Три екипа ще мислят бизнес модел за крилата на Централната баня

Срокът за участие в конкурса е 26 юни
5
Три екипа ще мислят бизнес модел за крилата на Централната баня
Снимка: Софпроект

До 26 юни е срокът за участие в конкурса за концепция за северното и източно крило на Централната минерална баня в София.

Отворената покана за разработване на концепция за развитие на северното и източно крило на Централната баня стартира официално на 15 май. След това до 22 май имаше възможност за отправяне на въпроси по процедурата на имейла за обратна връзка.

Получените въпроси и отговорите по тях вече са публикувани на интернет страницата на ОП “Софпроект”, съобщиха от там. Крайният срок за подаване на документи за участие в конкурса е 26 юни.

"Процедурата вече е отворена за кандидатстване и остава около месец за подаване на предложенията. Надяваме се да получим добре аргументирани концепции за бъдещото развитие на двете крила на Банята и оползотворяване на ценния ресурс на водата от минералния извор. Целта е да намерим най-доброто решение, което да е в интерес на гражданите на Столична община", коментира Любо Георгиев, директор на ОП  “Софпроект” и ръководител на екипа на "Визия за София".

Кандидатурите трябва да включват представяне на екипа и метода на работа, резюмета на концепция, бизнес план и бизнес модел за развитието на неизползваната част от сградата на Централната баня. В периода от 6 до 12 юли предложенията ще бъдат разгледани от 15-членна експертна комисия, която ще избере три екипа за участие във втората фаза на конкурса.

Комисията е с председател главния архитект на София Здравко Здравков.

Във втория етап на конкурса трите избрани екипa ще бъдат поканени да разработят задълбочено и в детайл своите концепции, бизнес план и модел и да представят предложенията си публично. Всеки от трите екипа ще получи възнаграждение в размер на 10 000 лева.

На финала Столичната община ще придобие разработените концепции и ще има право да избере една от тях за реализация, да комбинира елементи от отделните разработки, да покани един или няколко експерта от екипите за последващи действия по реализацията или да се договори с авторите за друго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
ако спазим традицията у нас то едното крило трябва да бъде кафе а другото мол
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак да си я направят баня, малко по-луксозна, но с "теляци" и може и някоя и друга оздравителна процедура.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София нали е пълно с все престижни университети, защо не участват в подобни проекти?В града където живея име 2 университета и половината от проектите за развитието му са изработени от студенти и преподаватели.Само в Бг , университет е синоним на център за безконтролно усвояване не държавни субсидии
2
1
 
6
 
! Отговори
Общината искала преди 3 години
Да комбинира...елементи от отделните разработки !?!?! Икой ще ги КОМБИНИРА ? Здавчо или самоковската даскалица. Алоооо, разработките са авторски работи ! Искате срещу 10 хилки да папате както ви е угодно !
1
1
 
4
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Опаковайте ги!