Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания

До един месец ще са готови резултатите от процедурите
242
Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Назначена е проверка, която да изясни събитията около протестите заради оплакванията, че е имало полицейко насилие.

Още по темата

Процедурите  ще приключат в едномесечен срок, като при констатиране на нарушения ще бъде поискана дисциплинарна отговорност, съобщи шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Той апелира да бъде дадено време, за да се намери обективната истина.

"Сутринта чухме една от гледните точки на майката на един от задържаните. Случаят е от 10 юли на "Орлов мост". Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на "Спешна помощ", каза Хаджиев.
На младежа е дадена  възможност за оказване на медицинска помощ. Освен това е можел е и да се свърже с адвокат, но е отказал да подпише декларация.

На задържания му е повдигнато обвинение.

От Столичната дирекция на вътрешните работи поясниха, че ескалация на напрежението е имало най-вече пред МС и при кръстовището на ул. „Оборище” и „Васил Левски”.

Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства.

„Първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палки в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
5
 
0
 
! Отговори
обаче преди 3 години
А има ли проверка за насилието срещу полицаи? Кой е замервал полицаи, удрял полицаи? Ако изобщо е имало полицейско насилие, то как се е стигнало до него? Имало ли е нападение срещу полицаи? Имало ли е рушене на собственост, чупене, неподчинение, гражданско насилие? Защото полицията е само едната страна. Вина има и в протестиращите! И никой не говори за тая вина!
211
1
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Поради това че над много полицаи критерите за за физическа пригодност ги застрашава и се стремят да се докажат пред шефовете че са лоялни прилагайки физическа сила над мирни граждани привишавайки служебните си задължения .
210
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то цялото ни управление е мутренско...на кого да подражават полицаите в мутренската ни държава...естествено на главната мутра...като си мислят ,че всичко им е позволено...да ама не...този път няма прошка и оставка до дупка,докато мутрите не се разкарат от властта и прокуротурата и се възцари справедливост...
209
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До nikiИстината е,че сами си го направихме!За да спасят кожата си 2-3 олигарси,разклатиха цялото правителство,всяха хаос, дезинформация,интриги,лъжи,плюене на България и правителството в чужбина без основание,успяха дори да откъснат Цветанов от ГЕРБ,за да не им пречи и да смажат правосъдието и ГЕРБ,като така избегнат съдебна отговорност за извършениете от тях престъпления и кражби!За да избягат от съда,2-3 крадливи олигарси,унищожиха цяла България и сега предстоят кървави убийства!
208
2
 
13
 
! Отговори
niki преди 3 години
Полицаите са едни много лоши мутри и се покриват един друг. Докато не изядат сопата ще продължават в същия дух да пребиват много хора един човек.
207
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томова,*** и ти да развяваш черно знаме на крайните ислямисти като протестиращите ис Божковите и другите олигарси-бандити,па . ча долна и м,ръ.сна,платена ку , р , ва , работеща срещу България!Ти си инициатора и предателя,*** лично да протестираш,развявайки знамената на Ислямска държава,като останалите протестиращи!Покажи как се гордееш,че си свалила законното правителство със статиите си и си сложила крайни ислямисти на власт и си превърнала България във втора кървава Украйна,па-ча!
206
0
 
10
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Истината е,че пребиването на протестиращи работи против ГЕРБ.То отвращава хората . Наистина полицията има право да използва физическа сила за да задържи някого,а не да го пребие.Иначе сцената заприличва на схватка на стадион между футболни гамени.Едните хвърлили нещо по другите и те пък ги пребили!Къде е разума,къде е логиката?
205
6
 
