Подготвя се актуализация на бюджета на Столичната община

Фандъкова помоли: За Цветница и Великден - останете си вкъщи!
5 апр 2020 16:49, Анисия Иванова
31
Подготвя се актуализация на бюджета на Столичната община
Снимка: БГНЕС

Подготвяме актуализация на бюджета на Столичната община, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от пресцентър на СО.

Общо 19 млн. лв. по-малко са събрани от местни данъци и такси, 6,5 млн. лв. по-малко са приходите на транспортните дружества "Метрополитен", "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт". Общо 6 млн. лв. по-малко са приходите на Центъра за градска мобилност от продажбата на билети и от неработещите зони за паркиране.

"Със стабилизиране на времето ще продължи извършването на дезинфекция на улици и булеварди. Не е спирала дезинфекцията на всички контейнери за отпадъци и на пешеходните подлези, както и на рискови квартали и около болниците", е казала кметът Фандъкова.

Тя е отправила и призив за предстоящите великденски празници. "За предстоящите празници - Цветница и Великден, моля софиянци да останат вкъщи, да отбележат празника със семействата си, да се помолят заедно в дома си. Ще поискам от Светия синод спазването на строги правила за дезинфекция и недопускане на струпването на хора", е заявила Фандъкова.

Подготвен е първият пакет от мерки, с които да подпомогнем малкия и среден бизнес в София, който е най-силно засегнат от ограниченията в борбата с коронавируса. Това са мерки в помощ на най-засегнатите сектори и включват - данъчен пакет, пакет с административни услуги, е информирала столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Жалка женицо, стой си у вас като те е страх, но тия призиви си ги...
27
0
 
3
 
! Отговори
хаййа преди 4 години
Абе лелче, *** си с дибо Данче!Нали вдигна санъците... хак да ти сега!
26
2
 
3
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Вижте лицето на Фандъкова не се е усмихвала от години. Това ли е лицето на столицата? Хайде някой да я научи на малко сценично поведение. Тази траурна физиономия по приляга на някой шеф на затвор. Цялата нация Ви гледа, а усмивката е заразна. Отворете да видите например снимки и интервюта на Арнолд Шварценегер или на Анна Хидалго , или на Хосе-Луис Алмейда, или на Вирджиния Раджи, или на Клаус Воверайт. На усмихнат човек се служи с гордост и удоволствие!!!
25
0
 
12
 
! Отговори
Ужасът преди 4 години
Имахте шанс на изборите, нека ви е сега. Ще плащате като ***.
24
0
 
13
 
! Отговори
Ужасът преди 4 години
На крадлата явно не стигат откраднатите до тук милиони. По алчни от тия няма.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой знае колко вътрешен дълг ще се заличи покрай този вирус. съвсем на време им дойде на г-хунтата..
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Улиците кога ще измиеш!!!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми тя си е компирка от Самоков, нищо лошо, сега ще каже че са дали 10 милиона за една седмица обеззаразяване квото офкажефБоко Тиквата,т тя не носи отговорност, нали така каза като напълни касичката с няколко милиона покрай ремонта та Графа. Понефда в лрне билетчето от един лев, сега което незаконно вдигна, куха лайка и крадлива сврака
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо май са посвършили паричките за ботукс и перуки.Селянката изглежда доста трагично без грим и скъпата поддръжка.Като бабичка картофопроизводителка от Самоковските баири.
19
0
 
19
 
! Отговори
Народна преди 4 години
Омръзна ми от нейните актуализации години наред. Никакъв контрол специално за общинските болници директорите си правят каквото си искат сега от този вирус ще лапат отново 2ра мбал има хора който изобщо не са на 1.линия а взимат пари няма ли проверки
18
0
 
15
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Никога повече за Фандъкова разсича общинското здравеопазване особено добре работеща та 2ра мбал само лъжи обещания сега отново само ще повтаря че няма пари за заплати остави сестрите там на мин заплата
17
2
 
15
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Часовникът отброява последните дни от човеконенавистните управление на хунтата ГЕРБ-Суджук !
16
1
 
21
 
! Отговори
До 4 Фандъкова преди 4 години
И ние не виждаме да се дезинфекцират, но преливат от ***, въпреки че даже и по договор е заложено дезинфекциране след всяко извозване още преди кризата с епидемията, но да се призная от време на време виждаме служители от чистота да вдигат праха от улицата с метлата си. Тротоара го избягват, не знам защо.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лелката постоянно призоваваща да се пътува с градски транспорт е решила кризисно да изхарчи 540 000 лева за автомобили на чиновниците и, вместо да започне ударно да почиства и дезинфекцира по кварталите.За чиновниците няма ли карти за градски транспорт?
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарко учителке Самоковска. Къде ще се криете вие Сеяндурите когато изгладнелите тълпи излязат по улици и площад и разбият дървените тикви на Сеяндурите. Щото това съвсем скоро ще се случи. Имате ли план Б.
13
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самоковският вирус в тялото на София!
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Актуализацията на бюджета включва ли разхищението на 550 000 лв.за нови коли,т.е.да не би да сте се отказали от тази покупка в полза на населението.А,кметице?
11
2
 
18
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Колко милиарда ще теглиш ***? Да знам до кое поколение ще плащат децата докато твойте са нейде по света наслаждавайки се на живота.
10
0
 
28
 
! Отговори
Само за столицата ли преди 4 години
трябват пари? В провинцията вече болници закриват, а бащицата ти иска да играем на жмичка с вируса!? Уж много загрижен, а болници закрива, на кое да вярваме? Противен лицемер е!
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селската крадла