Фандъкова: След Великден ще отпуснем режима за планини и паркове

Пикът на болестта ще е тогава, мотивира се кметът
8 апр 2020 15:50, Анисия Иванова
133
Фандъкова: След Великден ще отпуснем режима за планини и паркове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До края на великденските празници не бива да се правят промени в режима, но обмисляме и сме готови с организация за постепенно облекчаване на достъпа до паркове и планини след това. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти.

Тази сутрин министър-председателя Бойко Борисов каза, че може да мисли за облекчаване на посещенията на паркове и планини.

"Преди два дни обсъждахме и с г-н Борисов, и с проф. Мутафчийски варианти за облекчаване на част от мерките, когато е възможно. За мен в момента е най-важно да посрещнем според специалистите наближаващия пик по време на великденските празници, така че мнението ми е, че докрая на великденските празници не бива да се правят промени в режима. Заедно с това мислим и сме готови да създаваме организация за постепенно облекчаване особено на първо време за семействата с деца.

Още по темата

За мен те са най-потърпевши от стоенето вкъщи. За малките деца е полезно да са навън известно време и някак си и за родителите е облекчение. Отново ще кажа, за това говорим след великденските празници", изтъкна Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Тя поясни, че днес има онлайн заседание с Общинския щаб да може да се създаде организация.

"Разговарях и с директора на Столична дирекция на вътрешните работи по този въпрос. Увери ме, че полицията ще има ресурс да контролира процеса, както го започнем. На този етап моля всички, нека да имаме още малко търпение. Справихме се много добре всички граждани на София. Благодаря им от сърце, показахме дисциплина, показахме отговорност. Нека сега предстоящите светли празници да покажем, че сме отговорни. Изпратила съм писмо до Българската православна църква. Те имаха своето решение. Обърнаха се и те и апелираха повечето хора да останат вкъщи по тези празници. Имам изискването да бъдат спазвани всички правила и в, и около църквите. Ние ще помогнем с измиване на всички територии около църквите", каза още кметът на София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда и сега пристигналите по летищата като се изпоразболеят ще падне карантината юни месец. Защо не ги тестват при пристигане със самолета. Милиони да са затворени заради 35-40 гастъра. Това не го разбирам.
101
0
 
0
 
! Отговори
отваряй канелката преди 4 години
Представям си 10000 в южния парк масово за здраве...
100
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантината трябва да е минимум 40 дни! Затова е след Великден. Бог е навсякъде, вярващите го почитат всеки ден и му благодарят с молитви. Не се самозалъгвайте, нищо не ни се е разминало. Спазвайте дистанцията, болестта ще се върне, стадният имунитет има висока цена... Мерките, които предлага правителството, са в наша полза. За съжаление лъжите са толкова много, че дори когато казват истината, е трудно да им се вярва.
99
1
 
4
 
! Отговори
Лили преди 4 години
Много искам да забременея от господин Борисов, въпреки че съм на 65 години. Помогнете ми!
98
15
 
3
 
! Отговори
Лили преди 4 години
Те вече сами си го отпуснаха режима, Данче. Вчера по градинките из компексите беше пълно с майки с колички и татковци с кафета и бири, скупчени, както и тийнейджъри в училищните дворове, играещи топка и натискащи се. Бог да ни пази, защото сме проста нация и акъл ни липсва. И не, Бойко не е виновен. Даже добре се справя, трябва да се говори истината.
97
0
 
1
 
! Отговори
Koki преди 4 години
A za tezi ot Varna. Ne moje Li da se otpusnat pljovete .
96
1
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
хм!...Софиянци НЕ са прости,но защо не зададат следните два въпроса на Кромпирка:-1.Защо ТОЧНО след Великден?..Боб ли е фърляла тая,или е редила карти Таро?..и-2.Защо изобщо трябваше да се ЗАБРАНИ планината-ИЗТОЧНИК НА ЗДРАВЕ И ТОНУС на хората?......ама и аз...Простете,щуротии написах!..Фъндъчка и Харема на Боко са "КОРИФЕИ"!..Сички до един.Да живеят!Още поне 10 години да са "НА ВЛАСТ"!...А Боко "Нека бъде вечно жив,здрав и могъщ!"..(това последното е цитат )
95
2
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Аз не разбрах. Крал Луй14 ще даде ли козунаци.
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за София ли..нали най много там са зарезените според щаба
93
3
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
По-добре не. Ако на Великден се съберът Н на брой хора, то това означава, че до 14 дни ще се види колко са се заразили. Т.е. в началото на май ще имаме истинска картинка. И след това още 14 дни да се провери тези хора с кои други са се събирали. Ако вярвате в Бог, то вярата в къщи не е по различна от вярата в църквата. Така, че една година да минете без ходене по църквите няма да ви убие, а даже обратното ще ви даде шанс да ходите и в следващите
92
6
 
8
 
! Отговори
. преди 4 години
Демек основната идея е максимално да се попречи на искрено вярващите да се помолят на възкресение, защото това страшно обърква плановете на господарите им и техния господар сатаната, на когото служат и се покланят... Нямам думи! Господ ще ви въздаде според аслугите!
91
2
 
18
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Смотаната даскалица, това ли успя да измисли ??Още сега, трябва да падне забраната за посещения на паркове и градинки.
90
3
 
0
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Тия кметове нямат акъл държавата трябваше да включи в извънредното положение ограничаване на правата на управление за какво са областните управители нали те са държавната власт как ще пренебрегнеш държавата и ще си правиш своеволия да отхлабваш мерките
89
1
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 4 години
Първо алтернатива няма поне за момента. Второ няма как да забранишна всички хора да стоят по домовете защото някой звена от производството и услугите не могат да бъдат спрени, като например електропроизводството (не е даденост от природата , налага се да се произвежда, надявам се че имате бегла представа как става!). А за затваряне напълно на границите е просто несериозно и не искам да го коментирам!
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прогнозите за пика се базират не просто върху някакви цифри, ами върху цифри, зависещи от поведението на хората. Вземането на решение за разпускане на мерките на базата на тях е изключително глупаво, защото ще промени поведението на хората и ще направи модела невалиден. Хората ще си кажат "пика отмина, вече сме свободни" и вирусът пак ще тръгне експоненциално нагоре.
87
2
 
18
 
! Отговори
помнещ преди 4 години
Тогава ще е късно вече другарко ! Опорочихте най големият празник за българина,Та след него не е от значение какво ще "позволите" " разрешите" и каквото там се сетите! И да те светна само! Парламентарните избори! Там е истината! Диктатори сте ГЕРБ! 10 г СТИГАТ! Няма да ви чакаме да тръгнете с бас ту ните я!! Ялово Ви беше и си остава " управлевниетро" Ви!
86
0
 
15
 
! Отговори
Krom преди 4 години
А пика по Великден в колко часа се очаква?
85
0
 
9
 
! Отговори
Илюминат преди 4 години
Много прости хора....Още продължават да се дъвчат за партии.Докато не си промените мисленето,ей така ще ви затварят като престъпници!
84
1
 
30
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Това с планините беше пълна невежест и простотия , защото там туристите са малко , не ходят на групи и разстоянието между хората е огромно ! Това е просто тормос от некадърните управници и корумпирани чиновници ...
83
1
 
9
 
! Отговори
Илюминат преди 4 години
От тези кученца тя и Бойко нищо не зависи.Зависи от свръх богатите,които управляват света.Те казват какво ще става на САЩ,Русия и Китай! От там вече се спуска по-надолу! Англия и Израел не ги споменах нарочно.