2
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Полицаите преди няколко дни протестираха и никой нищо не им каза.Никой не излезе да ги арестува за незаконна стачка,никой не ги пребиваше,така,че да лежат в Пирогов,никой не ги задържаше в ареста на някое РПУ.По закон те са държавни служители и нямат право на протест.Не плащат данъци,а колко бази за почивка имат по черноморието...Имам съученик полицай който се похвали колко е взел миналият месец-2280 лева.Подозирам,че са се спазарили с БСП за повече пари и сега работят против ГЕРБ.
204
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томоваа,благодаря ти за предателството и старанието да унищожиш България чрез статиите си и да посееш конфликти,смърт и предстоящи кървави разправи и масови убийства на българите и слагане на власт на крайни ислямисти и окупиране на България от българомразци!П А .Ч А !*** и ти да развяваш черно знаме на крайните ислямисти,като протестиращите,па . ча долна и м,ръ.сна,платена ку , р , ва ,работеща срещу България!Ти си инициатора и предателя,*** лично на протестите и да развяваш знамето на ИД!
203
11
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ако знаете в чужбина като има протести и възникнали безредици как бие полицията, нашите ще ви се видят като ангели небесни. Като бях по-млад живях 1 година в Мадрид. Имаше протести срещу тогавашния им премиер Азнар. Ама нещо демонстрантите започнаха да хвърлят по полицаите бутилки и онези като се юрнаха ги пребиха от бой. Яко с палки където падне млатят, че и с вода ги пръскат. Тук се радвайте, че полицията като цяло ни е много афиф и ги е шубе да бият
202
12
 
5
 
! Отговори
Дибреее преди 3 години
Малко му е бил мариза на малкият крадец на кашкавал!
201
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да каже за великия свинарски бей полицай който налагаше в полицейския микробус има го на видео!
200
10
 
31
 
! Отговори
Пак идиотия! преди 3 години
Щели да разследват дали е имало насилие!? Какво има за разследване, на снимките се вижда как влачат момчето като чувал с картофи, какво ще ми разследват. Гледах кадри от протести във Франция, искаха да арестуват един протестиращ, той не искаше да стане от земята и четирима полицаи го вдигнаха на ръце и го понесоха, а не го влачиха като чувал. Ние нямаме полиция, имаме горили, *** като Боко!
199
14
 
7
 
! Отговори
Георги преди 3 години
До ЩерюТака си е! Един полицай на място даже има цялото право на закона и да убива хора, ако се налага.
198
13
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Абе, един истински полицай, когато се налага, трябва да бие и да употребява сила! Няма с баница да посрещат разни развилнели се типове, които иначе нямат усмиряване...
197
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не оправдава полицейското насилие и произвол срещу мирни управляващи! Но явно те не са загрижени за доброто на хората от народа и защита на живота и законните им права а за изпълнение на заповедите на управляващите и защита на властта им от мирни протести! и от запазване на службите си на всяка цена дори да ги карат да се подписват с неправомерни задължителни подписки срещу президента и в полза на премиера и гл.прокурор, вместо да действат по съвест нямаше да бият никого и осъжда невинни!
196
1
 
1
 
! Отговори
Gordon Freeman преди 3 години
https://youtu.be/l62OY19rZ7kВсъщност като се замисля дали да ги викна всичките, че само един не стига!!!
195
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манталитета на МВР започва да прилича като през 1998 г. Защо ли? Първо те бият - после може да кажат защо. Само че не живеем в онези времена. Разрешили протест ще търпят, заплатите си получават от народа. Ежедневно дали се инструктират, това е било преди. В онези наредби 1998 г. Просто и ясно са го дръпнали момчето и са си изкарали нервите на него. Но който не е добре с нервите няма място в МВР.
194
1
 
3
 
! Отговори
Здрасти момчета преди 3 години
И момичета. Говорим си за Костов, Сакскобурготски, Трифонов, Божков, Радев. Нали знаете, че за своите детинщини, които костваха на държавата много милиарди и особено болно ми е като няма пари за образование. Та аз се обадих на "един приятел" да гарантирам вашата липса на амнистия или по-точно антиамнистия. Да ви го представя: https://youtu.be/WUhOnX8qt3I
193
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорителят на полицията, който направи изявление по тв, каза, че са обиждали с такива думи, които го е срам да произнесе. За такова нещо не е нужно да го бият - има камери и после могат да го осъдят. Те са го пребили без никаква причина. Колкото до обидите, какво по-мръсно от ***, което и премиерът Борисов спокойно използва?