ВМРО иска: Връщане на платените зони в София

Контрера: Злоупотребява се с безплатното паркиране
Обновена: 8 апр 2020 16:11 | 8 апр 2020 16:11, Веселина Йорданова
28
ВМРО иска: Връщане на платените зони в София
Снимка: ВМРО

Платените зони в София трябва да върнат, защото се злоупотребява с безплатното паркиране в центъра, смятат от ВМРО.

Стремежът на общината да запази здравето на столичани, като направи безплатни синя и зелена зона, за да не се трупат хората в градския транспорт, отивайки на работа, реално беше разбрана повратно, смята общинският съветник Карлос Контрера, който е и председател на транспортната комисия.

Явно това, че парковете са затворени, а центърът е с безплатно паркиране, отвори една ниша с оправдание "по работа" за безконтролното разхождане по улиците, казва той.

По думите му живеещите в централната градска част и съседните квартали твърдят, че трафикът там, въпреки извънредното положение, чувствително се е увеличил, може би с 10-20%. Облекчаване е имало само в дните с лоши атмосферни условия и снеговалеж.

Една проверка по улиците, които са в рамките на зоните за платено паркиране, показва, че центърът буквално е задръстен. В малките улици стават и задръствания от коли, които едва маневрират. Все повече хора основателно повдигат въпроса защо се увеличават автомобилите, след като доста от търговските обекти не работят (заведения, някои магазини, част от офисите са минали в режим на работа от вкъщи и служителите им не пътуват до офисите).

Наблюдава се и чувствително увеличение на автомобили, които не са регистрирани в София, но престояват с дни в града, изтъква общинският съветник.

По думите му друг проблем е, че е започнало безконтролното паркиране в нарушение на Закона за движението по пътищата - по кръстовища, пешеходни пътеки, тротоари. Липсата на контролните екипи започва все повече да се усеща. Не са малко и случаите на неправилно паркирали по трасетата на обществения транспорт, с което се пречи на трамваите, тролеите и автобусите. Започва да става системно и паркирането на инвалидни места без съответния стикер за това, заявява Контрера.

Заплатилите пък "Служебен абонамент" се оплаквали, че не могат да го използват и служителите им, както и клиентите им, за да си свършат работата.

Според Контрера е редно да започне обсъждане на възможността след Великденските празници за връщане на контрола в териториите на зоните за платено паркиране.

Също така е редно и да удължим служебните абонаменти и стикерите за паркиране по местоживеене с времето, в което тези зони бяха безплатни за всички, заявява общинският съветник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
. преди 4 години
Българина иска да му е безплатно! Няма такова нещо. Върнете платеното паркиране! Който няма пари за апартамент в широкият център и за стикер, да си паркира в Обеля! А ако иска да не се заразява и е баровец, да не се вози в градски транспорт - ей му ги на бакшишите от квартала!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За две седмици отчитат загуба от 6 мил. Това са 140 мил на годишна база. И после твърдят, че едва покривали разходите за поддръжка ва зоната !?!?!?Какво стана с делото срещу бившия шеф на ЦГМ, който го беше направил частно-мутренска фирма????
20
0
 
2
 
! Отговори
До Куртнера преди 4 години
Ужасяава ме простотията и самочувстивто на ващето поколение. Седни си на зад ника. Направихте хората на луди !
19
2
 
3
 
! Отговори
Коментатор преди 4 години
Искам да кажа, че повечето зони за паркиране са полу празни. Не знам в коя София живеете. Говоря за идеален център. Градския транспорт е празен. Едва тази седмица има малко повече трафик - пак е добре. Естествено има селяци с бмв-та и т.н. Кризата сега ще ги оправи. Бъдете здрави и си живей те живота.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките ергени от МВРО са като кондуктори от градския транспорт - искат само пари и глоби
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мошеници!Дотрябваха ли ви вече парички?Хич не ви се пуска аванта на гражданите!
16
1
 
14
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Тия от ВМРО май ще се окажат голяма фурнаджийска лопата! Има коли, защото хората отиват на работа с колите си за да се предпазят от заразяване в градския транспорт. А що се отнася до наглеците, които спират като араби в пустиня, КАТ къде е? Не е ли КАТ службата, която отговаря за спазването и прилагането на ЗДП? Паркирането е безплатно, но ЗДП не е отменен!
15
2
 
18
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 4 години
Живея в центъра на София и трафикът е намалял няколко пъти, както по двупосочните улуци и булеварди, така и по малките еднопосочни улички. Този от ВМРО лъже. Паркирането - ами естествено, че ще има повече коли. Много хора отиват на работа с колите си, за да не пътуват с градския транспорт. Нали това беше целта? Служебният абонамент е прахосване на паркоместа и преди, но особено сега.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нестига че дебел ами и злобен и завистлив.Все в чуждата купичка гледа ама там вече няма нищо.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е една от мерките в борбата с корона вируса. И това ако са патриоти, измърсиха хубавата българска дума.
12
1
 
15
 
! Отговори
Pf преди 4 години
Нещастниц.,толкова години печелите от тези зони милиони и един подземен паркинг не построихте в натоварените участъци с тези пари.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карлос Контрера, Александър Сиди - все красиви имена на български патриоти.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално да има коли. Градския транспорт е празен, което е нормално - той е развъдник на болестта (особенно метрото). И аз ходя с кола на работа. Нека да е безплатно, а не да ни принуждават да се тъпчем в градския транспорт.
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека остане безплатно, обаче всички паркирали в нарушение на тротоари, крастовища, в градинки, да бъдат яко глобявани. 300 кинта първа глоба, 1000втора и да няма ама аз само за малко, 2-ра редица и т.н. След 2 месеца ще искат да се върне платеното. Ама да се научат, че безплатното е гадно.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това МВРО само около кинтите се овърта, много алчни ейй
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или защото фирмите, подържащи зоните са хранилки на ВМРО, кое от двете?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре си е коронката, вече свикнах, даже си ми харесва анархията.
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От партията на шкембе-войвода нощо свястно не е излязло.
4
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Контрера плаща ли си за паркомясто и какво предлага всички да се набутаме като сардини в градския транспорт ли? Иначе парковете и градинките е забранено да се ходи.
3
2
 
15
 
! Отговори
хахахаха преди 4 години
платилите служебен...