Ремонтират нов участък от бул. "България" в София

Движението ще се извършва двупосочно в другото платно
16
Ремонтират нов участък от бул. "България" в София
Снимка: БГНЕС

От утре започва рехабилитацията на нов участък от бул."България", съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Строителните екипи ще работят в участъка от бул."Тодор Каблешков" до бул."Гоце Делчев" в посока център. Движението ще се извършва двупосочно в срещуположното пътно платно (посока Бояна), което е обновено тази пролет.

В рамките на рехабилитацията ще се извърши цялостно фрезоване, поставяне на метална мрежа с цел здравина, полагане на два пласта асфалтова настилка. На трите пешеходни подлеза в участъка ще се изпълни хидроизолация. Ще се обновят тротоарите и ще се направи велоалея.

Временната организация на движение е от 4 до 25 юли. За същия период автобусите от линии номерномер 64 и 304 ще се движат също в това пътно платно на бул. "България".

Ще се изместят някои от спирките на градския транспорт - спирка с код 0308 "Бул. Гоце Делчев" за автобусни линии номер 64 и 304 на бул. "България" се измества преди бул. "Гоце Делчев" непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището и спирка с код 2213 "Ул. Тодор Каблешков" за автобусни линии номер 64 и 304 на бул. "България" ще се измести назад преди ул."Тодор Каблешков" непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището.

На 5 юли, неделя, ще започне и ремонт на ул."Тодорини кукли" в участъка между от ул."Александър Екзарх" и ул.""Витиня". До 5 август 2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на ул. "Тодорини кукли" в участъка от ул. "Александър Екзарх" до ул. "Витиня", като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно в същия участък . Ще се извърши обновяване на пътното платно и на тротоарите.

За същия период от време се изместват автобусните спирки по маршрута на автобусна линия номер 120 (с код 2216 "Ул. Тодорини кукли", (с код 1612 "Стадион Г. Аспарухов" и с код 1869 "Ул. Витиня") в северното пътно платно на ул. "Тодорини кукли" в участъка от ул. "Александър Екзарх" до ул. "Витиня" успоредно на съществуващото им положение в обособени за целта места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за бул. Цар Борис III какво да кажем - без съмнение най-лошият път в цяла София и най-големият убиец на колите ни, че и хора гинат редовно заради тия ужасни павета.
12
0
 
8
 
! Отговори
а бул.Стамболийски преди 3 години
А кога бул. Стамболийски в София? Неговите страховити ровове, железа, срутени камъни и абсурдно опасни островчета? И всичко най-грозно наоколо, огради, тараби, бурени? От Константин Величков, до Лидъл? Ако някой снима филм за Припят...
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавото усвояване продължава!И защо не, като ги търпим?
10
4
 
12
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
ЩеРемонтират участък, който беше изграден наново преди две госини, и заряди който по България не се караше с месеци. Време е за ремонт на ремонта заряди некачественото строителство, а и да св крадне още някой лев за шкафчвто!
9
0
 
13
 
! Отговори
Колоездач преди 3 години
Благодаря ви за велоалеята! Вярно, че ще стесните платното, което ще предизвика още някой допълнителен километър задръстване, но пък ще ми е удобно да се надишам с олово, когато карам покрай стотиците спряли на светофара коли!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези хора помислиха ли за АМ ТРАКИЯ, че от 5 години до Чирпан вече не се кара в продължение на над 50 км, или им е добре със знаците от 90, които са хранилки и пълнят бюджета! И това е нов участък а вече е тотал щета!
7
5
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Вече на кражбите им казваме ,, рехабилитация,, !!! Смех,Баце...
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да ги направят всичките улички, трябват пари.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 5По-голям олииигофрен от шопа няма, ама на град създаден от села и селяни няма какво да им се обяснаваш за хапченца, те са вродено-повредени. Затова тази държава е на този хал.....
4
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През всички тези години, щеше да е по-лесно да се бутне цяла София и да се изгради на ново. Такава убита столица няма дори в африканските държави от третия свят. Биткаджии сме номер едно, но за строене сме гола-вода. А за пътища сме смех и половина по 15 на 40-та степен. Лъжа ли? Когато си забивате пирон в стена, да не се чудете къде изчезва и потъва измежду редките тухли...
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали щеше да е през август?
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кварталните улички са потънали в дупки дунавски вълни и кръпки. Докога *** Софиянке от Самоков ***.
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОПГ бсп-дпс НЕ харесва това