Заради COVID с около 200 000 по-малко пътници в метрото

В момента този превоз се ползва от 156 000 души дневно
6 юни 2020 08:34, Петя Славова
11
Заради COVID с около 200 000 по-малко пътници в метрото
Снимка: БГНЕС

С близо 200 000 души е намалял броят на хората, които ползват метрото в следствие на епидемията от коронавируса. Това стана ясно от коментар на зам.-кмета на София Дончо Барбалов пред БНТ.

Той даде актуални данни, че в момента метрото се ползва от 156 000 души на ден, докато преди кризата те са били 350 000 . По време на извънредното положение пък бройката е била още по-малка-около 50 000. Сега данните показват, че пътникопотокът постепенно се възстановявал.

Иначе Барбалов поясни, че кризата се е отразила най-лошо а градския транспорт, където загубите са около 24-25 млн. лева. Третата отсечка от метрото е отложена за август не заради финансови проблеми, а по – скоро организационни, тъй като се налага у нас да дойдат чужди експерти.

Приходите в бюджета се развивали според техните очаквания. Така за май са събрали с около 4,7 млн .лева по-малко от данъци и такси. Причината е,че част от сроковете са били отложени вместо за парил за края на юни. До края на юни е срокът, в който можем да платим данък с 5% отстъпка , както и за първата вноска за таксата за отпадъци.

Някой от по-ниските приходи няма как да бъдат компенсирани – от таксите за градини и от непродажбата на карти и билети за градския транспорт.

По време на извънредното положение 350 наематели са подали заявления да не плащат наеми, а за пазарите – те са били 750.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпълняват призива "Ми ходи пеш бе!"на ПБП
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметицата да прави паркинги за коли, а не да се фокусира върху градския транспорт. Никой няма да ползва метро и автобуси в Ковид ситуация. Всеки ще предпочете личен автомобил.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами сеяндурите си бегаха на село а ние Софиянците не се возим в сеяндурско метро миришещо на мъ, рша.
9
1
 
3
 
! Отговори
Други забогатяха преди 3 години
Нека не забравяме, че във всяка война, включително, в тази срещу коронавируса, освен жертви и губещи, има и такива, които печелят добре и дори много добре. Посочете печелившите и пишете за тях.
8
0
 
4
 
! Отговори
Правопис преди 3 години
НякоЙ приходи. Това говори достатъчно... Неграмотни журналисти, неграмотни учители, неграмотници начело...Тъжно...
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това сега ще качи хората обратно по колите и трафикът в София ще стане много добре.
6
2
 
3
 
! Отговори
БКП преди 3 години
Е и, все едно са частна фирма и ще обявят банкрут, ще спрат дейност и уволнят служителите си. Просто взимат от бюджета колкото смятат, че са пропуснали и продължават. Нали така?!
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като падна цената на нефта защо не намалее билета за рейсовете бре бабо кметице?
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Метрото и градския транспорт още ползват билет двойно увеличен от Фандупковата вещица без обосновка и финансов анализ
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитат: Иначе Барбалов поясни, че кризата се е отразила най-лошо а градския транспорт, където загубите са около 24-25 млн. лева.?Манипулационно изказване. Не става дума за загуби, а за нереализирана печалба, т.е. градският транспорт си е на печалба, но с 24-25 милиона лева по-малка. Това е странно, след като почти всички пътуват с абонаментни карти, а не с билети и 90% от приходите са от картите, а не от билети.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"от непродажбата на карти за градския транспорт."-------------------------------------А колко валидни карти "изгоряха" по време на извънредното положение?
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
41 запазени открити само за денонощие, пак се возете в блъсканицата на метрото