Улици, спирки, кофи за боклук... дезинфекцията на 100% в София

Във водата, с която се мие, са добавени белина и йод
33

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 13-ти март, когато беше въведено извънредното положение заради коронавируса, към водата, с която се мият столичните улици, са прибавени дезинфекциращи препарати. А дезинфекцията на спирките за градския транспорт и контейнерите за смет продължава.
 
За кратко, докато имаше сняг по улиците и тротоарите дезинфекцията беше спряно, но със стабилизирането на времето преди дни, екипите на почистващите фирми подновиха извършването й. Тя е планирана по райони.

За още по-добър ефект на входовете се поставят и уведомителни бележки кога ще бъде извършена дейност, за да могат хората да преместят автомобилите си за няколко часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даори центъра не се мие, настилката до ЦУМ е бяла от солта, с която са ръсили при последния сняг. В транпорта многогодишната прах и мръсотия стоят напластени, какво точно са дезинфекцирали?
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Надежда не забелязвам да са мили, дори не е пометено. Сметта се събира редовно, но нищо повече.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разни дядки хвърлят *** в открити кофи директно в контейнерите. Това е недопустимо. Всички домакинства трябва да използват торби за смет или поне найлонови торбички, но затворени. Какви са тези казани от които текат какви ли не замърсени води, боже пази......
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супермаркетите защо не измиват подовете поне с вода. По рано Супера на мястото на Пикадили в Мола го миеха редовно, после разредиха, а точно в кризата спряха.. Улиците тоже не са виждали вода от памтивека.Тя не е за приказване.
26
1
 
8
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
в надежда най-накрая извозили *** , който преливал през кофите. Чистачите и дезинфикнатите - ей таково животно нема
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОЛЯМА акция за милите Софиянци грижи се ГЕРБ за гласоподаватели си,а всички депутати-КОМИЦИ си пазят живота.Заплати големи нови автобуси,метро,околовръстно ее спортна зала Армеец Герб конгреси.
24
2
 
7
 
! Отговори
Ебльо на 3 морета преди 4 години
Яката работа мангяшите с пръскачката за лозето. Иначе в другите държави, камионите с водните помпи обливат с дезинфектант улиците и сградите отгоре до долу
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Exeee Фъндъкова се сети, че трябва да се вземат мерки, едва когато епидемията почти приключи....думи нямам...
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Ухан помня имаше яко пръскане улици , Ветрино на магазини не пестят метереала .
21
1
 
14
 
! Отговори
Дрън та пляс преди 4 години
Нали сме вкъщи по кварталите на "самоизолация" и виждаме, защо си мислят, че ще пробутат тези лакърдии. В моя квартал нищо подобно не се е случвало нито веднъж. В целия.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Варна поне аз съм виждам да минава някъв камион на улиците , пръска нещо с ама само по платното..
19
2
 
10
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Абсолютно лъжлива информация.Никъде нищо не се чисти, ужасна мърсотия е в столицата, а хората навън са малко и колите също.Сега беше момента да почистят, ама то *** и те са мърляви, как да очакваме да чистят.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз живея в центъра и на моята улица няма даже асфалт. Отделно до блока има къща в сравнение с която чернобил е еко - това е до спортна софия при това!!! Каква столица какви пет лева - ако обгазяването от примитив на въглища е дезинфекция значи е всекидневно наистина....
17
1
 
15
 
! Отговори
Pivamp преди 4 години
Много сме далеч от стоте процента!В квартал Левски, кофите за *** не се извозват редовно,камо ли дезинфекция!!!Подлеза на автогара изток, е мит когато сте го построили!!! Само замазвате на хората очите! Не ви е срам!
16
3
 
6
 
! Отговори
вода ЙОД белина преди 4 години
А йод за какво, може би ако някой си ожули коляното за дезинфекция?!
15
2
 
6
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
240 за екарисаж, като начало на Дезинфекцията!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея полудяха изцяло, и що за простотия е да е забранено да седнеш на пейка пред блока сам....няма такива КРЕ-ТЕ-НИ
13
2
 
7
 
! Отговори
тъпотия преди 4 години
Това е най-безмислената глупост, която дойде от Китай. Има ли с мозък, който мисли че да пръскаш улицата с дезинфектант ще помогне ? Специално при борба с вирус, който се предава от хора на хора и се задържа единствено в непористи повърхности - алуминии и метали. За какъв *** ще пръскаш тротоарите ? Трябва да си оли-го-френ !
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Циркът е пълен. Тия си пускат филма 'Зараза' и играят същите сценки. Интубирани пациенти, камиони с ковчези, персонал със скафандри и много лиги от телевизора.А който вярва, че тия от горе не лъжат през цялото време човечеството е мишка в аквариум.
11
1
 
8
 
! Отговори
Лъжа преди 4 години
Нищо не мият, камо ли за нещо повече. По герето пустаха Караньотова с миене на улица , но беше пиар. Лъжат щато за световно. В същото време на вън е все едно е неделя. Коли бол по улиците. Това никакво ИП те е, а една неорганизирана порнография!