Оплакване в HelpBook: Наред с тревата, фирма окоси цветята и храстите ни

Съседите отглеждат картофи между блоковете, жали се столичанин
11 юли 2020 22:00, Анисия Иванова
1

Преди година стартира програмата "Зелена София", чиято цел е облагородяването на зелените площи в междублоковото пространство и обединяването на усилията на общината и гражданите за обновяване и поддържане на обществените зелени площи.

За съжаление, получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за нанесени щети след косене на градинка по програмата в район „Подуяне“: "След косене всеки път има щети. Дебнем ги, пазим ги, но вчера - 7 юли, не бяхме на адреса и отново имаме унищожени храсти, цвете и дърво. След като се налага да си пазим насажденията от вандали, се налага да ги пазим и от фирмата, която е наета да коси тревата. При положение, че поне седмица преди косенето бяхме изчистили около всички храсти, дървета, туи и цветя, за да не ги затрудняваме при косенето и пак не могат за ги опазят (тази година това им е 3-то косене тук и 2- пъти бях навън да пазя).

В съседство на нашата градинка има засадени картофи, тази част е внимателно окосена. Зад засадените картофи, между дърветата, пространството се използва за складиране на изхвърлени вещи, столове и т.н. от кофите за боклук. Разрешено ли е отглеждане на селскостопански култури и превръщаното на междублоковите пространства в бунище? Искаме да ни бъдат възстановени унищожените храсти, закупени по програмата. Изпращам снимки, на които добре се вижда, че не се стараят с косенето. Около пейките и под балконите има доста неокосена трева.“

След обилните порои в столицата, жител на район „Красно село“ ни се оплака, че след последния силен дъжд са наводнени прилежащите търговски обекти, гараж на жилищния блок и нова метростанция „България“. Авторът на сигнала счита, че е крайно необходимо да се представи адекватно решение за подходящи отводняване, тъй като не за първи път се наводняват търговските обекти и гаража на жилищната кооперация.

Получихме сигнал, касаещ парк „Арена“ в Благоевград, в който се намират изпочупени детски площадки, които са опасни за децата. Според нашия потребител има риск от падане, одрасквсне и разкъсване на кожата, в следствие на счупени, откъртени, амортизирани и ръждясали детайли.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
Време е да се спре с тези отживелици , времето да караш някого да ти работи на сила , отмина . В тези фирми трябва да се назначават хора със желание и да им се плаща нормална заплата, а не да отбиват номера за да не изгубят социалните.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво очакеате от хора, които не могатбда четат и пишат - вижте как кастрят дърветата, това е достатъчно.
5
6
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Ела за мен !Жк Славейков,блок 18,ет 5,ап 15Гр.БургасЕла,ела,.....
4
0
 
13
 
! Отговори
do 1 преди 3 години
И ромите са по програма, работят проформа 2-3 месеца и това им дава право да получават помощи без проблем а за благодарност гласуват за боки и фандъка и така с наши пари боко си осигурява гласове и държи столицата. Иначе млади здрави хора и не работили години явно без прична няма защо да получават помощи, а така пито-платено. Я млад здрав българин не работи 2г например дали ще му дадат помощи дори и да е без пукнат лев. Няма.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Косачите не разпознават различните видови растения , така че много сте взискателни ако си мислите , че някой ще първа , ще ги обучава на това.Но косачите разпознават телта, дори и да не са обучени машинките им много бързо ще ги обучат.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Съседите отглеждат картофи между блоковете, жали се столичанин"Борисов харесва това.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Цариградско шосе, в района на мола, след ремонта хората на Фандъкова направиха същото - ликвидираха храстите, които създаваха някаква шумозащита. След това всяка година идват едни "залесители" в най-горещото време които забождат някакви дървете, които след това изсъхват. На следващата година през жегите изваждат изсъхналите и поставят нови, които пак изсъхват. И така няколко години. Вероятно им плащат на бройка, без да се интересуват от резултата.