Три възлови кръстовища в центъра на София остават блокирани

Въпреки дъжда, който не спря цяла нощ, протестиращи останаха на "Орлов мост"
Обновена: 9 авг 2020 18:15 | 9 авг 2020 08:28, Анисия Иванова
655
Три възлови кръстовища в центъра на София остават блокирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Трите възлови софийски кръстовища - на Орлов мост, пред Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ и в т. нар "триъгълник на властта", остават блокирани от протестиращи.

Въпреки проливния дъжд недоволните от властта останаха в палатковите лагери през цялата нощ. Около 30 души, предимно млади, обясниха пред БНР, че нощта на Орлов мост е преминала спокойно.

Голяма мобилизация е имало към 4 ч. сутринта, тъй като преди два дни именно в този час полицията в София и цялата страна развали палатковите лагери и изгони протестиращите от кръстовища и шосета.

Имало е и опит за провокация от младеж, приближил се до палатковия лагер и отправял обидни квалификации към протестиращите. Стигнало се е до повишаване на напрежението, но конфликтът е бил бързо потушен.

"Аз съм жив щит" и "Оставка" са надписи, поставени върху пейките, използвани за барикади на Орлов мост.

Движението в София е спокойно. Градският транспорт се движи по променен маршрут заради блокадите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
524
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтичат последните дни и часове на това правителство което е сигурно. Какво следва? Следва железен военен ред вкаран от убийствено умен човек като Радев и отрязване краката на мафията. Избори ще има когато виновните за сегашната катастрофа бъзат лустрирани и вкарани в панделата . Няма по некадърни и корумпирани от сегашните мутри. Форбс казва 10 милиарда евра е откраднала мутрата другите около него са крали в по-малки милиони.Честен между тях няма. Очаква ни една много слънчева есен.Давай Радев!
523
5
 
5
 
! Отговори
мони преди 3 години
Вместо да палят факли ,да идат да помагат при гасенето на пожарите,нали се пишат родолюбци!!! Но са си едни платени мързеливци и некадърници!!!
522
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бравос. от човек, който ненавижда герб ме превърнахте в поддръжник.тиквата, колкото и да е тиква, в момента няма адекватна алтернатива.на изборите пускам за герб, само и само да ви гледам как ревете и се тръшкате като малки деца
521
2
 
3
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Софиянци хранят чешките пенсионери, като си плащат за консумираната електроенергия (тока) на чешката фирма CEZ!!!Кой приватизира ЕРП-тата???Ей...................много хора има за затвора....................да!!!!
520
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е президента Румен Радев...................100 %!!!!
519
2
 
4
 
! Отговори
Щерев преди 3 години
Най- добре е протестиращите да заменят палатките със стабилни къщи като на Костя Копейкин (дето си направи къща от партийните субсидии) ,защото близките 50г Бойко няма да бъде сменен..ха.ха.ха
518
4
 
8
 
! Отговори
Радев изгуби преди 3 години
Радев вече загуби народното доверие. А бяха времена, когато го почитахме като достоен военен на България . . .Закъде да бързаме? На редовните избори БСП ще получи поредния червен картон. След това резидента. И тогава, Гешев е на ход. Догодина, живот и здраве, може да се отбием до Софийския да го видим в униформа и да му занесем цигари.
517
4
 
5
 
! Отговори
Настрадин ходжа преди 3 години
Питали го : "Каква е разликата между София и Бейрут ? " Ходжата пръднал и казал: "Никаква."
516
5
 
13
 
! Отговори
НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
ПРИЯТЕЛИ, явно наглите "протестъри" се опитват да ни се наложат, затова, когато и да минете покрай тях с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите! Щом Полицията и властите отказват да ни пазят от такива, явно, че трябва ние да измислим начини да се предпазим. Споделяйте. Утре вие може да сте с малко дето или нуждаещ се на задната седалка в жегите!
515
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ е най-доброто от България.другите ти казват колко са умни и затова заслужават да те крадат, той - не!
514
13
 
1
 
! Отговори
Неемигрант преди 3 години
До EmigrantС откраднатото от Борисов можеше да се построи два пъти повече и качествено. Защо гербавите приемат кражбите като нещо нормално?
513
3
 
9
 
! Отговори
Рехави протести преди 3 години
Снимани от дрон протестиращите в София са по 5-6 хил. души всяка вечер. На най-големия митинг на 29.07 са били между 15-17 хиляди. В останалото време са 2-3 хиляди дневно. А днес са около 1000 души. Крайно недостатъчно... Може би есента... За сведение протеста на жълтите павета на БСП е бил между 2500-3000 души. Колкото едно село. Жалка работа. За сравнение големите протести на СДС през 1990,1991,1996, 1997 години, които събориха комунизма бяха 150-200 хиляди души в София дни наред. Тогава нещата се случват.
512
3
 
12
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
участвал съм в всички протести от 1990 г надеждата беше много голяма ,че ще стане по добро Много добре не стана ,но беше по добро от уравлен на комунистите , които трябваше да бъдат в затвора и да не излизат от там. в момента комунистическите престъпници ДС и активните борците за пари и служби - АБФК и техните наследници комунисти шумкари и резидента на БКП искат еднолична власт искат да направят българия руска губерния Резидента е за затвора нарушил конституцията 11 пъти
511
5
 
7
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
до фигуранта,ще се спукаш от смях,че пожарникарчето се гърчело?!Чудя се ,а и ти не споделкаш с нас,твоите бедни,отрудени и обрулени от жевота бъгърчета,теб с какво например те засегна правителството на Герб и патриотите?!Не мисля да си се разстроил,че са ти отнели търкането на билетчета?По злобата личи,че са ти объркали някоя даалаверка и не можеш да цицаш и да се кефиш на нещастието на останалите дето настъпват вече 70 години червената мотика?Или черепа ти киха да се пениш патреотично?!
510
7
 
9
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Умират от злоба и глад за реванш,че Борисов успя да построи добри неща за България,да я откъсне от отровната рузка ц,ица и газ пикаят?!Сега и веднага да си ходят най добрият премиер и най добрият прокурор истински борци против корупцията!Алтернативен газ от Гърция, от Турция по собствени тръби на Булгаргаз,а не руска собственост!Влизане в зоната на еврото и край на черепа да тегли 70 милиона в кеш!Ще съботират,не ами гражданска война ще направят!Полезните и,диоти наливат вода в руската мелница
509
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измитайте ги по тротоарите, така би постъпила всяка една истинска държава с истинска интитуция!
508
11
 
5
 
! Отговори
дааааааааааааааааааа преди 3 години
Нали бяха незаконни палатките на Орпов мост- май пак са там ааааааааааааааааа
507
9
 
11
 
! Отговори
Руски мааши преди 3 години
Поредната покупка на Путин от България след Болен Сидеров, К.Нинова е и льотчика президент...Какво се чудите на глупостите на Радеф. Да е жив и здрав ген. Решетников, добра работа е свършил.
506
19
 
2
 
! Отговори
Фигуранта преди 3 години
Ще се спукам от смях - гледам как се гърчи простото пожарникарче и се чуди къде да се скрие ! Намерил съм му едно местенце , с пожарни кранове , цял ден да ги отваря и затваря. Ами , като не може да управлява , кой му е виновен ! Аз мога ! Давам ви 3 дни !!!
505
8
 
6
 
! Отговори
Генерал преди 3 години
Полицията отказва да изпълнява заповеди. Фигурантът е повикал руски военни формирования и от довечера започва военно положение в София. Фигурантът казал: "Много го бавих пожарникарчето, време е да му тегля шута . София минава на мое разпореждане! "