 4 години
Да ви е честита Данчето
2
2
 
17
 
! Отговори
истина е преди 4 години
ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА ОТ 30 ГОД. ПРИЛИЧА НА ЕДНО ГОЛЯМО БУНИЩЕ ,КЪДЕТО САМО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА СЕ ЛЪСКАТ !
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са само част от мерките на погребалния агент с мундирите. Няма да се плашите. Стойте си у вас, за да не ги виждате.