9 детски градини ще бъдат построени в София

Смята общинския съветник Симеон Колев
5 юни 2020 22:52,
35

Министерският съвет отпуска допълнителни 15 млн. лв. за нови детски градини и училища в София. Средствата ще дойдат от държавния бюджет, а решението беше взето само ден, след като родителите излязоха на протест заради липсата на места в детските градини.
Още по темата

Общинският съветник от ГЕРБ Симеон Колев заяви пред "Денят ON AIR", че тази сума ще стигне за построяването на около 9 градини.

"През 90-те години в София имаше около 350 градини. Тогава населението беше около 1,3 млн. Сега населението е около 1,5 млн., а градините са с 40 по-малко. Ние вече имаме един дефицит, с който трябва да се преборим", посочи той.

Колев коментира, че част от съществуващите градини в София са стари и при възможност и те ще бъдат реновирани.

"Някои от тях са като другарска жалейка. Трябва и тях да ги изтърбушим и да започнем наново", отбеляза общинският съветник пред Bulgaria ON AIR.

Около 5600 деца чакат за яслени групи, а 1500 за детски градини. За предучилищната няма чакащи, т.е. там децата са покрити. Причината е, че тя е задължителна. Симеон Колев каза още, че стремежът за строене на нови детски градини идва още повече, за да не бъдат принуждавани родителите да пращат децата си на частни градини. Особено, след като предучилищната е задължителна.

"Има и още един начин - да променим наредбата, така че да можем да строим детски градини на по-малки парцели. Наредбата е много ригидна, тя изисква 25 квадрата на дете, изисква площи за спане, които се използват по 2 часа на ден максимум и после стоят празни до следващия ден", изтъкна той.

Според Симеон Колев е нужна гъвкавост, за да се построят повече детски градини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 27Щото са мнозинство, а мнозинството е с предимство :-)Всеки българин и гражданин на ЕС може да живее в който си пожелае град на общността, стига да може да си го позволи и да има работа. Комунизма свърши преди много време!
29
0
 
0
 
! Отговори
СТИГА БЕ преди 3 години
ЗАЩО СЕ ПРАВИТЕ ЧЕ НЕ ПОМНИТЕ КОЛКО НАШИ ХОРА СИ ЗАКУПИХА ОТ КМЕТА СОФИЯНСКИ ИЗГРАДЕНИТЕ ДО 1990 г. ДЕТСКИ ГРАДИНИ.ТОЧНО КАКТО С БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ,СОФИИСКИТЕ ГРАДСКИ КЛОЗЕТИ И ДРУГИ БЛАГИНИЗЛАТНИ ВРЕМЕНА ЗА НАШИТЕ ХОРА
28
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 3 години
Като видях снимката си помислих, че този е някакъв криминално проявен дребен търговец на дрога или сводник. Оказа се, че се е издигнал в престъпния свят - Общинският съветник от ГЕРБ Симеон Колев.
27
1
 
3
 
! Отговори
one преди 3 години
До ПешоЗащото трябва да живеят в София, да искат всичко да им се случва ВЕДНАГА.Нищо, че там където се настаняват да живеят не се съобразяват с никакви правила.Налагат техните:паркират където си поискат и както си поискат, хвърлят *** от терасите, притежават домашни животни/модерно е/, но не почистват след тях.ИСКАТ детски градини, ИСКАТ училища, ИСКАТ, ИСКАТ, ИСКАТ и протестират........а какво ДАВАТ?????
26
0
 
1
 
! Отговори
9 гадини преди 3 години
От 20 години - едно и също, това ще направим, онова ще построим, бездомните кучета ще уредим с общински колибки, завод за буклуци ще направим, само обещания в бъдеще време.Детски градини може и да не построят, но задължително ще се опитат да ви направят дечица.
25
0
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Когато днешните родители бяха някои в детската градина в София ,други по села и градчета, учителки и шефки на детски градини и учителки на първокласници ходеха по къщите да записват предварително за деца ,за да си попълнят бройките През 90те години бяха унищожени 45 детски градини-реституирани,приватизирани,продадени а и съборени,и днес при два пъти по голямо население са с поне толкова по малко.А незнайно защо децата на ,,новите софиянци" са с предимство??? Големи връзки трябват да намериш мяст
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те тези пари може и за половин градина да не стигнат, като поръчката се спечели от правилната фирма.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо са с 40 по-малко?Какво се случи? Изпариха ли се?Как става това при нарастващо население и уплътняване на столицата детските градини и училищата да намаляват?
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП разпродаде десетки детски градини, не го забравяйте.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко падение може да привме вдин мъж в името на издръжката си? Този първо беше жиголо на една леличка е бтв, сега гледам се е продал за общински съветник. Значи няма нещи да му е под достойнството
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не очаквайте НИЩО добро от герберските корумпета, като "подпорната" стена на Алепу, пък то се оказа, че е хотел на няколко ката и асансьор!
19
1
 
8
 
! Отговори
Бойка Ханъма преди 3 години
ГЕРБМУТРИ-Младежи....
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОБЩИНА ФРАНКФУРТ- ЗА 15% ДЕЦА МЕСТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ НЯМА.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен защо 15 години- НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ- НЯМА И 10 ГОДИНИ- ГУГЪЛ Е С ТЕБ.
16
2
 
18
 
! Отговори
Петър Папазов преди 3 години
След като не се намери ясла за моя внук и го водехме в Нови Хан, сега няма и детска градина. Получихме отказ от детската градина, която е на 50метра от къщи, че не му достигала половин точка, защото не посещавал детска ясла в София предната година!!? Но цинично ни успокояват в същото писмо с отказа, че в момента се строят много детски градини и като станат готови ще има място и за моя внук. Е как да гласувам за ГЕРБ?
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелеее не знаех,че и тоя се е продал на ГЕРБ.Е край няма спасение...
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петнадесет години тиквени лъжи и обещания!Баста, мутри гнycни!
13
3
 
8
 
! Отговори
Симо Обратния преди 3 години
"Ния сме голям грац" - пълен гeйтaк.Как може да дадете детските градини на един откровен хомосексуалист?!
12
3
 
11
 
! Отговори
Пенчо Хетерото преди 3 години
Тоя откровен гeйзep колко деца има? Жена има ли? Общински съветник бил... дали му детските градини.... Поредната гавра....
11
1
 
14
 
! Отговори
Ебач на яки водещки преди 3 години
Тва не е общински съветник, тва е льольото от сутрешния блок на радиото. Мен не можете да ме излъжете.