Култов ресторант в София става ясла

Променят предназначението на сградата на "Синият лъв"
12
Култов ресторант в София става ясла
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Емблематичният ресторант "Синият лъв" на ул. "Иван Вазов" 6 близо до Народния театър и Министерството на финансите, ще стане детска ясла. Т

"В централна София няма достатъчно места в детските градини и (особено) ясли. Няма и общински парцели за строеж на нови. Повечето общински имоти в район Средец са административни сгради, партийни клубове и централи, заведения. Такъв е случаят с ресторант "Синият лъв", написа кметът на район "Средец" Трайчо Трайко в социалната мрежа Facebook.

"Планът е, докато трае процедурата за промяна на предназначението на сградата за детска ясла, да бъде служебно възложен и след това изпълнен проект за създаване на общински детски център "Синият лъв". Ако не се появят усложнения, той може да заработи в първото тримесечие на 2021 г.", уверява кметът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Корни да си поиска преди 3 години
за централа на своята партия някогашния клуб на тесните социалисти.След като трамваят завие от бул. "Мария Луиза" по ул. "Козлодуй", има спирка. Там се намира въпросният клуб, сигурно събира около стотина човека и е свързан чрез междинна врата с едно малко кафененце.През 90-те години там се помещаваше клубът на Градската организация на СДС.Корнелия да си го вземе. И без това, като се има предвид днешната численост на БСП, даже ще са им големи помещенията на онова клубче и кафененцето.
10
1
 
3
 
! Отговори
По-добър вариант преди 3 години
Корнелия да дари за тази цел сградата на "Позитано" 20. Там има повече площ, а покривът може да се преустрои в зелена градина. Зимно време тази градина може да се затваря с остъклени пана, та хем да има слънце, хем да е отоплена, хем малките да си играят сред зеленина. Площта на тази градина ще бъде по-голяма от дворчето на "Синия лъв".Хайде ***, Корни!
9
1
 
4
 
! Отговори
Другата причина преди 3 години
Един град трябва да пази традициите си.В онази сграда винаги е имало ресторант, който същевременно е бил и средище на хора с определени убеждения. През царско време са го оприличавали на якобински клуб.После АБПФК си го присвоиха за техен клуб. Понякога там се провеждаха и комсомолски мероприятия, а някои от портиерите - пенсионирани АБПФК - си позволяваха грубиянско отношение спрямо интелигентни младежи с висше образование и добро възпитание.Дано Господ ги е наказал.После беше клуб на сините
8
1
 
2
 
! Отговори
Изчезна ми текстът преди 3 години
Писах, че сградата и двора й щяха да са чудесни за детска ясла, ако се намираха в някоя тиха уличка с по-чист въздух.Ако в момента някъде се строи сграда, подходяща за ясла или се предвижда такъв строеж да започне през лятото, тогава е допустимо за известно време тази сграда да се ползва за детска ясла. Все пак родителите са дошли в София, за да работят.Но не е разумно за постоянно да бъде ясла.Има и друга причина.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига с тоя детски градини. Който има нужда, ще си намери частна алтернатива. Защо трябва солидарно с данъците си да се грижим за децата на провансалите? Справедливо ли е?
6
0
 
1
 
! Отговори
Голям преди 3 години
Перфектно, готвачите там не можеха едно ризото да приготвят.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синият лъв - мафиотска работа от най-мафиотските.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
страхотна идея, има голям двор с хубава сянка. Като направя второто се надявам да го приемат там :)
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне да бяха сменили името. То е от най-разбойническите години след 1989, когато СДС крадеше на поразия.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и не съм разбрала, че трайчо е кмет. Прав е, няма места по яслите в района, и аз там кандидатствах 2 години. Дано да успее да провмни предназначението наистина, в този редторант не е имало повече от 3 заети маси дори првз лятото
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се радвам, че нямат намерение да сменят името на сградата.