Протестите в "Захарна фабрика" продължават, хората се страхуват

Ще се търсят варианти за среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова
21 май 2020 18:26, Красимир Ангелов
15

Втори ден жителите на квартал "Захарна фабрика" протестират. Недоволството е срещу настаняване на хора от Виетнамските общежития в кризисния център в квартала. Хората скандираха под прозорците на сградата на район "Илинден": "Не сме гето!".

Още по темата
На място дойде и кметът на района, който бе посрещнат с освирквания и скандиране на "Оставка", предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

По думите на една от протестиращите, кметът е обещал в блок 48 да не бъдат настанявани никакви хора и той да бъде закрит.

Вероятно ще бъдат търсени варианти за среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова или с някой от Столичната община, който да може да даде отговор.

По всяка вероятност протестите ще продължат. Хората казват, че се притесняват за живота си. В квартала има четири гета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Маргинал преди 3 години
Според критериите на власта много българи са маргинали, но нямат деца а имоти и това е разликата.
9
1
 
21
 
! Отговори
Който е социалноСлаб преди 3 години
и трайно безработен, но въпреки това е станал многодетен родител, ДА БЪДЕ ЛИШАВАН ОТ ВСЯКАКВИ ПОМОЩИ, настаняван в трудов лагер и каквото изработи да отива за издръжка на децата му в социален дом. Той самият да получава минимално количество храна, а децата му да живеят с това, което родителите им са изработили.Не приемам тези безумни правила, според които данъкоплатецът е длъжен да осигури всичко, нужно за отглеждането на децата на безотговорните.Длъжни сме на нашите родители трудови пенсионери
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Връзката съсНие тук откога пишем да се гласува закон, според който да се налагат тежки глоби, които да се плащат с принудителен труд, ако лице без доходи създаде повече от едно дете. Защото такъв хем обрича потомството си на мизерия, хем яхва всички нас по метода на така нареченото социално изнудвачество - създавам проблем, който обществото по закон е длъжно да реши, но предварително съм си направил сметката, че предвидените в закона решения ще ми донесат облаги наготово.
7
2
 
3
 
! Отговори
не само ще мине преди 3 години
До Анонимен 1И ще спечели!Защото българите са едеоти!
6
1
 
19
 
! Отговори
Герб преди 3 години
Си отиват.
5
4
 
22
 
! Отговори
2020 преди 3 години
Това са избирателите на Фандъкова,свиквайте и все повече ще стават няма да работят ще взимат помощи и ще безчинствата..
4
0
 
28
 
! Отговори
Връзката със преди 3 години
самонастанили се на избрани места маргинали бе скъсана отдавна.От десетилетия служба ЕСГРАОН ги регистрира само с декларация,без проверка може ли на конкретния адрес-къща 50 квадрата да живеят 200 души.С декларацията лицата отиваха в МВР и си издаваха лични документи с желания от тях адрес.После се отива в общината и се кандидатства за държавно-общинско жилище.И тъй като са многодетни,ползват предимство,получават жилища,не плащат за тях,съсипват ги и искат нови.Виновни са правилата на ЕСГРАОН.
3
4
 
23
 
! Отговори
Freeman преди 3 години
Ще се оплаквате на Фандъкова от нейните избиратели? И кво точно очаквате да стане?
2
2
 
31
 
! Отговори
Life или жизнь преди 3 години
там са над закона. Правят си каквото си искат. Милиционери не минават през квартала, няма контроли в транспорта............не разрешават и ползване наоеъжие за самоотбрана. Жалка работа като фъндъкова.
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
интересно герб дали ще мине 5%