Пазарите на прицел! Движението само еднопосочно

Дистанцията между хората задължително трябва да е два метра
17
Пазарите на прицел! Движението само еднопосочно
Снимка: Pixabay

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди на изпълнителните директори на общинските търговски дружества, управляващи пазарите да създадат организация, с която да се гарантира спазване на всички мерки срещу разпространението на COVID-19, съобщиха от пресслужбата на Столична община.

Ръководствата на пазарите трябва да въведат контролиран достъп с цел да не се допуска присъствието на голям брои хора, както и да организират задължително еднопосочно движение – отделен вход и изход на пазара, за да не се смесват потоците от хора. Задължително е спазването на дистанция от 2 метра между търговци и клиентите, както и използването на лични предпазни средства.

Пазарите трябва да се почистват и дезинфектират регулярно.Служители на Столичната РЗИ и МВР ще следят за спазването на мерките.

Ръководствата на пазарите имат задачата и да информират продавачите и потребители, включително и чрез информационни табели, за необходимостта от предпазване на храните от вторично замърсяване при предлагането им и спазването на мерките.

Изпълнителните директори на общинските търговски дружества, управляващи пазари, имат задачата и да извършат анализ и оценка на наличните пазарни площадки, разположение, капацитет, налични заграждения или възможност за изграждането им и при възможност да създадат организация за функционирането на кооперативни и фермерски пазари.

На кооперативните и фермерски пазари не се допуска продажбата на живи животни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес минах през пазар Красна поляна. Нямаше купувачи, само сините венци по двама-трима се разхождаха и гледаха нещо да "наберат". Защо отвориха пазарите? В парка не може да се разходиш дори сам, но пазарите ги отвориха. Заради наемите ли??? Не виждам как продавачите на пазара ще изкарат наемите си.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами като са овце ще ги ръчкат с остена -а на лево ,а на десно рррррррррррКакво пречи да сложите маска/шалче и да спазвате дистанция ? , ама овцето иска да се бута един в друг -стааадо !
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На пазара никакви мерки не важат. Прибързано решение за пазарите.Сега ще за засили заразяемоста с КОВИД 19.Държавата можеше да компенсира производителите на селскостопанска продукция поне за един месец да не са на загуба.
10
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
пак ще повторя:-Такъв смех не би предизвикал у мен дори великия Чаплин!..бъдете здрави!
9
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
а,пропуснах да отбележа,че отстрелването на "нарушитела на правилото за двата метра" е не само в интерес на обществото,но и в интерес на отстреляния!..Защото я си представете че за некакви десет саннтиметра тоя фане та фане короната?..Е?..Как ще се чувства той?!..но не стана ясно:-"Еднопосочното движение" в лявата,или дясната лента требе да са организира?..
8
0
 
5
 
! Отговори
о .... преди 4 години
Аз преди време бях в петък на пазара в Плевен и там ... освен другото се запознах с моята баба Еленка.Ето, живеем с нея вече 64 години.Живеем добре, имаме 12 внука, много са добри.В Сомовит, село на 48 км от Плевен, на брега на Дунава, имаме и двор от 12 дка; а там всичко имаме, храна в изобилие. Имаме и 325 кошера, страхотен медец. Внуците много го обичат.На пазар с бабата ходим да пием пари и да видим нещо младо.Е, ние също не сме стари де ..! Аз съм на 89 години ..
7
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
фъндъчка да заповеда:-"Секи,който пристъпи двата метра,дори със сантиметър,да са отстрелва немедленно!В интерес на обществото".....Заболеха ме коремните мускули от смех.....Благодарен съм на Господ,че ме съхрани поне до сега за да се насладя на най-тъъъпата ТРАГИКОМЕДИЯ,играна някога на земята!.."Да се свети Името Ти!Да бъде Царството Тикакто на Небето,така и на земята!Амин!"
6
3
 
10
 
! Отговори
Ром от българия. преди 4 години
Дано да ви дадат 160 лв пенсия да ви видя за колко стотинки ще обикаляте за да търсите по евтино. Бог Бави Ала не Забравя. Тъпкано ще ви го върне. Запомнете какво съм ви казал.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 5Бабите ако има някъде за 5-10 стотинки по-евтино, са готови да вървят пеша 2 километра, но да отидат до тоя магазин, а не тоя който им е на 2 крачки и който ще ги охарчи с 10 ст. повече. Сиромах човек- жив дявол!
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слагате маски и ръкавици и пазарувате без проблем. По опасна е оная с бабешките очила дето прилича на бухал. Та тази ще ни докара още прокажени от Индия Малта и Италия. Докога ще търпим да ни докарват прокажени а ние да стоим без работа доходи да гладуваме и затворени заради същите тези прокажени които си живееха живота в чужбина,. А ние 30 г. Мръзнем гладуваме и опъваме каишо и затягаме коланите. Докога ние ще плащаме заради предатели на род и родина. Докогааааааааааааа
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, обаче бабките като видят нещо с 5 стотинки по-евтино, включват турбото и стават бързи и яростни.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те хората отиват на пазар за да сравнят цените и чак след това да напазаруват.Така че движението трябва да е двупосочно
1
4
 
11
 
! Отговори
Теодор преди 4 години
Вие се сетихте.. То минаха три седмици вече..