Проверяват законността на сгради и имоти в парк "Витоша"

Незаконните ще бъдат премахнати, увери Фандъкова
12
Проверяват законността на сгради и имоти в парк "Витоша"
Снимка: БГНЕС

Столичната община проверява всички сгради и имоти в природен парк "Витоша" от страната на хижа "Алеко". Проверката е наредена от Върховната административна прокуратура, става ясно от профила на столичния кмет.

Днес Йорданка Фандъкова е провела среща с главния прокурор Иван Гешев и с началника на ДНСК арх. Иван Несторов.

Миналата седмица Столичната община започна проверка на хотел "Аглика" и други постройки, попадащи в имота на територията на парк "Витоша", посочва столичният кмет.

По указания от главния архитект на София Здравко Здравков в момента за хотел "Аглика" и обектите около него се извършва подробно геодезическо заснемане от ГИС-София и е изискана цялата налична документация за сградите от собственика, както и копия от лесоустройствените проекти, специализираните планове и данни за строежите от дирекция на Природен парк "Витоша".

При установяване на незаконно строителство или незаконно поставени огради и съоръжения, ще се предприемат действия по премахването им, съобщи Йорданка Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Лили преди 3 години
Да почнат проверка на Доган
7
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 3 години
Първо разрешават или просто проспиват построяването, после действат, уж, за да е спазен закона и каквото е незаконно ще го махат. Смешници.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще проверяват дали тато си е построил вилата законни, така ли? Нали е продадена от чаи преди години на божков, товст е и ала документи за да се осъществи продажбата? Защо не провери тротоарите по центъра, или безопасността на детските градини леля данче? Щото няма поръчка за това ли?
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Да бутат Божков, ако беше умен щеше да стане депутат и да е недосегаем нека му.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на Витоша не е хотел "Аглика", а е вила "Аглика" - бивша резиденция на Тодор Живков, в момента собственост на Божков. Там със сигурност ще открият нередности, просто защото сега властта е против Божков.. Иначе другите мутри, застроили района, няма да бъдат засегнати, защото ще си кихнат достатъчно на проверяващите.
3
1
 
13
 
! Отговори
обективен преди 3 години
Селската даскалица по руски език да не е кмет от Великден насам?Почти цялото незаконно строителство е по нейно време и по времето на кмета Барба Ганьос от Банкя.Нищо няма да стане от този фишек ,само да се отклони вниманието от шкафчето с 1.8 млн. евро и кюлчетата злато.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо Граждаката от село Самоков къде беше 10 години ***. Защо не видя че в полите на Витоша няма празно място. Мутрите постриха палати и никой не ги видя.
1
1
 
10
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Да биии,Божков да има сгради там?!