Художници изрисуваха подлеза на Централната автогара в София

Посланието на графитите е за толерантност между хората
12 авг 2020 21:25, Анисия Иванова
20
Художници изрисуваха подлеза на Централната автогара в София
Снимка: Bulgaria ON AIR

Съвременният свят през очите на графити артистите, които внасят цвят в градската среда. Как професионални художници преобразиха подлеза на Централната автогара в София? Резултатът е видим - 300 кв. м., изпълнени със смисъл и талант.

"Минавайки през този подлез, гледаме стените и си казваме - тук ще е много хубаво, ако може да се нарисува това място, защото приличаше на катакомби, преди да се намесим ние и хората, които също минават, потвърждават това", сподели съвременният стенописец Йоан пред Bulgaria ON AIR.

В рамките на арт фестивала "Graff Express" художниците пресъздадават своята представа за темите, които вълнуват съвременния човек, забързаното всекидневиe, мултикултурното богатство на района и кръстопътното значение на локацията - пресечна точка на пътища, съдби и култури.

"Да покажем графитите в едно друго изражение. Как могат да изглеждат много добре в пространството, че те не са вандалски прояви, а напротив - това е изкуство, което може да стои наравно със съвременното изкуство, което се представя в галериите. Само че ние искаме да го създадем с отворен достъп", разказа съоснователят на фондация "Visionary" Деляна Ангелова.

Посланието на графитите е толерантност между различните хора, етноси и стилове в изкуството, споделят художниците. Минувачите през подлеза се усмихват край изрисуваните стени на подлеза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Графити артистите внасяли цвят в градската среда?! Вие видяхте ли този внесен цвят на яве?Шизофренична атмосфера на вещици и демони. Сатанински колор.А как мирише? Трябва да ви плащат вредни, за да минете от там.
13
7
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Бойко и художник ли стана? Каква го пък хвалиш? А тия хлапета да си рисуват на хартия. Графитите им не струват.
12
2
 
4
 
! Отговори
Художник преди 3 години
Вие не разбирате нашето изкуство шот сте тесногръди простаци ... фръцкам се и отивам да криейтна инстълейшън на белия трон. Респект и пийс бро!
11
5
 
11
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Въпреки че са художници, надрасканите стени създават усещане за гето. Много са претрупани, ярки и след дни на гледане -омръзват. Ако са екрани, могат да са различни всеки ден. Най-надрасканият град дето съм виждал е Берлин, навсякъде има и е голяма грозотия. Има туристически градове, като Петербург примерно, където трият всеки ден. Има куп чистачи с една машина със сух лед.
10
2
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
удвои дозата на хапчетата и си лягай, че "генерал" Борисов ще мине да те провели дали спинкаш
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толерантността и разбирателството са двупосочна улица тоест и двете страни трябва да са толерантни.
8
1
 
1
 
! Отговори
Специалните поздрави преди 3 години
Продължават с песента, която да си пуснете задължително на погребението на вицекрал Симо 2. Настоявам!https://youtu.be/LUnn_VGV9UY
7
7
 
10
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Грозотия до шия.
6
8
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Да го бяха боядисали с боя подлеза. Какво го шарят? Защо не са питали хората в София искат ли графити на Централна Автогара? Какви са тия драсканици? Да вземат сега една блажна боя и да пребоядисат.
5
9
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
И защо трябвало да рисуват някаква си чер.нокожа като пиратка ,някакъв си вълк и неща които не са свързани? Прилича на сбъркан комикс.
4
8
 
11
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Не ми харесва. Можели много повече да се постараят. Сега подлезът си мяза на американско гето. Не виждам картина ,а някакви нахвърлени рисунки и не се е получило. Всеки шарил как му падне. Няма какво да окуражават нещо като не е изпипано като хората.
3
3
 
3
 
! Отговори
Ей колегииии: преди 3 години
Браво пичове, някой да рисува един път светски стенописи и то къде трябва! https://youtu.be/e7HA3zPrQsoНали знаете да не ставате като бабичката Батембергска дето цяло поколение простря надолу с главата!
2
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече писах преди два-три дена, че според мен това е шарен кич и манджа с грозде, а не изкуство.
1
7
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Браво на художниците и лично на ген. Борисов, че с помощта на неуморните им усилия светът около нас всеки ден става по-красиви и по-цветен.Браво!